Hvala na objasnjenju vezanog za kompetentnost, bRu zLi. Nisam znao da postoji definicija kompetencije koja iskljucuje nekonvencionalna saznanja. Kada sam kupovao ovce, ja sam konsultovao seljaka koji ima stado poslednjih 50 godina, nisam isao na institut. Naravno da bih rado saslusao i nekog doktora nauka sa katedre za stocarstvo, ali mi je odredjeni broj osnovnih informacija bio dostupan i na ovaj nacin. Uostalom, pomislio sam da na Krstarici mozda ima i logopeda koji bi me posavetovali, ne vidim sta je tu toliko cudno? Ne bih ja tek tako otpisivao ni subjektivna iskustva. Uostalom, na meni je da procenim koliko ce ta iskustva biti primenjiva u mom slucaju, tako da, molim Vas, nemojte vise pisati gluposti. Nije moje dete u pitanju, ne mogu ja da ga vodim kod logopeda, roditelji su mu slabo situirani i pokusavam da im pomognem koliko mogu sa strane. Molim da se javi neko ko je imao iskustva sa ovim tipom mucanja ili ima ideju o cemu se radi kada dete povremeno ponovi poslednji slog u reci. Hvala.
Ja ne pisem "vise gluposti" nego ti pisem onako kako jeste, a ti sad mozes da budes pogodjen emocionalno istinom......
I bolje da si si konsultovao veterinara za ovce i slicne struke nego seljaka koji ce zaklati jednu ovcu da bi prizvao kisu da mu ne propadne na njivi sve....
Ako si pomislio da na Krsti ima logopeda to je ok, ali posto ti je objasnjeno da nema, ti si rekao sledece:
Pa mislio sam mozda je neko imao iskustvo sa slicnim problemom, pa mi moze reci neke osnovne informacije o tome posto na netu nisam nasao nista o tom tipu mucanja. I ja sam obican covek, pa sam ipak kompetentan da pricam o stvarima koje sam licno iskusio. Nemojte se ljutiti.
Znaci posle ovoga ne vazi argument "pomisljao sam da ima logopeda", zasto to ipet sada pominjes, kada si saznao da nema, a onda si poceo da trazis subjektivna nekompetentna iskustva.
I ja sam obican covek, pa sam ipak kompetentan da pricam o stvarima koje sam licno iskusio.
I da ponovim - Ne nisi kompetentan. Nikako nisi kompetentan o naucnim pojavama koje god da su - samo zato sto si ti licno iskusio nesto.....
Tako oni sarlatani i budale - prme vakcinu ili njihovo dete a onda dobiju malo crvenila na mestu uboda i dete dobije temperaturicu i vec su postali "kompetentni" i "strucni", postaju zakleti antivakcinasi idu vriste po ulicama, prosipaju teorije zavera po internetu, paranoisu ostale ljude i slicno....
A svi oni misle za sebe da su "strucni i kompetentni" jer eto njima se desilo to i to.
Znaci - nisi kompetentan, ali ako nastavis da umisljas da jesi, onda imas Daning-Kruger sindrom.
Ako nije tvoje dete u pitanju, nemoj ga ni ti leciti niti im prepricavati sa kolena na koleno sto ce ti neko reci iz njegovog licnog iskustva, nego odvedite dete kod kompetentne osobe....Znas ono - kod prave kompetentne osobe a ne kod Daning Krugerovca preko neta, koji misli da je kompetentan jer eto, ima on/ona neko licno iskustvo.
Puna nam je vise ona stvar od vas "kompetentnih i strucnih" u Srbiji, pocev od politike, popravljanja automobila, lecenja, vakcina, vaspitanja dece, fudbalske strategije, pa sve do spustanaj ljudi na Mesec i do toga da li je zemlja zaista okrugla ili ipak ploca.... Sve "kompetentni" a u praksi jedva zavrsena trogoisnja srednja skola u najbolje slucaju....