Ima li istine ili je to bila iluzija?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Temu sam postavio iz besa,nespretno,nesretno,u dahu.Nisam vodio racuna da li ce ili nece biti shvacena,zeleo sam samo da negde ispraznim svoj bes,bes na samoga sebe.To vise nije ni bitno.
Nisam vodio racuna sta pisem ni da li ce se neko prepoznati u celoj prici,ni da li ce neko likovati.Naravno da je prica istinita,dogodila se.
POVOD:

Sretnes se na stepenistu sa nekim ko ti je zivot ucinio lepsim,nekim ko ti je prizvao novo prolece u nadolazecu jesen i... okrenete glave na drugu stranu,ali delic sekunde pre toga vam se pogledi ukrste.Nemi mimohod dva neznanca.A poznajes svaki santimetar tela koje prolazi kraj tebe..i ona tvoje.... i duse.

A kako je pocelo? Kao kod Nabokovljeve "Lolite"..da nije bilo(nazvacu je) Svetlane, koju sam voleo kad sam imao 17 godina,Svetlane koja je prva zarila noz u moje srce,ostavivsi me zauvek emotivno nesazrelog.Tada sam zastao u razvoju,ucaurio se i.....pojavila se nova Svetlana.Kljuckajuci po cauri,otvorila je i iz larve izadje onaj tuzni decak od 17 godina...
ne bi bilo ni ove,poslednje, Svetlane.
A,Svetlana je upravo i odigrala ulogu za "Oskara",mlatila nervozno rukama,navlacila rukave preko prsica,prevrtala okicama,boje lesnika,govorila da ima tuzne,psece oci(Lolita je govorila da ima tuznu lepotu)ali Lolita je bila dete,a Svetlana je bila zrela zena?

Tesko sam podneo rastanak ..postao sam zrtva svoga razmisljanja o pocetku novoga zivota,sa zenom 18 godina mladjom..nisam smeo..nespremno smo usli u sve ovo,vise puta smo se pitali kakav ce kraj da nam bude,samo jednom i samo jednom je postavljeno pitanje:kakav bi pocetak zajednickog zivota bio,ali vec se nazirao kraj,bilo je kasno.
Ostao sam u sigurnoj rupi,bez emocija,sa deobom racuna i ostalim glupostima koje brak bez ljubavi(uostalom,kao i svaki brak) donosi.
Samo pocetak braka zalici na ljubav,cim se glave malo ohlade..dodju deca.pocnu da stizu racuni,struja.telefon, grejanje..kuca-posao-kuca..ode ljubav ostane navika..ili strah?
Ali,izboricu se,paticu jos dugo,znam..a sto se pisanja tice,e ja nikada nikome nisam smeo da poverim svoja osecanja,osim sveskama.Imam na stotine ispisanih stranica, svaki detalj moga zivota je u njima,najveci(nazalost) deo pripada ovoj poslednjoj Svetlani.To cu sacuvati samo za sebe..osim ako jednom,kad mene vise ne bude bilo, neko to ne pronadje..
Na forumu sam mnogo detalja precutao,ponesto i slagao,ljutio se na one koji su govorili ono sto nisam zeleo da cujem,pisao pp onima koji su me tesili..i onima koji nisu,pa forum i sluzi za neku vrstu striptiza duse.Ako zelis da saznas,moras da pitas,a ako pitas moras da budes spreman i na odgovore.
Za stix05-vidim da znas i slutim ko si,ali batali dolivanje ulja na zar koji gasne.Sta je ona bila,radila,kakav je zivot zivela? ostavi to,za mene je bila Princeza,ja sam je tako dozivljavao i ostavi se ove teme..idi na nesto drugo.Molim te.
Ova tema bi,zaista to i mislim,trebala da se zavrsi...neka se ne iznenade neki ucesnici foruma ako im se obratim PP,prijateljski..ako zele da odgovore poslacu im e-mail,ako ne,onda nista.
Jesen sada najstvarnije odlazi, kao sto "Odlazi cirkus iz naseg malog grada"..ja sam zapoceo temu i dopustate(naravno da da) da je ja i okoncam. pozdrav svim forumasima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back