Iluzije

pa i ja im uvek kazem nece nista da ih boli.... samo ce malo da ih bocne u guzu ko kod cika doktora... i one poveruju i pored toga sto su iskusne sa 300 meseci....:lol:

Pa jes, i sve je to samo goli nagon: prvo se međusobno privučete mirisima telesnih izlučevina (znoja, na primer), a onda se igrate čika doktora tek tako ... zato što imate potrebu da to radite (s bilo kim, bilo gde? :lol:).

I šimpanze se uparuju na osnovu međusobnog dopadanja. Nagon postoji kao nagon za produženjem vrste, ali nije jedino zbog čega se pare. Jer, da je jedino, ne bi postojale šimpanze koje ceo vek provedu u usamljeničkom životu (masturbirajući na nekom drvetu), i pored mnoštva raspoloživih partnera.
A ljudi su, kanda, savršenija bića.

Objasnila sam negde razliku između zaljubljenosti i ljubavi.
E sad ću ja to malko filozofski :mrgreen::

Mislim da se 'estetsko' nalazi u osnovi svake zaljubljenosti (pokreće nas lepota kao individualni doživljaj). Taj prvi impuls rađa želju (požudu) kao animalni instinkt, koja nas, dalje, vodi ka potrebi da nam se dogodi ono neodređeno, uvek i iznova nedoživljeno, tajanstveno – ljubav. Taj osećaj potrebe je estetske prirode a ne etičke, jer je želja za ostvarenom ljubavlju potreba da se doživi ono lepo. Tek kada se dogodi prava, čista ljubav (kao potreba duhovnog nadopunjavanja i, u neku ruku, duhovnog sjedinjenja), možemo da pričamo o etičkoj fazi. Taj momenat etike odnosi se na vernost (mada vernost postoji i u drugim korelacijama, ne samo ljubavničkoj). Ponekad ta etička privrženost ostane između partnera čak i kad iščezne prvobitna mistika ljubavi. E tada verovatno možemo da pričamo o jakoj ljubavi, koja je, s jedne strane egocentrična (jer se psihološki zasniva na čovekovoj potrebi da izbegne gubitak svog usamljenog Ja, sada ugrađenog i projektovanog u partnera s kojim smo se 'nadopunili'), a s druge – otvorena za praštanje, slobodna, nesebična.

Ko razume, shvatiće. :hahaha:

p.s. Ali da dodam i ovo: moguće je istovremeno voleti i biti zaljubljen (u dve različite osobe).
p.p.s. Ovde nije bilo reči o prestanku ljubavi prema bračnom partneru. Taj momenat nisam ni uzela u razmatranje jer mi se podrazumeva da, kad se to desi, takav brak nema više nikakav razlog da postoji.
estetsko?
a zaljubljenost preko neta? gde nema vizuelnih dozivljaja?:manikir:
el tu unutrasnja lepota?:aha:

estetsko?
a zaljubljenost preko neta? gde nema vizuelnih dozivljaja?:manikir:
el tu unutrasnja lepota?:aha:

pa unutrasnja ljepota i nije toliko povezana sa vizuelnim dozivljajem.
to je kad je nekom lep mozak ljubi je baba :heart:
mada ja ne vjerujem da bih se mogao zaljubiti preko neta
moze neko da ti se svidi ali za nesto vishe potreban mi je kontakt. prvo vizuelni pa onda i svaki drugi.
onda se to naziva uzivanje
a do tada je patnja :( i to nepotrebna.:confused:

pa unutrasnja ljepota i nije toliko povezana sa vizuelnim dozivljajem.
to je kad je nekom lep mozak ljubi je baba :heart:
mada ja ne vjerujem da bih se mogao zaljubiti preko neta
moze neko da ti se svidi ali za nesto vishe potreban mi je kontakt. prvo vizuelni pa onda i svaki drugi.
onda se to naziva uzivanje
a do tada je patnja :( i to nepotrebna.:confused:
bubice, pa to sam i rekla..da posto nema vizuelnog dozivljaja, mozes da se zaljubis samo u unutrasnju lepotu....:aha:
a sto patnja?:(

Zaboravih da kažem da snošaj kod šimpanzi traje u proseku oko 5 minuta. :manikir:
Ali zato mogu da ponove postupak više puta u toku dana.

auuuu mora da je zbog toga.... :eek: pa sta ces... posao, duznost, nauka, obaveze, firma, prc i jurish.... a njoj ko kriv shto je simpazolika qurvetina pa oce osam puta na dan da sishe i ispusta one qrike ko radovi navijachi... :mrgreen:

Objasnila sam negde razliku između zaljubljenosti i ljubavi.
E sad ću ja to malko filozofski :mrgreen::

Mislim da se 'estetsko' nalazi u osnovi svake zaljubljenosti (pokreće nas lepota kao individualni doživljaj). Taj prvi impuls rađa želju (požudu) kao animalni instinkt, koja nas, dalje, vodi ka potrebi da nam se dogodi ono neodređeno, uvek i iznova nedoživljeno, tajanstveno – ljubav. Taj osećaj potrebe je estetske prirode a ne etičke, jer je želja za ostvarenom ljubavlju potreba da se doživi ono lepo. Tek kada se dogodi prava, čista ljubav (kao potreba duhovnog nadopunjavanja i, u neku ruku, duhovnog sjedinjenja), možemo da pričamo o etičkoj fazi. Taj momenat etike odnosi se na vernost (mada vernost postoji i u drugim korelacijama, ne samo ljubavničkoj). Ponekad ta etička privrženost ostane između partnera čak i kad iščezne prvobitna mistika ljubavi. E tada verovatno možemo da pričamo o jakoj ljubavi, koja je, s jedne strane egocentrična (jer se psihološki zasniva na čovekovoj potrebi da izbegne gubitak svog usamljenog Ja, sada ugrađenog i projektovanog u partnera s kojim smo se 'nadopunili'), a s druge – otvorena za praštanje, slobodna, nesebična.

Ko razume, shvatiće. :hahaha:

p.s. Ali da dodam i ovo: moguće je istovremeno voleti i biti zaljubljen (u dve različite osobe).
p.p.s. Ovde nije bilo reči o prestanku ljubavi prema bračnom partneru. Taj momenat nisam ni uzela u razmatranje jer mi se podrazumeva da, kad se to desi, takav brak nema više nikakav razlog da postoji.

Moguce je istovremeno voleti dve osobe.Moguce je biti u braku i voleti nekog drugoga ,a da ne prevaris fizicki bracnog druga.E sad...pitanje je ,da li je zaljubljenost u nekog drugog uopste prevara?Ja mislim da je mozda i gora od ove fizicke prevare :confused:

Moguce je istovremeno voleti dve osobe.Moguce je biti u braku i voleti nekog drugoga ,a da ne prevaris fizicki bracnog druga.E sad...pitanje je ,da li je zaljubljenost u nekog drugog uopste prevara?Ja mislim da je mozda i gora od ove fizicke prevare :confused:

Pa najteže je onom ko je u braku, zaljubljen u osobu sa strane a rešen (ili u nemogućnosti) da fizički prevari bračnog partnera. Ali, to je breme koje taj neko sam nosi.

Opet o nagonu... :roll:
Pa ko ovde priča samo o seksu kao isključivom motivu za prevaru?

70507_MDF61064.JPG

Jao slatka svidja mi se tvoj stajling...

@diskusija
Da ne budem pogresno shvacena, moram jos nesto da dodam:
posto ovde ima i mojih projatelja sa kojima se na ovoj temi ne slazem, zelela bih da kazem da to ni u kom slucaju ne znaci da ja svoje prijatelje ne postujem ili ne cenim, bez obzira sto imamo drugacije poglede na svet
Upravo ta razlicitost meni ispunjava svaki dan i radujem se sto se razlikujemo, imamo o cemu da diskutujemo
Pozdrav istomisljenicima, a takodje i neistomisljenicima:ok:
protivnici su najsladji kad ih gotivis

@diskusija
Da ne budem pogresno shvacena, moram jos nesto da dodam:
posto ovde ima i mojih projatelja sa kojima se na ovoj temi ne slazem, zelela bih da kazem da to ni u kom slucaju ne znaci da ja svoje prijatelje ne postujem ili ne cenim, bez obzira sto imamo drugacije poglede na svet
Upravo ta razlicitost meni ispunjava svaki dan i radujem se sto se razlikujemo, imamo o cemu da diskutujemo
Pozdrav istomisljenicima, a takodje i neistomisljenicima:ok:
protivnici su najsladji kad ih gotivis

:D
:klap:

Back