IMA 4 SINA A SLAVI ĆERKU: Ona će mi otvoriti vrata!

Ne mora nista da znaci samo zato sto je zensko da ce biti takva i takva, ili ako je musko...ne mozemo tako generalizovati.
Ali, moram priznati da ima nesto istine u uvodnoj prici, ali ne mislim da je razlog tome da su zene azdaje i imaju dvostruke arsine, a muskarci jadni cute i rade kako im ove nalazu..nego zene se vise bore da odrze dobre odnose u familiji, to im je u genima ako cemo generalizovati bas..

I kad razmislim o primerima u praksi, evo ja sam bliskija sa clanovima mamine porodice (baba, deda, ujaci..) nego sa onima sa tatine strane (babu i dedu vise nemam, ali tetku i strica, njihovu decu..bas retko vidjam)
A razlog tome nije sto ja mama branila bilo sta, nego to sto je cale manje vise nezainteresovan bio da organizuje cesce vidjanja, okupljanja i slicno..to je bilo samo periodicno, i udaljili smo se vremenom
Isto kod dosta ljudi koje poznajem, vise se vidjaju sa familijom sa kevine strane, nego sa caletove..mada sigurno da nije ovako kod svakog..

e, tu se slazem - missim, moj rezon je direktno rezultat onog u cemu sam odrasla
odrasla sam s bakom kao sastavnim dijelom obitelji, primarne
aktivno je ucestvovala u nasem odgoju pa tu ne vidim nista neobicno...zapravo, prirodno mi je to...
i znam da nam je vise dala nego sto je...uzela...ne materijalno, vec u svako smislu
zivim s covjekom koji je iz slicne obitelji - zivjeli s bakom i djedom, uz roditelje
i ne mislim da cemo oko toga imat nekih neslaganja

Pa baš tako, vrlo je važno da ste iz porodica koje neguju slične veze. To ne znači nemati svoje ja, nego baš suprotno, da budeš ispoštovan jer i sam poštuješ i voliš svoju porodicu.
I mi smo slično odrastali, nema žrtve i odricanja, nego je prirodan odnos.
Imaš ljude koji decu maltene kupuju, da budu dobri đaci, da budu ambiciozni, da je okej makijevijalizam, samo da je deci najbolje. Roditelji uče decu da niko na svetu nije lepši, bolji, pametniji, sposobniji i deca budu uspešna često. Ne uče ih da ne budu sebična, već nagrađuju sebičluk. I budu ambiciozna. I gaze i ne vole nikoga. Onda roditelje doživaljavaju kao poslugu, tu su da opsuže, daju kintu. Svi drugi ljudi su ispod njih, nisu vredni njihove pažnje ni vremena, nikoga ne vole.
I ne može takav roditelj da očekuje da to dete bude drukčije prema njemu, to kažem samo. Nema šanse da je stvorio čoveka, stvorio je samo automat :)

Nema pravilo koje će dete, muško ili žensko, biti privrženije roditeljima.Jedno je želja a drugo kako vaspitavati dete, kad dete oseti svo poštovanje od roditelja zauzvrat će isto njima učiniti.

Ima slučajeva ženska deca zagorče život roditeljima isto koliko i sinovi. Ključ je čvrsto vaspitanje i poštovanje.

Poslednja izmena:
Auu ala ste se raspisali.

Da li se nekada podrazumevalo da ce deca brinuti o roditeljima? Po meni odgovor je pozitivan. Danas smo u eri svakakvih sloboda. Deca mogu da odluce da li ce ili nece da vode brigu. E sada da li smo sebicniji u odnosu na ranije periode? Mislim da jesmo.

Свакако да нико нормалан неће допустити да му родитељи скапају на патосу, гладни и болесни.
Између тога и свакодневног титрања постоји много нијанси, зависно од типа породице, међусобних односа и емоционалне везаности.

Та прича из уводног поста, то је нека измишљотина која везе с мозгом нема.

Зашто би неко уопште добио идеју да не отвара врата било коме?

Исконструисано, глупо, нереално.

Ima u životu i mnogo naoko nerealnijih priča nego što je ova pa se ipak dešavaju, pri čemu priču treba uzeti simbolički a ne bukavalno ... to se valjda podrazumeva.

Ima u životu i mnogo naoko nerealnijih priča nego što je ova pa se ipak dešavaju, pri čemu priču treba uzeti simbolički a ne bukavalno ... to se valjda podrazumeva.

И симболичке приче могу бити добро и лоше испричане. Ова је као лош виц - дуго траје а поента је глупа.

Back