"ИЈП" natpis na leđima policajaca

Šta to znači?
osnovne stvari ne znas a nekom pricas da je caci...

ne brukaj nas

evo da te malo edukujem jer to ocito nisi pronasao po internetu kao sve internet sveznalice tipa , tihi alter ego de sisti paula i slicno...

policija ima dve osnovne podele u svom sastavu

jedan deo se naziva JAVNI POREDAK

a drugi SAOBRACAJNA POLICIJA

u javnom poredku imas vise jedinica, sto je i normalno

imas obicne policajce javnog proetka, potom interventnu jedinicu javnog proedka, koja dolayi po pozivu policajca u janvom poredku

pored te osnovne formacije naravno imas i vise specijalnih , PJP POSEBNEJEDINICE POLICIJE , SAJ specijalne anitteroristicke jedinice, yandarmerija koja sluzi za razbijanje skupova demonstracija, utakmica...

interventna jedinice policije je onaj sonovni deo policije javnog poredka

Što? Prvi put sam vido pre neki dan pandur kaže da je to od skoro 🤔
interventan jedinica policije nije od skoro, dopunio sam naknandno svoj post pa se informisi i edukuj malo o tome

mi koji smo iz sluzbe uvek policajce nazivamo JAVNIM PORETKOM dok saobracajce smatramo u drugu firmu... kao i vatrogasce ... ili ti neophodne filijale ali opet daleko od policije javnog poretka

javni poredak i saobracajna policija

policajci u javnom poredku su policajci kojima je povereno cuvanje javnog reda i mira

saobracajci su cike za bezebdnost u saobracaju

kada pretresom automobila dodju do nekih nedoyvoljenih stvari pozivaju kolege iz javnog poretka koji preuzimaju...

saobracajci su inace u policiji nazvani kesolovcima :rotf:

Interventna jedinica ako se dobro sećam nikada nisu imali skraćenicu na leđima sem od skoro.
imali su oznaku na rukavima svojih kombinezona , i nije uvek bilo samo na rukavima kombinezona
a sto ti to nisi primecivao j drugi par cipela...
Ja kada prijavim nešto uvek oni dolaze posle tačno dva minuta sa mitraljezima.

Ijp mi zvuči kao jkp.
ne dolaye oni sa mitraljezima ne lupaj...

da dodju sa dugim cevima i da ih en ostave u marici , mora biti i evidentan razlog

a ti ih zbog neceg velikog sigurno ne zoves zar ne...

Back