Iluzija ili stvarno ludilo..

...ne vole sve majke svoje dete vise od sebe... emocije nisu proizvod realnosti vec nacin na koji mi interpretiramo realnost...nas licni dozivljaj se cesto ne poklapa sa realnoscu i zato su emocije iluzija i cesto sprecavaju ljude da spoznaju i menjaju stvarnost

ma sta nam naprica.
pa ti onda sociopata, oni nemaju emocije i pozivaju se na "relanost". ali i ta njihova realnost je puko izopacenje tako da.....
jeli, a jel imas neku macku pa da imas neke emocije bar prema njoj? ljudi vole, obozavaju i kucice, a kamoli ne druge ljude..

Da li ste ikada imali nekog posebnog..toliko posebnog da ga ne mozete zaboraviti ma sta se desilo,ma sta pokusali,ma koliko vremena proslo..Da li je to iluzija koja se moze srusiti ili su neke ljubavi zaista nesalomive?!Da li ste ikada iako patite,iako je ta osoba realno proslost, ostali verni ljubavi koja vas baca u ambis a pomoci nema..Da li je to mazohizam..slabost karaktera i volje...o cemu se radi....ovo je nalik ludilu...

Nije iluzija, već stvarnost, osoba koja se zavoli, opipljiva od krvi i mesa..najlakše je reći iluzija i pobeći od stvarnosti:lol:
A ne patim zato što je više nema ili zato što su nam se putevi razišli, tj. nismo "jedno za drugo".

ma sta nam naprica.
pa ti onda sociopata, oni nemaju emocije i pozivaju se na "relanost". ali i ta njihova realnost je puko izopacenje tako da.....
jeli, a jel imas neku macku pa da imas neke emocije bar prema njoj? ljudi vole, obozavaju i kucice, a kamoli ne druge ljude..

"Ima ljudi koji u svojoj prgavoj uvredjenosti nalaze vanredno uzivanje, a narocito kad ona kod njih dospe (sto se dogadja vrlo cesto) do krajnjih granica. U takvim trenucima njima kao da je prijatnije da budu uvredjeni nego neuvredjeni. Te osetljive ljude posle strasno muci kajanje, naravno ako su pametni i ako su u stanju da shvate da su se zestili deset puta vise nego sto je trebalo."

ma sta nam naprica.
...nemam problem da se suocim sa emocijama ali im ne dozvoljavam da preuzmu kontrolu nad mojim zivotom...mozak nam je tako podesen da iskljuci logiku kad nam je opstanak i prezivljavanje ugrozeno i zato je emocije tesko kontrolisati...bas mi treba da kriziram kao narkoman ako ostanem bez objekta ljubavi i da me svi okolo sazaljevaju i gledaju kao idiota...sta ti tu nije jasno...psihopate zive u iluziji da im empatija i nauceno moralano ponasanje nisu potrebni za prezivljavanje isto kao sto i "ludi od ljubavi" zive u iluziji da im logika nije potrebna

...nemam problem da se suocim sa emocijama ali im ne dozvoljavam da preuzmu kontrolu nad mojim zivotom...mozak nam je tako podesen da iskljuci logiku kad nam je opstanak i prezivljavanje ugrozeno i zato je emocije tesko kontrolisati...bas mi treba da kriziram kao narkoman ako ostanem bez objekta ljubavi i da me svi okolo sazaljevaju i gledaju kao idiota...sta ti tu nije jasno...psihopate zive u iluziji da im empatija i nauceno moralano ponasanje nisu potrebni za prezivljavanje isto kao sto i "ludi od ljubavi" zive u iluziji da im logika nije potrebna

odakle tebi ideja da ljubav iskljucuje logiku? sem ako nisi jako malada...
ljubav je jedno zdravo i pozitivno stanje, to nije kokain ili lsd, tako kako ti opisujes.
niti pijanstvo...
i odakle ti to sve o tom sazaljenju i slicnim glupostima...
ovo sve sto si napisala nema veze sa osnovnom logikom, a ti se pozivas na istu..

...ljubav je hemija u mozgu, magija, interna fantazija...zaljubljeni su privremeno neuracunljivi i ne percepiraju stvarnost objektivno, sve im izgleda savrseno posebno objekat ljubavi....dok traje iluzija traje i ljubav....odnos treba da se bazira na stvarnim informacijama a ne na fantaziji

...ljubav je hemija u mozgu, magija, interna fantazija...zaljubljeni su privremeno neuracunljivi i ne percepiraju stvarnost objektivno, sve im izgleda savrseno posebno objekat ljubavi....dok traje iluzija traje i ljubav....odnos treba da se bazira na stvarnim informacijama a ne na fantaziji

:) procitaj knjigu o emocionalnoj inteligenciji...ovo sto ti pises je zastarelo i niko od psihologa to ne podrzava....svi smo mi mix i raca i emocija....nema tu da je jjedno bolje od drugog....

...ja i ne kazem da su emocije primitivne i lose...bez emocija nema logike, prvo nesto osetimo a onda donosimo odluku kako cemo da reagujemo...zato su emocije vazne... ti delujes kao prilicno razumna osoba a iza sebe imas neuspeo brak, da li zaista mislis da svi razlozi koji su kasnije doveli do razvoda nisu bili tu od samog pocetka ...zasto ih nisi videla, zasto vecina nas nauci nesto tek kad lupi glavom u zid?

...ja i ne kazem da su emocije primitivne i lose...bez emocija nema logike, prvo nesto osetimo a onda donosimo odluku kako cemo da reagujemo...zato su emocije vazne... ti delujes kao prilicno razumna osoba a iza sebe imas neuspeo brak, da li zaista mislis da svi razlozi koji su kasnije doveli do razvoda nisu bili tu od samog pocetka ...zasto ih nisi videla, zasto vecina nas nauci nesto tek kad lupi glavom u zid?

:) evoluirali smo na razlicite nacine....simple as that....a razvod i nije merilo icega u nekom odnosu.....neki ljudi ostaju u braku a imaju vece probleme nego sto sam ih ja imala sa bivsim i trpe zarad kojecega....ja samo hocu da kazem da je reakcija i delanje mix emocije-razum i da uravnotezene osobe uzimaju oba u obzir...ti si dala primat razumu i to je ono s cim se ja ne slazem.....

Da li ste ikada imali nekog posebnog..toliko posebnog da ga ne mozete zaboraviti ma sta se desilo,ma sta pokusali,ma koliko vremena proslo..Da li je to iluzija koja se moze srusiti ili su neke ljubavi zaista nesalomive?!Da li ste ikada iako patite,iako je ta osoba realno proslost, ostali verni ljubavi koja vas baca u ambis a pomoci nema..Da li je to mazohizam..slabost karaktera i volje...o cemu se radi....ovo je nalik ludilu...

slabost karaktera, mazohizam :think: ne bih rekla da je to, nego nada da ce taj neko ipak nekad da shvati i da se promeni jer je on dobra i emotivna osoba u sustini :zcepanje:
ja mislim da od toga nema nista!
krive su bajke, romani, filmovi i serije i mediji i kultura koji forsiraju neodoljive zloceste srcelomce :rotf:
a za one dobre, stabilne i verne tipove postoje najpogrdniji nazivi : papucar, njanja, dosada, mekusac.... svasta! muskarac sa stavom, koji ne dozvoljava da iko gazi po njemu ali mnogo ulaze u kvalitetnu vezu je nesto pravo!
a nezdrave, autodestruktivne veze iz proslosti treba ostaviti tamo gde jesu.

Da..u mom zivotu postoji takva osoba..i ona ce biti deo mene dok sam god ziva...mogu to neki nazvati slaboscu,iluzijom,obmanom..ali ja niti mogu..niti zelim protiv sebe....kao sto je ova koza dio mene..tako je on dio moga srca..!Mogla bih toliko toga jos napisati...ali neke stvari se zaista ne mogu pretociti u reci..uostalom retki bi i razumeli..!!

Ne znam šta je....al' znam kako je.

jesam imala nekog posebnog ali se nisam gnjavila dugo oko toga, htela sam reci ne valja se dugo zadrzhavati niti u sreci, ljubavi a ni tugi sve ima svoj pocetak svoje trajanje pa i kraj!

Ne, i mislim da se svaka ljubav moze srusiti, pa valjda su iz nekog razloga bivse ljubavi bivse. Kad me neko razocara, ne da nema vise ljubavi, nego se pitam sta sam ja to toliko videla, pravila i dizala u zvezde :whistling:

Back