ijekavica .

Није. Помешао сам нешто из индијске митологије. Али је, ипак, лик за нашу цивилизацију необичан.
Ниси казао зашто не пишеш ћирилицом. Превазиђено писмо, или шта?

nejde mi č i ć ili đ i dž pa da ne ispadnem nepismen
И у латиници се разликују, то није довољан разлог.
Иначе, рекао сам да би обједињавање на ијекавици и латиници гајевици брзо довело до признавања само хрватског језика (за све). Зато о томе више не размишљај.

nejde mi č i ć ili đ i dž pa da ne ispadnem nepismen
И у латиници се разликују, то није довољан разлог.
Иначе, рекао сам да би обједињавање на ијекавици и латиници гајевици брзо довело до признавања само хрватског језика (за све). Зато о томе више не размишљај.

Немој тако, зар не би било лепо да европској унији уштедимо трошкове превођења?
Није фер да у овој кризи не мислимо о томе, ето овај Равана или како се већ зове више брине о ЕУ него о својим најрођенијима..

sta je onda sa italijom ? tamo nitko ne dovodi u pitanje zajednicki toskanski na kome je stvorena najljepsa knjizevnost a imaju bezbroj dijalekat i mnogo razlicitijih nego kod nas . oni se uopce ne razumiju ako su iz sicilije i iz venecije .

sta je onda sa italijom ? tamo nitko ne dovodi u pitanje zajednicki toskanski na kome je stvorena najljepsa knjizevnost a imaju bezbroj dijalekat i mnogo razlicitijih nego kod nas . oni se uopce ne razumiju ako su iz sicilije i iz venecije .
Наравно, тоскански им је наддијалекатски, кад се каже италијански, мисли се на тај говор, кад странац хоће да учи италијански учи тај говор.
А шта рећи странцу који хоће да учи српски? Почешеш се по глави, па му кажеш, знаш, код нас може екавски, а може и ијекавски, оба су равноправна, може ћирилица, а може и латиница, шта да учиш, шта ја знам, узми латиницу учи, али онда нећеш знати да прочиташ ако је на ћирилици, тако да би морао да знаш и ћирилицу.

А странац онда каже у себи, ви сте бре кретени који не знате ни који вам је језик ни које вам је писмо...

zato sam ja za ijekavsku latinicu i problem rijesen . ipak je dubrovnik stvorio najljepsu knjizevnost .:per:

Тако је, ем ће стандард бити јединствен од Словеније до Македоније, ем ће ЕУ уштедети. Она ситница да ће се језик звати хрватски нама Србима никад није сметала...

toskanski u originalu govori samo 3.500.000 ljudi dakle niti 10 % italije dok istocnohercegovacki govori znatno vise srba . a i toskana je blizi centra italije koliko i ih u srba :

italy-regions.gif

Мајсторе, поента је да стандардни језик треба да буде један, са јединственим правилима писања и говора, а ја немам никакву намеру да с тобом овде распредам да ли екавица или ијекавица, и да ли ћирилица или латиница..

Back