Има да нас нема

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hellen, najveci greh nije sujeta nego ponos. Prvo: nismo zajedno cuvali ovce pa da mi se obracas sa " ne lupaj " nego si me pomenula u postu namenjenom mambi sto smatram prozivanjem. Drugi veliki greh je - lukavost zato malo obrati paznju na sebe ponekad. Ja se tebi nisam nijednom obracao prvi iz nijednog razloga pa te molim da ako ti nisam dobar sagovornik da me se okanes.

King 7:
Hellen, najveci greh nije sujeta nego ponos. Prvo: nismo zajedno cuvali ovce pa da mi se obracas sa " ne lupaj " nego si me pomenula u postu namenjenom mambi sto smatram prozivanjem. Drugi veliki greh je - lukavost zato malo obrati paznju na sebe ponekad. Ja se tebi nisam nijednom obracao prvi iz nijednog razloga pa te molim da ako ti nisam dobar sagovornik da me se okanes.

Не лупај, још једном! :razz:

Јесам ли те лепо, људски и најкултурније могуће питала да нам кажеш о ком пророку говориш? Јел то било нешто увредљиво по тебе?
Јел Мамба непозван ускочио као твој адвокат? Јесам ли онда њему рекла да ћу прво прочитати сабрана дела владике Николаја (као што ми је и саветовао) па тек онда, ако не будем нашала цитат - питати тебе (зато што сам тебе и питала, ти си га споменуо, а он је улетео непозван и ничим изазван)?
Јел тако било?
О каквој ''прозивци'' причаш?

Јел ја увек морам да цртам, тумачим и препричавам постове само зато што људе мрзе да читају?

King 7:
Drugo: sasvim je normalno da se Hriscani medjusobno dopunjuju jer su manje - vise jedno tako da se razlika misljenja i stavova u ogromnoj meri ne prihvata jer greskama tu nema mesta.

А ову мисао ћу да кандидујем за ''утисак године''!:lol: :lol: :lol:

ТО је суштина твог става, не према Богу, не према религији, него према ДРУГИМ ЉУДИМА!

'''Ја сам хришћанин (иначе, пише се малим словом, хришћанине), ја ЗНАМ, само мени је Богом дано да спознам истину, и нећу прихватити различита мишљења и ставове. Ко другачије мисли од мене - тај није хришћанин! Онако је како ЈА кажем - и ту нема места грешкама!''

Ко да си умислио да си Христ лично, а не хришћанин....

Узгред, и ја сам хришћанка. И различито размишљам од тебе и имам другачије ставове. Шта ћемо сад?

crna_mamba:
sujeta je draga moja,kako i sama dobro znas prvi i najtezi smrtni greh,iz koga proisticu skoro svi ostali..:)
ne mora se draga moja hellen ici u indiju i verati se po nepalu..:)da bi se dokucila istina..sve nam je tu na dohvat ruke..evo ti jos jednog velikog Srpskog proroka koji je ceo zivot proveo u manastiru Celije kod Valjeva..i zove se \dr, Justin Popovic..on je tecno govorio i pisao na sedam svetskih jezika..
eto za pocetak uzmi njegovu knjigu Dostojevski o evropi i slovenstvu..pa ces videti.zasto ce evropa za naseg zivota goreti..uh ebote..:(
batali hegela kanta spinozu nicea..to su bezboznici..uvati se ti draga moja recimo dostojevskog,ili kjerkegora..sekspira ..
ma pametna si ti ..

Чула сам ја за тог Достојевског....Ево, обећавам ти да ћу првом приликом узети нешто од њега...Има ли нешто онако љубавно....ал да нема много страна?

Ne znam ja kakva si ti hriscanka, to je tvoj licni odnos prema Bogu pa samim time i prema drugim hriscanima ali si zato dobra uciteljica jer mnogo sta tolerises, mnogo cega je ravnopravno ali gramaticke, sitne slovne grescice se ne prastaju nikako. Dobro, zasluzio sam manju ocenu sto se tice pravopisa. Ako si vec hriscanka, popricaj onda malo sa " kompetentnijim " Hriscanima o ovome sto si rekla posto je sve jako neverovatno sto ja napisem. Jako dugo citam jevandjelja, dela svetih otaca i stari zavet tako da opet moram da te ispravim: Receno je: "budite jedno jer ste udovi jednog tela i jedno da mislite i da govorite " U slobodnoj interpretaciji. Ili: " mnogi ce se pojaviti i vikati - ovde je ili onde je Hristos ali im ne verujte nego kusajte duhove. Tako, ako si hriscanka malo to ozbiljnije shvati, nemoj svojeglavo tumaciti sve oko sebe jer smo previse slabi i mali da bi i jedan korak napravili siguran bez Bozije pomoci. Sve pokusavam da gledam kroz Njegove zapovesti, zakon i to nije nista novo - mnogo vecih ljudi od nas je to mnogo bolje radilo - od svetaca pa do najplodnijih naucnika. Kada bi mogla procitati Teslina tumacenja pojmova kao sto su elektricna struja i mnoge druge prirodne pojave ti bi isto tako nastupila ali samo kada ne bi znala da je Tesla u pitanju. Tek onda kada budes prava hriscanka onda ces shvatiti sta je tolerancija a sta se nikako ne tolerise.

То сам и очекивала....

Компетентан си и да процењујеш какав је ко хришћанин....да ли је ''добар'' или није....
Али себе не доводиш у сумњу....

Ovaj razgovor postaje prazno prepucavanje. Hriscanstvo je disciplina pre svega, svedocenje o istini datoj ljudima a koja je jevandjelje i koje je jednoobrazno, znaci - nepromenljivo i kao takvo se ne razlikuje medju hriscanima bilo gde da se nalaze. Hriscanstvo nije komplikovano nego je prosto i pripada prostim ljudima kao sto su apostoli koji su bili ribari recimo a ne knjizevnici i fariseji koji su zbog svog licnog tumacenja razapeli Hrista da bi sebe opravdali pred svetom. Ali da ja ne bih vise filozofirao ovde prekidam dokonu raspravu i opet te savetujem da ako si hriscanka radis na sebi danonocno jer tu nema mnogo izbora ma koliko nijansi nam se cinilo da postoje, kao u sahu imas crna i bela polja kao i crnu i belu vojsku; ili si tamo ili ovde, sto nije Bozije - djavolje je i obratno. Nema trece solucije. Hajde da ne dosadjujemo drugim forumasima, sebicno smo zauzeli temu pricom koja joj ne pripada.

Nervira me ovakvo ponasanje kod obe strane...

Lepo... neko je ateista, neko je Hriscanini, neko je Musliman... dobro... ako te to ispunjava mozes i da se molis velikom vibratoru.. tvoja stvar (heh, bukvalno)...

Ono sto mi smeta je to sto svako pokusava da onom drugom nametne svoje misljenje...

KAO on je u pravu, a ostali nisu... prseravanje, ali bukvalno!

Svi su kao nesto specijalno... kao nesto bolje od drugih (po cemu?)...

Ista raspadajuca organska materija...

King 7:
Ovaj razgovor postaje prazno prepucavanje. Hriscanstvo je disciplina pre svega, svedocenje o istini datoj ljudima a koja je jevandjelje i koje je jednoobrazno, znaci - nepromenljivo i kao takvo se ne razlikuje medju hriscanima bilo gde da se nalaze. Hriscanstvo nije komplikovano nego je prosto i pripada prostim ljudima kao sto su apostoli koji su bili ribari recimo a ne knjizevnici i fariseji koji su zbog svog licnog tumacenja razapeli Hrista da bi sebe opravdali pred svetom. Ali da ja ne bih vise filozofirao ovde prekidam dokonu raspravu i opet te savetujem da ako si hriscanka radis na sebi danonocno jer tu nema mnogo izbora ma koliko nijansi nam se cinilo da postoje, kao u sahu imas crna i bela polja kao i crnu i belu vojsku; ili si tamo ili ovde, sto nije Bozije - djavolje je i obratno. Nema trece solucije. Hajde da ne dosadjujemo drugim forumasima, sebicno smo zauzeli temu pricom koja joj ne pripada.

И даље, ја треба да радим на себи....ти не! СЕБЕ ни у једном мементу не доводиш у сумњу....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back