Има ли ишта а да није из Кине!??????

naravno,ali je u Kini taj princip najizrazeniji zbog masovnosti proizvodnje i ljudskog potencijala koji u tome ucestvuje

mislim da nije, Kina samo zbog ljudskog potencijala moze sebi da dozvoli da pravi istu stvar u serijama razlicitog kvaliteta prilagodjenu razlicitim trzistima na osnovu kupovne moci tih trzista.
Kod nas vecina zeli da prodje jeftinije pa takvu kinesku robu i dobija, oni koji su u stanju da plate kvalitet dobijaju i kvalitetnu robu.

mislim da nije, Kina samo zbog ljudskog potencijala moze sebi da dozvoli da pravi istu stvar u serijama razlicitog kvaliteta prilagodjenu razlicitim trzistima na osnovu kupovne moci tih trzista.
Kod nas vecina zeli da prodje jeftinije pa takvu kinesku robu i dobija, oni koji su u stanju da plate kvalitet dobijaju i kvalitetnu robu.

koliko moze postojati kvalitet u privredi gde je osnovni moto obrt kapitala i profit
radi se samo o finalnoj obradi i upakovanosti,o dugotrajnosti nema ni reci
dugotrajnost proizvoda je glavni neprijatelj potrosackog mentaliteta

ako platis dobices kvalitet i od Kineza i to ce da traje - a ako pogledas vecina tih proizvoda traje samo se generisu nove "potrebe" korisnika sto cini proizvode koji su inace ispravni, zastarelim i neupotrebljivim - eto ja recimo imam mobilni (koji je simbol potrosackog drustva) iz 2002. i potpuno je ispravan i funkcionalan, samo sto je toliko novih funkcija dodato za 10 godina da je on jednostavno zastareo.

mnogo je tu vise ukljuceno od toga sto ti navodis

ako platis dobices kvalitet i od Kineza i to ce da traje - a ako pogledas vecina tih proizvoda traje samo se generisu nove "potrebe" korisnika sto cini proizvode koji su inace ispravni, zastarelim i neupotrebljivim - eto ja recimo imam mobilni (koji je simbol potrosackog drustva) iz 2002. i potpuno je ispravan i funkcionalan, samo sto je toliko novih funkcija dodato za 10 godina da je on jednostavno zastareo.

mnogo je tu vise ukljuceno od toga sto ti navodis
jel si se zapitao sta je preduslov za pravljenje prostora za nove proizvode na trzistu
unistenje prethodno proizvedene robe i njeno "prevazilazenje"
hiperprodukcija "dobara" ima za posledicu nekontrolisan odnos prema radnoj snazi i zivotnoj sredini
recimo,u toj Kini je to i najizrazenije
Peking je nedeljama pod oblakom smoga,gradovi su postali dehumanziovani mravinjaci
takmice se u tehnickim resenjima u gradovima i transportu gde je covek sveden na obicnog konzumenta tehnokratije
Kina je nista drugo do kapitalizmom degenerisani hibrid i to gigantskih razmera

jel si se zapitao sta je preduslov za pravljenje prostora za nove proizvode na trzistu
unistenje prethodno proizvedene robe i njeno "prevazilazenje"
hiperprodukcija "dobara" ima za posledicu nekontrolisan odnos prema radnoj snazi i zivotnoj sredini
recimo,u toj Kini je to i najizrazenije
Peking je nedeljama pod oblakom smoga,gradovi su postali dehumanziovani mravinjaci
takmice se u tehnickim resenjima u gradovima i transportu gde je covek sveden na obicnog konzumenta tehnokratije
Kina je nista drugo do kapitalizmom degenerisani hibrid i to gigantskih razmera

Hiperprodukcija "potreba"
U ljudskoj srzi je zelja za napretkom, za necim novim i ne vidim na koji nacin bi to moglo da se promeni - kad jedinka zadovolji osnovne potrebe u njenoj cudi je da zeli nesto vise.
Na kraju krajeva jedino ljudi mogu da uniste ljudski rod i na dobrom su putu da to ucine, al dok do toga ne dodje nece doci ni do promenu u ljudskom shvatanju.

Back