Ил си змај ил ниси :)

a zasto? ipak je to nesto sto je preuzela spc za vreme cara dusana. :confused:
svaki simbol koji imamo je preuzet od nekoga. ne postoji univerzalni simbol koji niko drugi pre nas nije koristio. ovo je simbol koji nas predstavlja u citavom svetu, tako da nema potrebe da se "sklanja" ;)

Nije staroslovenski kakvim ga oni predstavljaju... Kapiras sta sam hteo da kazem? ;)

današnji grb Srbije je kombinacija grbova Nemanjića, Mrnjavčevića i Hrebeljanovića

Grb_Nemanjica.jpg
http://***********/ext/wp/sanela/wp-content/uploads/2009/10/Mrnjavcevic-200x300.png
wwwwwwwwan5.jpg

po dizajnu je prekopiran grb Kraljevine Srbije iz 1882.

Sad, o značenju pojedinih delova grba, kao što su dvoglavi orao, ognjila, ljiljani, ravnokraki krst...
bi se dugo moglo raspravljati... jer većina tih simbola seže daleko u prošlost ...

Poslednja izmena:
današnji grb Srbije je kombinacija grbova Nemanjića, Mrnjavčevića i Hrebeljanovića

Grb_Nemanjica.jpg
mrnjavcevicigrbfojnickikm6.jpg
wwwwwwwwan5.jpg

Sad, o značenju pojedinih delova grba, kao što su dvoglavi orao, ognjila, ljiljani, ravnokraki krst...
bi se dugo moglo raspravljati... jer većina tih simbola seže daleko u prošlost ...

Dvoglavi orao vodi poreklo iz Sumera...

Grb_Nemanjica.jpg
http://***********/ext/wp/sanela/wp-content/uploads/2009/10/Mrnjavcevic-200x300.png
wwwwwwwwan5.jpg

poenta je u tome da si ti tvrdio da je krst sa cetiri ocila bio u ovim krajevima zastupljen pre 10.000 godina. ja te zamolila da dokazes a ne da tumacis.

poenta je u tome da si ti tvrdio da je krst sa cetiri ocila bio u ovim krajevima zastupljen pre 10.000 godina. ja te zamolila da dokazes a ne da tumacis.

gde sam ja to tvrdio, molim te ? nemoj tako prerano da donosiš zaključke ...

jednokraki krst je deo hrišćanske simbolike od ?

A deo paganske simbolike od 10.000 pre nove ere ... kao simbol solsticija i ekvinoksa

Dakle nigde nisam govorio o krstiu sa ognjilima, nisam se ograničavao na "ove krajeve"...

ja rekoh o jednokrakom tj. ravnokrakom krstu uopšte kao što možeš videti...
ne stvaraj konflikte gde ih nema...

Sta ima lose u tome da covek bude fanatik. Ti ces da mu zabranis ? Istina je samo jedna i ako je neko spozna i treba da je iznosi fanaticno a da napada zablude vecine . A ne da polazi od stava ...ja mislim da je ovako , ciju, ciju ali moglo bi da bude i drugacije. Cenim vase misljenje cenjeni gospodine ..ciju ciju ...bla.bla.bla.

Evo, tebi je zasmetalo sto Zmaj napada pravoslavlje.... zasto da ne? Nasa cista stara srpska vera mnogo je bliza sustini od te iste vere uprljane orjentalnom religijom nekog tamo bliskoisticnog naroda koja nam se nametnula sa istoka..nama kao i skoro celom svetu.
U indiji i Kini doduse nisu imali sta da traze i vratili su se pognute glave .... jer su te relgije mnogo superironije od nje..ali kao sto rece ovo nije forum Religja.

Takodje ti smeta ako se neko ne slaze sa tvojim Don. kihot.... Sanco pansa stavovima poput onih koje si inzeo na temi Matrix.. itd.

:klap: :klap: :klap:

20 November 2009, 13:57
Moscow priest could have been killed by extremists, pagans – sources

Moscow, November 20, Interfax - Moscow priest Daniil Sysoyev most likely has been killed for his missionary activity among the non-Orthodox Russian population, a source at law enforcement agencies told Interfax.

"He had recently received constant death threats from some extremist organizations. Daniil Sysoyev complained about it several times to the Federal Security Service," the source said.

Fr. Daniil said he received anonymous phone calls and e-mails promising to "have his guts for garters," he said.

"Sysoyev received the last threat in early October. Someone called him and said he had been sentenced to a death penalty," the source said.

Rev. Daniil is known as an experienced theologian who had been in constant dispute with the extremist branches of Islam. He began receiving threats four years ago after holding a public debate with Vyacheslav Polosin, the former Orthodox priest who converted to Islam.

Fr. Daniil might also have been killed by members from the so-called sect of Rodnovers (Slavic Neo-pagans), the source told Interfax.

Investigators are following all lines of inquiry but this theory remains the main one, he said.

This is evidenced by the fact that the perpetrator did not leave the weapon at the crime scene, he said. "Rodnovers are not professional killers, which is why they count every barrel," he said.

The Rodnovers organization mainly consists of young pagans.

Earlier Rodnovers staged an explosion at one of Moscow's churches.

Back