Ili svi, ili mi, ili oni, ili samo ja

Screenshot_130.png

Da li ćemo boraviti ad infinitum u paklu malograđana, čiji su životi filistarski, neuroze Frojdovske, sukobi supstrat večnom
gloženju oko malih stvari u malom svetu, ali sve to sublimisano šarenom lažom?

Svi, mi, oni, ili samo ja smo otrovani, frustrirani, uplašeni, sujetom zaslepljeni, razočarani, umišljeni, ne/talentovani, poniženi,
raspomamljeni, uskukumavčeni, učaurani, usplahirani, ućutani, nebitni, ispolitizovani, izbljuvani, nepotrebni, nemoćni, neistraženi,
ne/udomljeni, besni, tužni, uzuženi, stidljivi, brbljivi, brljivi, tromi, prebrzi, emotivni, ne/sposobni, ogavni, izmanipulisani, prevareni,
izgubljeni, nesnađeni, prevrtljivi, nestalni, smešni, tragični, ranjivi, zbunjeni, ne/kontrolisani, raspomamljeni, sveznajući, ne/konkretni,
umlaćeni, strastveni, strašni... sve smo to Mi, građani iste zemlje koja neumoljivo tone u ravnodušnost nasilja, nasilja u svakom smislu.

Možemo li se dići iznad sujeta i ličnih odnosa i spašavati ono što je daleko važnije od naših malih, ili velikih života?
Ovog puta mogu da odgovorim samo ja... jer, kad smo kod pitanja, ovo je pitanje isključivo lične odgovornosti...

:vzagrljaj:

Možemo li se dići iznad sujeta i ličnih odnosa i spašavati ono što je daleko važnije od naših malih, ili velikih života?
Ne možemo i utopija na zemlji nikada neće postojati. Takvo društvo je nemoguće za čoveka koji je sklon grehu. Tako je mnogo uticaja na jednog čoveka svakodnevno da su nama potrebni čitavi zakoni da održavaju naše društvo "skladnim". Ako hoćeš da vidiš kako izgleda ljudska priroda, ukini zakone i ostavi tako godinu dana.

Ne možemo i utopija na zemlji nikada neće postojati. Takvo društvo je nemoguće za čoveka koji je sklon grehu. Tako je mnogo uticaja na jednog čoveka svakodnevno da su nama potrebni čitavi zakoni da održavaju naše društvo "skladnim". Ako hoćeš da vidiš kako izgleda ljudska priroda, ukini zakone i ostavi tako godinu dana.
OK...
Ovde ima onih koji sve napisano tumače kao list iz dnevnika...
Jednom me je domašila pljuca neke ćurke koja nije shvatila da postoji dobar deo literarnog, poetskog
u napisanom...
Pa tako i ti... nemoj moje radove tumačiti bukvalno...

U svakom slučaju, znaš da si mi veliki miljenik, pa ti šaljem i huge hug...

:vzagrljaj: :vzagrljaj: :vzagrljaj: :heart2: :heart2: :heart2:

OK...
Ovde ima onih koji sve napisano tumače kao list iz dnevnika...
Jednom me je domašila pljuca neke ćurke koja nije shvatila da postoji dobar deo literarnog, poetskog
u napisanom...
Pa tako i ti... nemoj moje radove tumačiti bukvalno...

U svakom slučaju, znaš da si mi veliki miljenik, pa ti šaljem i huge hug...

:vzagrljaj: :vzagrljaj: :vzagrljaj: :heart2: :heart2: :heart2:
Bukvalista sam, oduvek bio. :D

Back