Ima li neki sajt....?

E ovo bih voleo da vidim.:klap:
Koja bi onda panika nastala.:lol:

Na zensko preduzetnistvo cini mi se otpada 5% preduzetnistva u Srbiji.

Žensko preduzetništvo bi bilo "rudnik zlata" ali zato Vučić bi treba da promeni brzinu tj. do sada ide kao puž umesto da krene kao zec.Što više ostane bez posla za Srbiju će biti bolje a i mnogo više će krenuti da budu kreativnih.

Verujem da Vam je dovoljno hleba i igara u Srbiji je to normalno.Mislim kada bi Vučić malo požurio sa otkazima cela Srbija bi bila preduzetnička.

Bila bi kad bi stigla na red. Od svih tih ujkinih, čičinih, partijskih drugara, rođaka prijatelja i raznih svastičića koji moraju prvi da se namire.
za rulju šta ostane. obično ništa. i tako stvari sa preduzetništvom funkcionišu u srbiji.
bolje je što ne znaš koliko su se stvari otele kontroli ovde.

Žensko preduzetništvo bi bilo "rudnik zlata" ali zato Vučić bi treba da promeni brzinu tj. do sada ide kao puž umesto da krene kao zec.Što više ostane bez posla za Srbiju će biti bolje a i mnogo više će krenuti da budu kreativnih.

Egzistencijalna pitanja nisu problem volje, vec mogucnosti. Po nekom pravilu vi u inostranstvu za nas u matici mislite uvek prvo, a ja imam gomilu drugara koji bi nesto drugo i bolje radili da mogu i umeju.
Ono sto mogu i umeju nije placeno, pa se okrecu alternativama, a sve se na kraju uvek svodi na odlazak preko grane.

Egzistencijalna pitanja nisu problem volje, vec mogucnosti. Po nekom pravilu vi u inostranstvu za nas u matici mislite uvek prvo, a ja imam gomilu drugara koji bi nesto drugo i bolje radili da mogu i umeju.
Ono sto mogu i umeju nije placeno, pa se okrecu alternativama, a sve se na kraju uvek svodi na odlazak preko grane.

Drugačijeg sam mišljenja.Po meni najvažnija je volja da hoće i da zna sve ostalo je sporedno.

Bila bi kad bi stigla na red. Od svih tih ujkinih, čičinih, partijskih drugara, rođaka prijatelja i raznih svastičića koji moraju prvi da se namire.
za rulju šta ostane. obično ništa. i tako stvari sa preduzetništvom funkcionišu u srbiji.
bolje je što ne znaš koliko su se stvari otele kontroli ovde.

U Srbiji je sve sasvim pod kontrolom.

Svako zna tacno svoj reon i tu organizuje ono sto mu odgovara.

Ne mislis valjda da se kolju oko sirine regiona za dobro naroda,

a to rodjako vazi samo kada je drzavna imovina u pitanju, a i tu se zna

ko sta moze i sta radi, osim ako je legalno oznaceno kao drzavni interes.:)

U srbiji je sve pod kontrolom samo za one koji unapred znaju da su prošli na tenderu :lol:
tu stvar počinje a i završava se. preduzetnici mogu da prodaju mekike na pijaci, do ozbiljnog posla
put vodi preko debele koverte koju čak ne može svako ni da uruči. samo odabrani.

U srbiji je sve pod kontrolom samo za one koji unapred znaju da su prošli na tenderu :lol:
tu stvar počinje a i završava se. preduzetnici mogu da prodaju mekike na pijaci, do ozbiljnog posla
put vodi preko debele koverte koju čak ne može svako ni da uruči. samo odabrani.

Tender? Sta to bese? Neki deo zakona?
To je najmanja stvar iako vrlo vazna za preduzetnike jer samo drzava i placa,
valjda od poreza koji uzima tj. ne uzima onima kojima se tenderi dodeljuju.

Gde su fiskalne kase za one koji vrte najvece pare?
Gde su fiskalne kase za lecenje i sudjenje, za advokaturu i skolstvo?
Gde su porezi na mito, ako znamo da je to najveci deo sive zone poslovanja?

- - - - - - - - - -

Pazi siva zona.:) Otkud se to zove siva zona kad je protivzakonito?

Crno da ne moze crnje, ali se oduzimaa roba u sivoj zoni, kaznjava i apsi.

Crno pa se ne vidi?:)

Slažem se sa Vama samo delimično.Sa tenderom je verovatno tako ukoliko neko planira državnu "kravu da muze".Ukoliko neko zna i hoće da radi on je svoj čovek i njemu ne trebaju koverte.Onom ko traži takvog već treba "debeo koverat" kako bi mogo da plati i uopšte pronađe takvog.
Ovako je moje iskustvo oduvek,dileme nema.

tender je javna nabavka na kojoj mogu da se nadmeću ponuđači a sve u fer i korektnom duhu nenameštanja poslova koji preovladava u srbiji...:lol:

Franak o tome ti upravo i govorim. Oni koji nemaju koverte ili oni koji ih imaju a nemaju kome da ih proslede mogu da budu preduzetnici u svojoj maloj trafici u kojoj prodaju jaja ili mekike...
od tog posla može da se preživi isto tako kao i od prosečne plate samo svi rizici posla direktno padaju na preduzetnika uključujući i poreze i zakupe i eventualno zapošljenog radnika koji pakuje mekike u artiju...:lol:

Poslednja izmena:
tender je javna nabavka na kojoj mogu da se nadmeću ponuđači a sve u fer i korektnom duhu nanameštanja poslova koji preovladava u srbiji...:lol:

Franak o tome ti upravo i govorim. Oni koji nemaju koverte ili oni koji ih imaju a nemaju kome da ih proslede mogu da budu preduzetnici u svojoj maloj trafici u kojoj prodaju jaja ili mekike...
od tog posla može da se preživi isto tako kao i od prosečne plate samo svi rizici posla direktno padaju na preduzetnika uključujući i poreze i zakupe i eventualno zapošljenog radnika koji pakuje mekike u artiju...:lol:

Priznajem loše se izražavam pa verovatno se ne razumemo najbolje.Pošto je ovdi ženski kutak ja ću reći ovako:ukoliko jedna žena ne može da se zaposli iz raznoraznih razloga a ima znanje recimo iz matematike, automatike,elektronike i šta već a čuva decu kod kuće u takvoj je
situaciji ima malo vremena jer dolazi muž treba ručak deca iz škole itd.žena ima puno posla ali se to slabo vrednuje. Takva žena i nezna kakav je potencijal a veliki je.Drugim rečima ta žena bi mogla da nešto u međuvremenu radi i jasno svoj poso naplati.
Znači nikakav koverat joj ne treba ali u nečemu mora da je dobra kako bi svoju uslugu ili proizvod naplatila.

Ovo sa mekikama je tačno ukoliko nezna drugo mora to ili nešto slično,a i oni koji neznaju koliko im vredi usluga ili proizvod.Znači dileme nema tako je.

naravno postoji niz drugih usluga koje se pružaju u sferi pravljenja namenskih programa za razne delatnosti, izrade sajtova, organizacija i rezervacije putovanja.... oblast je preširoka ali za žene koje imaju obrazovanje iz oblasti informacionih tehnologija.
to je ujedno i posao za koji ti stvarno niko drugi nije potreban u smislu podrške ili početnog kapitala.
veoma unosan i zahvalan posao u ovom trenutku ali kažem ti preduzetništvo podrazumeva širu primenu a ne samo IT usluge. i još jedna stvar
ljudi koji poseduju znanje iz ovih oblasti a nema ih puno jer recimo na softverskom inženjeringu elektrotehničkog fakulteta u bgd-u limit za upis po godini je 60 studenata što je moraš priznati u eri tehnologije u punom zamahu smešna brojka
Programeri i softverski inženjeri među kojima ima žena u tragovima obično su već uglavljeni u velike sisteme - banke, korporacije, aviokompanije i direktno rade programiranje za njih za ozbiljnu lovu tako da im je rizik preduzetništva naročito u srbiji potreban ko lanjski sneg
jer su zarade za početnike u tom poslu između 60 i 80 hiljada dolara na godišnjem nivou...
i ko će da se bakće sa administracijom u poreskim upravama? tamo imaš posla sa gomilom degenerika koji ni sami ne znaju koji propis je trenutno u funkciji i po kom kriterijumu da ti obračunaju poresku osnovicu

naravno postoji niz drugih usluga koje se pružaju u sferi pravljenja namenskih programa za razne delatnosti, izrade sajtova, organizacija i rezervacije putovanja.... oblast je preširoka ali za žene koje imaju obrazovanje iz oblasti informacionih tehnologija.
to je ujedno i posao za koji ti stvarno niko drugi nije potreban u smislu podrške ili početnog kapitala.
veoma unosan i zahvalan posao u ovom trenutku ali kažem ti preduzetništvo podrazumeva širu primenu a ne samo IT usluge. i još jedna stvar
ljudi koji poseduju znanje iz ovih oblasti a nema ih puno jer recimo na softverskom inženjeringu elektrotehničkog fakulteta u bgd-u limit za upis po godini je 60 studenata što je moraš priznati u eri tehnologije u punom zamahu smešna brojka
Programeri i softverski inženjeri među kojima ima žena u tragovima obično su već uglavljeni u velike sisteme - banke, korporacije, aviokompanije i direktno rade programiranje za njih za ozbiljnu lovu tako da im je rizik preduzetništva naročito u srbiji potreban ko lanjski sneg
jer su zarade za početnike u tom poslu između 60 i 80 hiljada dolara na godišnjem nivou...
i ko će da se bakće sa administracijom u poreskim upravama? tamo imaš posla sa gomilom degenerika koji ni sami ne znaju koji propis je trenutno u funkciji i po kom kriterijumu da ti obračunaju poresku osnovicu

Znaži slažemo se da je potrebno obrazovanje i ja tako vidim.Ima razlike Vi pričate samo o IT-usluge.Ja pak gledam sa ove strane gde živim.Ovdi je potrebno obrazovanje za sve čak i za čobanina ali bez šale.Zato njima ide kako ide a to bi bilo primenljivo i u Srbiji.
Znači da zaključimo ovako:ko ima dobro obrazovanje on već radi i imamo drugu stranu ko nema obrazovanje on teže nalazi poso.Ko dobro zna svoj poso nema za njega zime.Drugo govorimo i o ženama koje imaju znanje ali nisu u mogućnosti da rade iz
raznoraznih razloga.Neznam koliko ćete se složiti ukoliko su te žene malo kreativne mogu isto zaraditi koji "cvonjak" bez obzira na situaciju.

Back