Ima li Srba u Finskoj?

Ima li Vas ljudi? Ovde nisam sreo jos uvek nikoga, a 4 meseca sam u Ovoj zemlji :D.
Osecam se kao Izumrla vrsta

:) ovo je pitanje koje sam ja htela da postavim :)
ja ceo zivot sanjam o tome da dodjem u tu "obecanu" zemlju :) hahaah
hajde ako te ne mrzi napisi mi malo kakav je zivot tu...cime se bavis...kakav je odnos plata/troskovi...cisto da znam da li da se zanosim i da li da pocnem ozbiljno da ucim finski :D :D

pozdrav!!

Sto se zivotta tice, nije kao u Srbiji :D
Finci imaju facu kao da te mrze, Plata sve zavisi do polsa kojim se bavis, postoje satnice od 9 eu do 50 eu, a mozda postoje jos vece satnice ali nisam bas Siguran.
Glavni problem je jezik, jer veoma je tesko naci nekog finca koji ce da te zaposli u Firmu, a da ne znas FInski govor. A ono kao sto pisu na internetu da nema Korupcije, kriminala itd. Verujte ima toga i ovamo.

Sto se zivotta tice, nije kao u Srbiji :D
Finci imaju facu kao da te mrze, Plata sve zavisi do polsa kojim se bavis, postoje satnice od 9 eu do 50 eu, a mozda postoje jos vece satnice ali nisam bas Siguran.
Glavni problem je jezik, jer veoma je tesko naci nekog finca koji ce da te zaposli u Firmu, a da ne znas FInski govor. A ono kao sto pisu na internetu da nema Korupcije, kriminala itd. Verujte ima toga i ovamo.
Uci jezik,to je osnova da te prihvate!

Želim napustiti zemlju, na, koliko je moguće, dostojanstven način. Želim raditi i funkcionirati/sati u sredini koja je civilizacijski razvijena (prije svega). Dosta sam čitala o iskustvima naših (balkanskih) naroda (ljudi) u inostranstvu i negdje imam osjećaj da su skandinavske zemlje zaista uređene i zdrave za mladog, produktivnog, radnog, disciplinovanog i otvorenog čovjeka? Da li neko može da mi pomogne, savjetom, mišljenjem, prijedlogom? Hvala unaprijed

Može li mi neko pružiti konkretan odgovor,vezano za život u Finskoj. Zapravo,da li bih ja mogao da odem sa suprugom i dvoje maloletne dece i stalno se naselim tamo? Koja je procedura? Kome se obratiti? Imate li nekakvih ličnih iskustava ili saznanja. Svaka pomoć bi mi dobrodošla. Unapred hvala!

Back