IMA LI NADE ZE SPS????

• Začetnik teme Začetnik teme PIKO
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Norma Kampl:
И ју, зар ти не знаш да су Недић, и недићевци једно, а четници нешто друго? А, да, за тебе, вероватно је све то исто, "народни непријатељ"?
Pa oni se jesu razlikovali,ali to su njihove unutrasne razmirice,kao i razmirice Ljoticevaca sa ostalima...ali kad je trebalo da se bori protiv komunista svi zajedno i Nedicevci i Ljoticevci i Drazini cetnici i Nemci SVI NA PARTIZANE...E PA NE MOZE TAKO...(kao nisu isto) :lol:

B.A.L.:
Pa oni se jesu razlikovali,ali to su njihove unutrasne razmirice,kao i razmirice Ljoticevaca sa ostalima...ali kad je trebalo da se bori protiv komunista svi zajedno i Nedicevci i Ljoticevci i Drazini cetnici i Nemci SVI NA PARTIZANE...E PA NE MOZE TAKO...(kao nisu isto) :lol:

Жалосно је што је дошло до братоубилачког рата, то знам из фамилијарних прилика... Деда у четницима, његов рођени брат у партизанима.
Оно што не може бити заборављено, а то је монструозно сејање зле крви међу Србима од стране комуниста. Они су завадили браћу, очеве и синове, улице, села, села и градове...
Тачно је да су се ,,наведени" борили заједно противу комуниста, али је исто тако тачно да су се и усташе заједно са комунистима борили против националистичких снага(мислим на Србе).
Пакт Будак-Пијаде! Што ниси навео усташе у оној антипартизанској групи??!!

B.A.L.:
Па, сад, да ли су само "размирице" ? Мало теже. Истина, антикомунизам им је био заједничка црта. Али, сем тога, (које је и само било тек на генералном нивоу) заправо скоро ништа друго. А ипак то није довољно да се каже да су исто. Има, уосталом, како видимо, антикомунизма и на још неким другим основама.

B.A.L.:
Od tebe nista i ne ocekujem,samo da kliknes na onu moju sliku sa Bananamenom.A i svi ostali koji vole cetnike,kralja,kapitaliste i fasizam...

Одох да спавам комуњаро.
e020.gif

Дабогда сањао сваку ноћ Недића, Љотића, Дражу...

ГЕНЕРАЛ НЕДИЋ:
Жалосно је што је дошло до братоубилачког рата, то знам из фамилијарних прилика... Деда у четницима, његов рођени брат у партизанима.
Оно што не може бити заборављено, а то је монструозно сејање зле крви међу Србима од стране комуниста. Они су завадили браћу, очеве и синове, улице, села, села и градове...
Тачно је да су се ,,наведени" борили заједно противу комуниста, али је исто тако тачно да су се и усташе заједно са комунистима борили против националистичких снага(мислим на Србе).
Ja sam uvek na forumu kritikovao Ustase...ali ovde sad govorimo o Srbiji.Ako si zeleo moje priznaje evo ga:Ja mrzim Ustase koliko i Cetnike...mada su ovi drugi malo bolji(ali malo..)posto nigde nisu imali u programu svog pokreta dokument o planiranom genocidu nad jednim narodom.Ali to ih naravno ne oslobadja od saradnje sa neprijateljem. Hvala na paznji!

Norma Kampl:
Па, сад, да ли су само "размирице" ? Мало теже. Истина, антикомунизам им је био заједничка црта. Али, сем тога, (које је и само било тек на генералном нивоу) заправо скоро ништа друго. А ипак то није довољно да се каже да су исто. Има, уосталом, како видимо, антикомунизма и на још неким другим основама.
E sad cu da ti kazem,borbe su postojale izmedju njih samih...ali posle tih kratkotrajnih razmirica oni su jedni drugima pozajmljivali jedinice i komandante u borbama sa partizanima.A ti nadji negde da su partizani sa Nemcima ili bilo kim iz tih frakcija saradjivali protiv drugih...bili su apsolutno samostalni. ;-)

ГЕНЕРАЛ НЕДИЋ:
Да, то је била највећа трагедија, међусобно убијање. И сама знам, мени су ујаци, тетке, (што рођени, што даљи) били на разним странама, четници, партизани, љотићевци... Али је посебно зло било што је комуњарама од борбе против окупатора било важније преотимање власти. По сваку цену, па и сарадњом с непријатељем. Да, постоје и документа о сарадњи њиховој с усташама. И не само сарадњи, већ, стварно, парвим пактовима. Само се то до скора крило. Неке ствари су се, додуше, могле чути овако (барем их ја знам још одавно, усмено), али се то није смело јавно износити.
Но, да не дужим овде даље. Ако неко хоће нек отвори тему, ипак, на историји, рецимо...

B.A.L.:
E sad cu da ti kazem,borbe su postojale izmedju njih samih...ali posle tih kratkotrajnih razmirica oni su jedni drugima pozajmljivali jedinice i komandante u borbama sa partizanima.A ti nadji negde da su partizani sa Nemcima ili bilo kim iz tih frakcija saradjivali protiv drugih...bili su apsolutno samostalni. ;-)
Како рекох, прича је много комплекснија, и свега је ту било. И, тема је доиста за историју.
Али стварно, сад више ни ја не могу, морам на спавање. Лаку ноћ!

Back