Ilić: Finasiraćemo gradnju kuća od 300 evra po kvadratu

KianyRiws

Ističe se
Poruka
2.747
BEOGRAD - Velimir Ilić je izjavio da će Ministarstvo građevine i urbanizma finansirati gradnju tradicionalnih srpskih kuća za potrebe socijalnog stanovanja.Opštine će uskoro moći besplatno da dobiju kompletnu projektnu dokumentaciju, kao i građani koji privatno hoće da sagrade prave srpske kuće, čija će gradnja koštati oko 300 evra po kvadratu.
lić je rekao da je Ministarstvo građevine već objavilo konkurs za lokalne samouprave i počelo da finansira projekte za gradnju namenjenu socijalnom stanovanju, kao i da će u okviru tog programa biti finansijski podržana i gradnja autentičnih srpskih kuća.dalje na http://gdeinvestirati.com/nekretnin...siracemo-gradnju-kuca-od-300-evra-po-kvadratu

Mislim da je ovo losa ideja.

Pa u Srbiji vec sad ima vise kuca nego porodica.

Srbija bi trebala da stedi a ne dalje da trosi.
Mi smo inace prepoznatljivi po neracionalnom trosenju profita.Nasi ljudi prave kuce citav svoj radni vek i ne zavrse ih cesto kako su planirali,pa ta ulaganja traju i posle-ceo zivot prakticki.Umesto da novac investiraju u posao,obrazovanje sebe i svoje dece,na putovanja na mesta gde ce nesto nauciti i primeniti vidjeno...nasi se ljudi zamlacuju gradnjom cardaka.Ne shvataju da svako vreme nosi svoje breme i da ce svaki narastaj morati se prilagoditi vremenu u kojem zivi,a to cesto znaci i migracijama,cak i na drugi kontinent.Osim ove realnosti,mi i danas slovimo kao korumpirana drzava,tako da se automatski postavlja pitanje,,Ko ce da dobije,a ko nece nikako moci da dobije ova sredstva?"Postavlja se,dalje i pitanje svrsishodnosti cele ove zamisli(mi nismo neka poznata turisticka sila),pa se postavlja logicno pitanje kao odgovor,,Zar nije bolje ne trositi novac na takve projekte nego ga upotrebiti npr.za lecenje bolesnih ili za kupovinu nekih medicinskih aparata,da se olaksa lecenje svojih gradjana i poveca ionako losa zdravstvena slika naroda?"Imamo,posle ovog americkog bombardovanja citava,,omladinska naselja"po grobljima sirom Srbije.Ako vec i imaju visak novca u budzetu,neka popravljaju ceste koje su u losem stanju ili neka subvencionisu poljoprivrednike...ima gde ce se pametnije dati taj novac jedva skupljen od poreskih obveznika.

Poslednja izmena:

Back