jevdokije
Zainteresovan član
- Poruka
- 141
Da li je neko od Vas donor organa, tj da li je potpisao ugovor (i sa kim), da li ima neke privilegije u zdravstvenim uslugama i koje bolesti isključuju mogućnost donacije.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li je neko od Vas donor organa, tj da li je potpisao ugovor (i sa kim), da li ima neke privilegije u zdravstvenim uslugama i koje bolesti isključuju mogućnost donacije.
Zato sto mislis samo na svoje ---upe.Da zivimo u normalnoj drzavi sutra bi otisao da postanem davalOc organa ... posto je ovo najgora rupa na planeti zemlji nemam nameru . Treba jednog dana da nestanem zbog toga sto nekom bogatom mafijasu treba organ koji je sjebao drogom .
Zavisi za koji organ.200.000 eura za jedan bubreg.
Zavisi za koji organ.200.000 eura za jedan bubreg.
- - - - - - - - - -
Zato sto mislis samo na svoje ---upe.
Da zivimo u normalnoj drzavi sutra bi otisao da postanem davalOc organa ... posto je ovo najgora rupa na planeti zemlji nemam nameru . Treba jednog dana da nestanem zbog toga sto nekom bogatom mafijasu treba organ koji je sjebao drogom .
Ako se po medijima vrte molbe za pomoć u iznosu od 120.000 do 150.000E za transplataciju jetre ili srca, a za bubreg do 50.000E, znači da neko na kraju uzima taj novac.
Veoma sebično razmišljanje - ništa drugo.
Otkud znaš da neće otići nekom bespomoćnom detetu???
Bolje biti naivan i glup, nego malodušan.Glupih , naivnih ljudi na ovoj krstarici boze sacuvaj .
Ne govorim o donaciji kad sam ja vec mrtav , prirodnim ili nesretnim slucajem . Ali da ja to potpisem i sutra me proguta mrak ili me pregazi crni auto bez registracija radi bubrega , ne dolazi u obzir .
A to kome ce ici organi se zna . Prvo idu onima koji imaju para . Ako mislite da to funkcionise drugacije u SRBIJI , onda se trebate probuditi .
A zbog čega Te to interesuje? Čisto sumnjam da se ovoliko raspituješ bez ikakvog razloga.Čudi me da niko da Krstarice ne poznaje ni jednog Donora.
Bolje biti naivan i glup, nego malodušan.
Žao mi je što ovo čujem baš od tebe jer to znači da imaš jako dobar razlog.nayalost znam vise no sto mi se svidja da znam...
i sigurna sam da ne yelim da budem donor....
Razlog je logika.U istim medijima se obaveštavamo da je neko umro jer mu neko nije skupio 120.000 evra, a za to vreme je poginulo ili ubijeno mnogo mladih ljudi čijim bi organima bili spašeni ljudski životi.Po meni nekome ne odgovara da se ovaj problem reši.
može li se koji dinar uzeti za to?
nayalost daŽao mi je što ovo čujem baš od tebe jer to znači da imaš jako dobar razlog.
I dalje razmišljam da postanem donor....samo želim nekom da produžim život, ništa više.
Mada bih volela da još neke stvari tu budu bolje regulisane, zato čekam ...