Ima li Donora organa na Krstarici

Da zivimo u normalnoj drzavi sutra bi otisao da postanem davalOc organa ... posto je ovo najgora rupa na planeti zemlji nemam nameru . Treba jednog dana da nestanem zbog toga sto nekom bogatom mafijasu treba organ koji je sjebao drogom .

Veoma sebično razmišljanje - ništa drugo.
Otkud znaš da neće otići nekom bespomoćnom detetu???

Veoma sebično razmišljanje - ništa drugo.
Otkud znaš da neće otići nekom bespomoćnom detetu???

Нимало то није себично размишљање. Ни ја не бих оставио своју јетру пропалицама који су свесно уништавали себе,док недужна дечица умиру чекајући органе.

Glupih , naivnih ljudi na ovoj krstarici boze sacuvaj .
Ne govorim o donaciji kad sam ja vec mrtav , prirodnim ili nesretnim slucajem . Ali da ja to potpisem i sutra me proguta mrak ili me pregazi crni auto bez registracija radi bubrega , ne dolazi u obzir .
A to kome ce ici organi se zna . Prvo idu onima koji imaju para . Ako mislite da to funkcionise drugacije u SRBIJI , onda se trebate probuditi .

Glupih , naivnih ljudi na ovoj krstarici boze sacuvaj .
Ne govorim o donaciji kad sam ja vec mrtav , prirodnim ili nesretnim slucajem . Ali da ja to potpisem i sutra me proguta mrak ili me pregazi crni auto bez registracija radi bubrega , ne dolazi u obzir .
A to kome ce ici organi se zna . Prvo idu onima koji imaju para . Ako mislite da to funkcionise drugacije u SRBIJI , onda se trebate probuditi .
Bolje biti naivan i glup, nego malodušan.

Razlog je logika.U istim medijima se obaveštavamo da je neko umro jer mu neko nije skupio 120.000 evra, a za to vreme je poginulo ili ubijeno mnogo mladih ljudi čijim bi organima bili spašeni ljudski životi.Po meni nekome ne odgovara da se ovaj problem reši.

Ali ti mladi ljudi imaju osnovno pravo da im organi ostanu na mestu posle smrti . Jos jedan aspekt zbog kojeg imamo manjak donora (pored zdravog razuma i realizacije da zivimo u otpadu sveta gde ljudski zivot ne vredi puno) je i religiozni . Neki smatraju da moraju da ostanu netaknuti (koliko toliko) kada umru da bi mogli ici u raj itd.
Sto se mene tice , ako poginem nesretnim slucajem neka povade sve sto mogu a ostatak spale i bace u kantu , kao ateisti mi ne znaci puno telo posle smrti .

može li se koji dinar uzeti za to?

moye:mrgreen:
ali ti tada ne treba:mrgreen:

Žao mi je što ovo čujem baš od tebe jer to znači da imaš jako dobar razlog.

I dalje razmišljam da postanem donor....samo želim nekom da produžim život, ništa više.
Mada bih volela da još neke stvari tu budu bolje regulisane, zato čekam ...
nayalost da
bas nayalost....
ja sam recimo davala krvi vise od 10 puta
bila spremna i ya donorsku karticu
a onda i samas znas kako
shvatila sam da nayalost ne finkcionise sve onako kako bi trebalo....

Back