ima li danas smisla ulaziti u brak i stvarati porodicu

ima li danas smisla ulaziti u brak i stvarati porodicu kad se pokazalo da je brak neodrziv na dugi rok

Еб'га, на дуги рок јесте неодржив.... обично после 60-70 година брака неко умре...и немогуће га је одржати на дуже....:roll:

Онда боље да се и не женимо и не удајемо...

Kroz razgovor sa ljudima nebitno dali je upitanju zena ili muskarac dosta puta cujem"bolje da se nisam udala/ozenio"...sto znaci da postajemo samozivi.Ozenis se ili udas i onda pocnu problemi da se nizu jedan za drugim(prevare,lazi,podkradanje,svadje,manjak novca,maltretiranje itd) i sta onda da pomisli covek koji tek treba da stupi u brak?Doslo je vreme kako neko napisa "POJEDINACA" tjst "SAMACA".

ima li danas smisla ulaziti u brak i stvarati porodicu kad se pokazalo da je brak neodrziv na dugi rok

pokazalo se za čiji/koji brak?

nije brak kantica milerama, a bogami ni teglica džema, pa da se pokvari "na duži rok" sam od sebe
ili potroši za jednu turu dobrih palačinaka...
trajaće onoliko dugo koliko osobe koje ga čine brakom to žele, umiju i mogu... ili koliko požive...
i biće tačno onakav kakvim ga te iste osobe žele, umiju i mogu napraviti

smisao se može naći u svemu ili ne vidjeti ni u čemu... to je u očima posmatrača, valdi...
zavisi i od toga da li ti je mrsko da tražiš uopšte :p

Po meni za svakog..i onaj koi se odrzava zbog dece ili jer si ulozio sve da opstane pa nemas gde..a da vidis da se neko stvarno voli to samo jos po negde na selu
Mislim da nisi u pravu.
Uvek je bilo i bice brakova u kojima postoji prava ljubav.Bilo to na selu ili u gradu.Problem je u tome sto takve brakove i ne primecujemo,ali zato jako dobro primecujemo brakove koji su u haosu.
Tolerancija je nestala,nemastina preovladala,svi misle kako je nekom tamo bolje nego njima samima,svi bi hteli novu sansu,u svemu tome ljubav se gusi i pocne da preovladava interes.
Kad se nadju dvoje zbog interesa,kasnije se rastanu jer ne postoji ljubav.Itako,to mu dodje kao Vrzino kolo.
Sve je imao,nista imao nije.

Ne mozes dati garanciju nicemu, a posebno necemu tako suptilnom.
Mozes da udjes u brak iz ljubavi, zelje, i da sve bude kao u bajci, prozivis taj segment, dozivis brak kao nesto prelepo. I mozes imati dva scenarija:

1. Da nakon mnogo godina neko ili oboje se promeni, da vise ne ide, i da je bolje svako svojim putem
2. Da do kraja zivota zahvaljujete na srodnoj dusi

I u slucaju prvog scenarija vredi.
Vredi, jer bolje je imati nesto lepo, proci kroz to, i ako treba ostaviti to iza sebe, ali barem biti svestan da si probao, nego ne imati nista za cim mozes da se osvrnes pa i pokajes ako treba.

Mislim da nisi u pravu.
Uvek je bilo i bice brakova u kojima postoji prava ljubav.Bilo to na selu ili u gradu.Problem je u tome sto takve brakove i ne primecujemo,ali zato jako dobro primecujemo brakove koji su u haosu.
Tolerancija je nestala,nemastina preovladala,svi misle kako je nekom tamo bolje nego njima samima,svi bi hteli novu sansu,u svemu tome ljubav se gusi i pocne da preovladava interes.
Kad se nadju dvoje zbog interesa,kasnije se rastanu jer ne postoji ljubav.Itako,to mu dodje kao Vrzino kolo.
Sve je imao,nista imao nije.

Pa ne primecujemo jer su retki..ja bas gledam po kalisu i odusevim se kad vidim starce da se drze za ruke..s druge strane nista gadnije nema kad se dvoje poljube samo u obraz za slavu i novu godinu..uz pruzanje ruke:confused:znam da su to stariji ljudi i da cuvaju intimu za sebe koju mi ne vidimo..ali kako onda vidimo kad se svadjaju uvek na noz..to je njihov problem ne nas

Pa ne primecujemo jer su retki..ja bas gledam po kalisu i odusevim se kad vidim starce da se drze za ruke..s druge strane nista gadnije nema kad se dvoje poljube samo u obraz za slavu i novu godinu..uz pruzanje ruke:confused:znam da su to stariji ljudi i da cuvaju intimu za sebe koju mi ne vidimo..ali kako onda vidimo kad se svadjaju uvek na noz..to je njihov problem ne nas
Zato sto postajemo optereceni i okupirani neprijatnim stvarima koje se desavaju oko nas toliko da smo prestali da obracamo paznju na sve sto je lepo.A to su male stvari.
Upamti,male stvari cine zivot lepim,krupne stvari komplikovanim:mrgreen:

Back