Ikone 70-ih

Bastiani

Poznat
Poruka
7.627
Za sedamdesete je karakteristično da su mnogo više prepoznatljive po muškim likovima nego neko drugo doba. Muškarci su preplanuli i dlakavi, i imaju prepoznatljive frizure.

Zanimljivo da je od karikature 70-ih Bert Rejnolds postao vremenom uvažavan glumac i, što bi se reklo, faca. Možda je prelomni trenutak bio film "Oslobađanje" u kojem su njega i njeogve drugare neki redneci doslovno naguzili, sve zavrćući im uši. Posle toga nije više bilo povratka farsičnom mačo imidžu.

No, važnije od toga je da je još jedan lik prešao sličan put i od groteske sa bananom u pantalonama 25 godina docnije se pretvorio u barda pop-muzike. Nije glumac ali je bitan kao izdanak vremena:

Tom Džons

Da mi je neko nekad rekao da ću da kačim slike nagih muškaraca po Internetu pljunuo bih ga.

Elem, 70-te je stilski ponekad teško razdvojiti od 60-ih. Veoma mali broj glumaca i glumica je ostao ultimativno prepoznatljiv za tu deceniju, većina su već ranije bili donekle afirmisani ili, još veći broj, karijere je napravila tek docnije, neki čak i 15-20 godina docnije.

Ipak, jedan lik koji je odigrao malo uloga i ostao zamrznut u 70-ima:

Ali Mek Grou

U nekim izborima je na spisku najlepših žena svih vremena. Možda preterano, ali održava ukus tog vremena.

I jedan muškarac koji je snimio još mnoštvo i ploča i filmova i posle 1980-te ali ja sad da me ubijete ne mogu da se setim nijednog.

Kris Kristoferson

Ali i Kris su se susreli u filmu „Konvoj“. Gde Kris igra kamiondžiju. :)

Ево двојице 3а којима је секла вене уздуж свака поштена (будућа) домаћица тога времена.

Robert Redford .............................................Rajan O'Nil

Истина, неке жене се не пале на плавушане, нарочито не на Рајана који је више пиргав, али после филма „Љубавна прича“ из 1970. (са већ поменутом Али МекГроу) харизма је успостављена.

Размишљао сам да ли јој је ту место, и закључио да је ипак немогуће заобићи Рајанову кћи.

Сара Мајлс

А онда, клуб изузетних џентлмена.

Мајкл Кејн, Шон Конери и Роџер Мур.

Poslednja izmena:
А ово је, можда нећете препознати из прве, Џеки Бисе. Занимљиво, етерична плавоока представа ове глумице препознатљивог осмеха (горњи зуби у благом офсајду) датира из доцнијег времена када је, као и рецимо Голди Хон, само раубовала своју славу из времена из којег датира ова насловна страна.

Uploaded with ImageShack.us

А Затим Кендис Берген и Сибил Шеперд:

Две глумице чија филмска и тв-слава ће наступити тек доста касније, а у 70-има су још биле само старлете. Ипак, својим укупним стилом а нарочито по својим филмским биографијама, оне су жене тог доба.

Ево и две за које поштено нисам сигуран да ли спадају у 70-те или у претходну деценију. У сваком случају, имају истог фризера.

]Џули Кристи

Енџи Дикинсон

И једна коју сам обећао форумашици Пуси Галор :):

Фара Фосет

Још једна типична биографија. У својим двадесетим постао славан, нестао, да би се после 15 година појавио, опорављен од грознице суботње вечери, и ушао у легенду.

Џон Траволта

http://2.***************/_5wXI1-YmtQs/S-4TDn2HC-I/AAAAAAAAAUs/OTiFxouNto0/s1600/MovieSoundtrackCollections-035-RockyBalboa.jpg

"Kada ja zavrsim sa tobom, jesces munje & kenj*ati gromove."

Poslednja izmena od moderatora:
tumblr_lo8g84GFoL1qzx4bjo1_500.jpg

... ovako slick ekipa ne bi bila moguca na kraju 80'... inace bi im lica bila premazana kreonom & shi*t... i sa radia bi se cuo culture club & dzordz majkl... to bre ubija testosteron... :lol:

Poslednja izmena:
http://2.***************/_5wXI1-YmtQs/S-4TDn2HC-I/AAAAAAAAAUs/OTiFxouNto0/s1600/MovieSoundtrackCollections-035-RockyBalboa.jpg

"Kada ja zavrsim sa tobom, jesces munje & kenj*ati gromove."

Apol(l)o 11 Creed
Stay in school and use your brain. Be a doctor, be a lawyer, carry a leather briefcase. Forget about sports as a profession. Sports make ya grunt and smell. See, be a thinker, not a stinker.

http://1.***************/-hOiqTKeqmOw/TcuFDNJfqpI/AAAAAAAAAD4/aEDq2IuZWzQ/s1600/0019341.jpg
ne de niro,nego trevis bikl.

images

faye_dunaway_gallery_17.jpg

network,chinatown...

jane-fonda-with-shag-in-early-70s.jpg

mozda vise pripada 1960ima...al Kluta ja nastala u 1970...i taj friz...

donald-sutherland-and-jane-fonda-in-klute.jpg

pitanje...dal 'se ove teme odnose na ljude koji su se pojavili 70ih i tu ostali,nestali posle i striktno su vezani za tu deceniju,kao fara foset recimo,il...?

AbbasongPics1lI3DcQGjpc8bM.jpg

Две глумице чија филмска и тв-слава ће наступити тек доста касније, а у 70-има су још биле само старлете. Ипак, својим укупним стилом а нарочито по својим филмским биографијама, оне су жене тог доба.
ne znam ko tacno je rekao Sibil Shepard, mozda Piter Bogdanovic...sve sto tebi treba da postanes velika ljepota i velika glumica je drugaciji nos :D

Poslednja izmena:

pitanje...dal 'se ove teme odnose na ljude koji su se pojavili 70ih i tu ostali,nestali posle i striktno su vezani za tu deceniju,kao fara foset recimo,il...?
[/QUOTE]

Tema se odnosi na sve koji su [B]stilom [/B]obeležili 70-te ili su 70-te obeležile njih. Svejedno da li su bili aktivni i kasnije, poput na primer Barbre Strejsend. Ili na primer:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/850/michaelyorksized.jpg/][IMG]https://img850.imageshack.us/img850/3690/michaelyorksized.jpg[/URL]
Majkl Jork

Taj se naradio u poslednjih 30 godina, ali ga mi znamo onakvog kakav je bio u vreme "Kabarea".

AbbasongPics1lI3DcQGjpc8bM.jpg

ne znam ko tacno je rekao Sibil Shepard, mozda Piter Bogdanovic...sve sto tebi treba da postanes velika ljepota i velika glumica je drugaciji nos :D

A ABBA, da, oni su ova priča. Totalni pogodak. :)

A što se Sibil tiče, nju je njen dečko Piter pokušavao je da isforsira vrtoglavi uspon. Nije mu uspelo, i čak i kasnije, kada je postala popularna tv zvezda, nije naročito cenjena kao glumica. Više je ostavila traga kao kurolomka koja je napisala memoare gde je potanko opisala svoje i ne samo svoje seksualne dogodovštine. Ali ostala je ikonična predstava pre svega iz filma "The Heartbreaker Kidd", čemu je svakao doprinelo i njeno pojavljivanje u kultnim filmovima decenije "Poslednja bioskopska predstava" i "Taksista".

Slika iz "Heartbreaker kidd":

Uploaded with ImageShack.us

bourdain je bog,gledah ga na travel and living kad je taj kanal nesto valjao...
@Bastiani, 'fala na pojasnjenju, onda ovi moji pripadaju ovdje u potpunosti sto sam postavila :D ...

The Godmother of punk...
Inlaga-Patti-Smith-s-114.jpg

Muzicka legenda, zenski Bob Dylan...drugar je bio na pres konferenciji njenoj ili sta vec na Exitu,kaze da je baba lik...

1312878444_patti-smith-in-leather-jacket-kopiya.jpg

horsespattismith.jpg

album Horses izasao 1976 godine...jesus died for somebody sins but not mine...

5411351684_453f8c1302.jpg

Desno, Brus Springstin in kejs ju dont rekognajz...her frend and saradnik...GloriAAAA...

she's an artist.
mapplethorpe_untitled_patti-smith-1973-1975.jpg

pattirobert.jpg

velika ljubav , fotograf Robert Mapltorp...priprema se film baziran na njenom memoaru "Just Kids"

ova zena treba da je glumi...!
http://4.***************/_UWMa8EAJdSI/SmU3ORW3TEI/AAAAAAAAES8/Gcj6dyczLHI/s400/charlotte-gainsbourg-gerard-darel.jpg

images

najveci hit, negdje cuh europop obradu...majko,na sta to lichi...samo zamisljam danasnje karleuse kako vrckaju uz patti smith...ne znam dal ' je to dobro ili loshe...

Poslednja izmena:
Sedamdesetih je najbolje filmove snimio i neprežaljeni Roj Šajder:

Ajkula
roy_scheider.jpg

Francuska veza
12823716_gal.jpg

Sav zaj džez
http://3.***************/-j6hdvQNEBjk/TfETf133ZHI/AAAAAAAAK-8/lkmRcZT2UvI/s1600/all_that_jazz-2.jpg

Al Paćino se pojavio kao Serpiko, i to je 'luk' koji nikada ne izlazi iz mode:
serpicocolhead_02.jpg

Dastin je tih godina bio Maratonac, i Leni:
MarathonMan41.jpeg

medium_ae.lenny1.jpg

Evo dve riđe, ili kako bi naš narod to još bolje rekao, pirgave. Prvo, Keri, koji su film svi gledali zbog Džona Travolte a danas se više niko ni ne seća da je igrao u njemu. Ali, sećaju se

Sisi Spejsik

A zatim i jedan autentični evropski produkAt:

Liv Ulman

Richard Dreyfuss (American Graffiti, Dillinger, The Apprenticeship Of Duddy Kravitz, Jaws, Close Encounters Of The Third Kind, The Goodbye Girl - dobio je Oskara za glavnu mušku ulogu; The Big Fix)

richard-dreyfuss-1.jpg

Linda Blair (The Exorcist, Airport 1975, Exorcist II: The Heretic - nastavak je očajan ali čisto da se spomene, reda radi; Summer Of Fear, Roller Boogie)

Linda-Blair-linda-blair-23587045-397-500.jpg

Margot Kidder (Sisters, Black Christmas, Superman, The Amityville Horror)

margot_kidder_gallery_16.jpg

Britt Ekland (Get Carter, Endless Night, The Wicker Man, The Man With The Golden Gun)

britt_ekland_new_gallery_49.jpg

Back