Ima 80 godina i vozio je 182 km/h

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
Jedan osamdesetogodišnji gospodin je ostao bez dozvole zbog brze vožnje, navode australijski mediji.

Subaru Impreza WRX je bio jako popularan sportski automobil, ali je jednog osamdesetogodišnjaka koštao vozačke dozvole.

Australijska policija ga je uhvatila dok je vozio 182 km/h na putu na kom je dozvoljeno voziti maksimalno 100 km/h.

Kažnjen je sa 1.814 australijskih dolara i vozačka dozvola mu je oduzeta na 6 meseci.
izvor:b92

Deda odlucio da se jednom živi ,pa šta bude :lol:

Ne znam odakle potreba za brzom voznjom, nikada mi brza i bezbedna voznja nisu isle zajedno, da ne pricam o gradskoj voznji,
spicevima, krkljancu u saobracaju gde desetoro ociju treba imati.
I na otvorenom putu sam pristalica umerene voznje; Ljudi moji pa nekada treba i uz u istoj, a sve nadobudne mangupe i matore i mlade, mamine i tatine sinove i ostale bih ja sredila ovom metodom iz legendarnog filma:

Ako ima onih koji nisu gledali film, obavezno pogledajte.

Jedini automobili kod kojih se brzna ne oseca su velike limuzine tipa BMW 7 ili Audi 8. Kod svih malih automobila cim predjes nekih 150 pocinje da se oseca nestabilnost vozila, a taj WRH je kanta sa jedva 1500kg tezine i pri toj brzini dovoljno je da naidje kamion iz suprotnog pravca i da izgubis kontrolu.
Ima jos automobila koji ne osecaju te vece brzine u sustini 180 i nije neka brzina nego je on vozio na delu gde je dozvoljena manja brzina.
Bmw serije 8 stari model je mogao da ide 300 km/h na autobanu da ne oseti ali ima i tezinu.

Jedini automobili kod kojih se brzna ne oseca su velike limuzine tipa BMW 7 ili Audi 8. Kod svih malih automobila cim predjes nekih 150 pocinje da se oseca nestabilnost vozila, a taj WRH je kanta sa jedva 1500kg tezine i pri toj brzini dovoljno je da naidje kamion iz suprotnog pravca i da izgubis kontrolu.
A ne, vozio sam ga par stotina kilometara i osećaj stabilnosti u svim uslovima je neverovatan. Ono za osećaj sam napisao zbog tvrdog ogibljenja i niskog položaja.

Ne znam odakle potreba za brzom voznjom, nikada mi brza i bezbedna voznja nisu isle zajedno, da ne pricam o gradskoj voznji,
spicevima, krkljancu u saobracaju gde desetoro ociju treba imati.
I na otvorenom putu sam pristalica umerene voznje; Ljudi moji pa nekada treba i uz u istoj, a sve nadobudne mangupe i matore i mlade, mamine i tatine sinove i ostale bih ja sredila ovom metodom iz legendarnog filma:

Ako ima onih koji nisu gledali film, obavezno pogledajte.
Bome ja kad sam išao na more i s mora to voze kao ludi po autocesti. Mislim ono, kud se toliko žuri, kad vozi tako brzo, mora i stati (ali ne pred tunelom, kao ona jedna što je stala), nego na odmorištu, pa ga opet preteknem. 🙂

Brza vožnja izuzetno umara. pažnja mora biti daleko veća.
Mene voznja na autocesti umara.
Mogu medjugradskom ici 150 na sat i isto toliko na autocesti, razlika je ogromna.
Na medjugradskoj mozak radi 100%, sve uocavam, ali dok sam na autocesti, pada klapna.
Doslovno bi mi trebali amfetamini da ostanem budan, zasto je to tako, pojma nemam.
Krpam se kavom na svakom stajalistu.

Evo jedna zanimljivost! 😁

Neobična situacija kod Male Kapele: U vrijeme najvećih gužvi turistkinja stala ispred tunela - razlog je nevjerojatan​

...
"A danas su ovdje operateri se susreli s jednom neobičnom situacijom. Jedna strana državljanka stala je pred cijev tunela. Bojala se ući pa su morali organizirati da se zajedno sa suprugom vrati prema Ogulinu i put prema Dalmaciji nastavi starom cestom", izvijestio je Mikić.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/zena-se-uplasila-ulaska-u-tunel-mala-kapela---661483.html

😁

Back