Iluzija o trajnosti

• Začetnik teme Začetnik teme 1DaL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čisto iz znatiželje, čita li neko ovakve postove?

B
u
t
n
o
n
e
o
f
t
h
i
s
c
o
n
f
u
s
i
o
n
s
e
e
m
e
d
t
o
m
a
t
t
e
r
t
o
t
h
e
d
w
a
r
f
.
A
s
l
o
n
g
a
s
h
e
c
o
u
l
d
d
a
n
c
e
t
o
w
h
a
t
e
v
e
r
w
a
s
p
l
a
y
i
n
g
,
h
e
w
a
s
s
a
t
i
s
f
i
e
d
.
A
t
t
h
e
m
o
m
e
n
t
,
h
e
w
a
s
d
a
n
c
i
n
g
t
o
a
C
h
a
r
l
i
e
P
a
r
k
e
r
r
e
c
o
r
d
t
h
a
t
h
a
d
b
e
e
n
i
n
a
j
a
c
k
e
t
l
a
b
e
l
e
d
G
r
e
a
t
S
e
l
e
c
t
i
o
n
s
f
o
r
t
h
e
C
l
a
s
s
i
c
a
l
G
u
i
t
a
r
.
H
i
s
b
o
d
y
w
h
i
r
l
e
d
l
i
k
e
a
t
o
r
n
a
d
o
,
s
u
c
k
i
n
g
u
p
t
h
e
w
i
l
d
f
l
u
r
r
y
o
f
n
o
t
e
s
t
h
a
t
p
o
u
r
e
d
f
r
o
m
C
h
a
r
l
i
e
P
a
r
k
e
r

s
s
a
x
o
p
h
o
n
e
.
E
a
t
i
n
g
g
r
a
p
e
s
,
I
w
a
t
c
h
e
d
h
i
m
d
a
n
c
e
.
T
h
e
s
w
e
a
t
p
o
u
r
e
d
o
u
t
o
f
h
i
m
.
E
a
c
h
s
w
i
n
g
o
f
h
i
s
h
e
a
d
s
e
n
t
d
r
o
p
s
o
f
s
w
e
a
t
f
l
y
i
n
g
f
r
o
m
h
i
s
f
a
c
e
;
e
a
c
h
w
a
v
e
o
f
a
n
a
r
m
s
h
o
t
s
t
r
e
a
m
s
o
f
s
w
e
a
t
f
r
o
m
h
i
s
f
i
n
g
e
r
t
i
p
s
.
B
u
t
n
o
t
h
i
n
g
c
o
u
l
d
s
t
o
p
h
i
m
.
W
h
e
n
a
r
e
c
o
r
d
e
n
d
e
d
,
I
w
o
u
l
d
s
e
t
m
y
b
o
w
l
o
f
g
r
a
p
e
s
d
o
w
n
a
n
d
p
u
t
o
n
a
n
e
w
o
n
e
.
A
n
d
o
n
h
e
w
o
u
l
d
g
o
.

Y
o
u

r
e
a
g
r
e
a
t
d
a
n
c
e
r
,

I
c
r
i
e
d
o
u
t
t
o
h
i
m
.

Y
o
u

r
e
m
u
s
i
c
i
t
s
e
l
f
.

T
h
a
n
k
y
o
u
,

h
e
a
n
s
w
e
r
e
d
w
i
t
h
a
h
i
n
t
o
f
a
f
f
e
c
t
a
t
i
o
n
.

D
o
y
o
u
a
l
w
a
y
s
g
o
a
t
i
t
l
i
k
e
t
h
i
s

Pa, nije naivno, baš zato što postoji svest o prolaznosti.

Pre će biti da je prirodno i svojstveno ljudima - volela bih videti tu osobu koja zaista živi i ponaša se u skladu sa svešću da je ama baš sve prolazno i koja ne teži ni na jednom polju hvatanju makar neprolaznog trenutka, a da nije psihopatološki tip ličnosti ili tinejdžer koji se samo deklarativno trsi na početku svog života i bori na svoj tinejdžersko zanesen način protiv nametnutih društvenih stega :)

Loše sam skontao, moja pogreška :) Daleko sam ja od asketizma po tom pitanju, upravo i jesam u tom fazonu, da treba zadržati svest o tome, i sa njom se upustiti u sve.. Nekako mi deluje kao da svo to zaklinjanje u večnu ljubav, sve te natovarene obaveze vernosti, večne ljubavi, pravila ponašanja samo postižu kontraproduktivni efekat. Kao kada bih ti rekao "nemoj da zamisliš crvenu svinju" :lol: Ljudima su zakoni i sila postali potrebni kada su izgubili poverenje jedni u druge.. Ali opet, činjenica je da promena mora nastupiti, što uopšte nije negativno, ali za posledicu ima tendenciju i simpatiju ka drugačijim stvarima,a samim tim i drugačijim ljudima i svi to osećamo, ali nam se i ne sviđa preterano, jer želimo večno i navikli smo na priču o istom :lol:

trenutno su vechni internet vucic i neki odnos, mada moze da bude tolika kriza da internet ne bude dostupan

pa mozda bude to poslednje vreme ok ajde bice kao sto ima u biblijii, ali mislim da nece sad nego nekad kasnije
; ) u stvari mislim da sad ne verujem u to

B
u
t
n
o
n
e
o
f
t
h
i
s
c
o
n
f
u
s
i
o
n
s
e
e
m
e
d
t
o
m
a
t
t
e
r
t
o
t
h
e
d
w
a
r
f
.
A
s
l
o
n
g
a
s
h
e
c
o
u
l
d
d
a
n
c
e
t
o
w
h
a
t
e
v
e
r
w
a
s
p
l
a
y
i
n
g
,
h
e
w
a
s
s
a
t
i
s
f
i
e
d
.
A
t
t
h
e
m
o
m
e
n
t
,
h
e
w
a
s
d
a
n
c
i
n
g
t
o
a
C
h
a
r
l
i
e
P
a
r
k
e
r
r
e
c
o
r
d
t
h
a
t
h
a
d
b
e
e
n
i
n
a
j
a
c
k
e
t
l
a
b
e
l
e
d
G
r
e
a
t
S
e
l
e
c
t
i
o
n
s
f
o
r
t
h
e
C
l
a
s
s
i
c
a
l
G
u
i
t
a
r
.
H
i
s
b
o
d
y
w
h
i
r
l
e
d
l
i
k
e
a
t
o
r
n
a
d
o
,
s
u
c
k
i
n
g
u
p
t
h
e
w
i
l
d
f
l
u
r
r
y
o
f
n
o
t
e
s
t
h
a
t
p
o
u
r
e
d
f
r
o
m
C
h
a
r
l
i
e
P
a
r
k
e
r

s
s
a
x
o
p
h
o
n
e
.
E
a
t
i
n
g
g
r
a
p
e
s
,
I
w
a
t
c
h
e
d
h
i
m
d
a
n
c
e
.
T
h
e
s
w
e
a
t
p
o
u
r
e
d
o
u
t
o
f
h
i
m
.
E
a
c
h
s
w
i
n
g
o
f
h
i
s
h
e
a
d
s
e
n
t
d
r
o
p
s
o
f
s
w
e
a
t
f
l
y
i
n
g
f
r
o
m
h
i
s
f
a
c
e
;
e
a
c
h
w
a
v
e
o
f
a
n
a
r
m
s
h
o
t
s
t
r
e
a
m
s
o
f
s
w
e
a
t
f
r
o
m
h
i
s
f
i
n
g
e
r
t
i
p
s
.
B
u
t
n
o
t
h
i
n
g
c
o
u
l
d
s
t
o
p
h
i
m
.
W
h
e
n
a
r
e
c
o
r
d
e
n
d
e
d
,
I
w
o
u
l
d
s
e
t
m
y
b
o
w
l
o
f
g
r
a
p
e
s
d
o
w
n
a
n
d
p
u
t
o
n
a
n
e
w
o
n
e
.
A
n
d
o
n
h
e
w
o
u
l
d
g
o
.

Y
o
u

r
e
a
g
r
e
a
t
d
a
n
c
e
r
,

I
c
r
i
e
d
o
u
t
t
o
h
i
m
.

Y
o
u

r
e
m
u
s
i
c
i
t
s
e
l
f
.

T
h
a
n
k
y
o
u
,

h
e
a
n
s
w
e
r
e
d
w
i
t
h
a
h
i
n
t
o
f
a
f
f
e
c
t
a
t
i
o
n
.

D
o
y
o
u
a
l
w
a
y
s
g
o
a
t
i
t
l
i
k
e
t
h
i
s

je l ti decko dobro? : ))

- - - - - - - - - -

mora da ga to bas lozi :think:

Loše sam skontao, moja pogreška :) Daleko sam ja od asketizma po tom pitanju, upravo i jesam u tom fazonu, da treba zadržati svest o tome, i sa njom se upustiti u sve.. Nekako mi deluje kao da svo to zaklinjanje u večnu ljubav, sve te natovarene obaveze vernosti, večne ljubavi, pravila ponašanja samo postižu kontraproduktivni efekat. Kao kada bih ti rekao "nemoj da zamisliš crvenu svinju" :lol: Ljudima su zakoni i sila postali potrebni kada su izgubili poverenje jedni u druge.. Ali opet, činjenica je da promena mora nastupiti, što uopšte nije negativno, ali za posledicu ima tendenciju i simpatiju ka drugačijim stvarima,a samim tim i drugačijim ljudima i svi to osećamo, ali nam se i ne sviđa preterano, jer želimo večno i navikli smo na priču o istom :lol:

mislim da koleginica nece umreti mene malo i plashi

ok je vernost samo ne izdrze svi to pogotovo danas, ali to je OK. moguce da te price o vecnoj ljubavi samo ubijaju vernost
kad mislis da je sve to glupo onda je mozda i lakse
pa ako se potrudis verovatno se neke stvari ne menjaju ali ne mozes uticati na sve tj verovatno ce dosta toga da se izgubi prosto jer ne mozes, mada ima i kad si bio mozda neposten, to boli. ili nisi bio neposten ok zivis dalje

Poslednja izmena:

Šta to navodi ljude(pa i srpskog Pink Flojda da veruju u trajnost nekih njima važnih kategorija.. Zašto svi verujemo da postoji večna ljubav, da će nam neko večno ostati najbolji prijatelj(a tu imamo ne jednu, već dve promenljive)? Zašto ljudi teže da veruju da je duša(diskutabilan pojam al ajde), koja se toliko promeni za kratkog života - besmrtna? A Heraklit kaže da nema ničeg konstantnog, osim promene. Zašto mu teramo inat i zašto nam tako teško pada da se promrdamo i prilagodimo realu..? Je l je možda to kriv sistem star par hiljada godina ili nešto drugo?

Деда Мраз!!!
Добро си прочитао: Веровање у Деда Мраза тера човека да чини глупости а да је све време свестан да су глупости што их чини.
Е, сад, откуд Деда Мраз? Ко је то?...зашто баш Он??

Деда Мраз ти је синоним: бајке, лажи, небулоза, Пепељуге, љубави, правде...свега непостојећег. Зашто сам одабрао Деда Мраза? Па тако су нас лагали читај: ПРОГРАМИРАЛИ читавих 18 година!! И то не било којих 18 година: оних ПРВИХ 18 година живота!
Еј, бурагеру...добро си питање поставио. Инспирисала ме тема. Хвала.:mrgreen:

Poslednja izmena:

Back