IGRAONICA biznis...

AlexandarNS

Domaćin
Poruka
3.703
Ja sam u penziji a i penzija mi nije bog zna sta... Tako sam sa prijateljem koji je i on u penziji odlucio da otvorimo igraonicu.
Skupili smo oko 2000 eu
Planiramo da iznajmimo lokal u stambenoj zoni blizu skole...

Moj ortak moze iz Austrije da dovuce za pocetak oko 5,6 polovnih kompjutera po povoljnoj ceni, neka tamo firma hoce da ih se resi....

Onda bi nam neko instalirao igrice na njima, zaposlili bi nekog klinca , srednjoskolca da radi jiednu smenu a ja bi drugu smenu a ortak trecu smenu.

Znaci igraonica bi radila 24 sata.

Takodje smo se dosetili da prodajemo sokove, ali da vise zaradimo kupovacemo flase od 2 l i sipati u case, jedna casa 100 din.

Takodje od unuka imam neke konzole igrica pa bi i na njima zaradili ako ih tamo postavimo. Razmisljam da prodajemo i kokice i cips, smoki itd....

E sad mene zanima da li neko zna sta bi trebalo od papirologije i raznih dozvola da se skupi radi otvaranje jer sve hocemo da bude legalno i tip top.
Kasnije kad dobro bukne posao bi se prosirili i ubacili poker aparate za stariju gospodu....

Svi koji su to otvarali lose su prosli.
Razmisli dobro da li je isplativo.
Bolje je prodavati pice i sendvice blizu skole.

- - - - - - - - - -

E sad mene zanima da li neko zna sta bi trebalo od papirologije i raznih dozvola da se skupi radi otvaranje jer sve hocemo da bude legalno i tip top.
Kasnije kad dobro bukne posao bi se prosirili i ubacili poker aparate za stariju gospodu
Treba ti legalan softver, a od papirologije to sve ides preko Opstine. Njih pitaj.

Ja sam u penziji a i penzija mi nije bog zna sta... Tako sam sa prijateljem koji je i on u penziji odlucio da otvorimo igraonicu.
Skupili smo oko 2000 eu
Planiramo da iznajmimo lokal u stambenoj zoni blizu skole...

Moj ortak moze iz Austrije da dovuce za pocetak oko 5,6 polovnih kompjutera po povoljnoj ceni, neka tamo firma hoce da ih se resi....

Onda bi nam neko instalirao igrice na njima, zaposlili bi nekog klinca , srednjoskolca da radi jiednu smenu a ja bi drugu smenu a ortak trecu smenu.

Znaci igraonica bi radila 24 sata.

Takodje smo se dosetili da prodajemo sokove, ali da vise zaradimo kupovacemo flase od 2 l i sipati u case, jedna casa 100 din.

Takodje od unuka imam neke konzole igrica pa bi i na njima zaradili ako ih tamo postavimo. Razmisljam da prodajemo i kokice i cips, smoki itd....

Kasnije kad dobro bukne posao bi se prosirili i ubacili poker aparate za stariju gospodu....
Cekaj ti bi da pljackas decu? Ko bi se igrao 24 sata? Neka maloletna deca?

Ако продајеш сок који сипаш у чаше, клинци однесу чашу поред компјера и деца ко деца се гурају и проспу сок по тастатури или кућишту, онда тастатуру можеш само да бациш.
Некада је играоницама одлично ишло, а онда су сви набавили компјутере, тако да је већини пропао посао и опстале су углавном само играонице у близни школа. У њима се играју скоро само мултиплер игрице (неколико њих седне за компјутер и онда играју једни против других).
Такође то што причаш за покер апарате, ако би то убацио у играоницу онда би то према нашем закону постала кладионица или коцкарница, у кладионице је забрањен улаз млађима од 18 година, и оне не смеју да буду у близини школа. Ово за покер апарате би било нелегално.
Мој ти је предлог да уместо покер апарата убациш сто за билијар, стони тенис или таблу за пикадо.
Онај ко ти буде сређивао компјутере, нека на сваком компјутеру направи администраторски налог и нека њега стави под шифру (ту само улазиш ти када хоћеш нешто да инсталираш), и нека направи кориснички налог (ту улази онај ко седне за компјутер, не може да ништа обрише или инсталира само може да игра игрицу), тако ћеш да уштедиш на одржавању компјутера.
Што се тиче компјутера из те фирме, вероватно су намењени за посао и имају слабу графичку картицу, а за игрице ти је потребна што јача графичка картица.
Ако се одлучиш на овај посао, нека ти је са срећом.

Los posao.To je bilo pre nekih 10 i vise godina u lokalu gde se ja nalazim,a do mene su zatvarali 3 puta bilijar+igrice.Ova cena soka u casi,govori da niste u toku dogadjaja,sto se tice kupovne moci-nemoci stanovnistva.Sve informacije potrebne da bi se otvorilo takvo nesto,dobijaju se na pultu za informacije u opstini na kojoj se nalazi lokal.Sa isplatom dobitaka na poker-aparatima nema zezanja,a ako se napravis pametan pa ga nastelujes da nikada igracima ne daje dobitak-tada ste provaljeni i nikada niko tu vise nece igrati.Mislim da se tu drasticno promenio Zakon i da to ne moze kao pocetkom 90-tih.To ce vam reci na salteru.Po igraonicama zna da se skuplja svakakvo drustvo,racije policije su znaci nesto neizostavno.Tu dolaze i neki nezgodni,prgavi igraci;igraonice su dobar i plodan teren za ,,valjanje" njihove robe.Ova cena za casu soka od 100 dinara kazuje da je bolje ostati u mirnim penzionerskim vodama.

Dobro hvala svima na objasnjenju, nisam znao da je sve tako...

Ja sam mislio stavis kompjutere i udri a vi kazete da treba licencije za softver a poker aparati ne mogu u igraonicu. Jes da su ti kompjuteri polovni slabi jer kaze mi prijatelj da su u skladistu neke firme tamo stoje vec 20 godina.

Hocu da otvorim biznis neki pa cu opet sa prijatelj rzgovarati sta bi bilo najbolje. Pa cu vam javiti da mi kazete svoje misljenje.

Ja sam mislio stavis kompjutere i udri a vi kazete da treba licencije za softver a poker aparati ne mogu u igraonicu. Jes da su ti kompjuteri polovni slabi jer kaze mi prijatelj da su u skladistu neke firme tamo stoje vec 20 godina.

Hocu da otvorim biznis neki pa cu opet sa prijatelj rzgovarati sta bi bilo najbolje. Pa cu vam javiti da mi kazete svoje misljenje.

Otvori bre neki salter gde ce neko primati stvari na popravku ( ono, skracivanje, produzivanje, tesnjenje, sirenje raznoraznih suknji, pantalona,
kaputa i kojecega), to je jedino sto se danas u Srbiji isplati. Zaradjuje se mesecno i do 150.000, ako imas neki svoj prostor utoiliko ti vise
ostane. Naravno da neko mora da sedi i za sivacom masinom i da razume to sto radi.

Najbolje da radite ono za sta ste se izverzirali tokom citavog radnog zivota.Tu se za vas krije najmanje nepoznanica.Takse za dobijanje dozvola od opstine nisu kljucni problem,nego koliko poznajete posao koji zapocinjete privatno i sa koliko novca mozete ucestvovati u pokretanju.Naravno,strast,zelje i emocije moraju biti potpuno potisnute pred realnoscu.

Otvori bre neki salter gde ce neko primati stvari na popravku ( ono, skracivanje, produzivanje, tesnjenje, sirenje raznoraznih suknji, pantalona,
kaputa i kojecega), to je jedino sto se danas u Srbiji isplati. Zaradjuje se mesecno i do 150.000, ako imas neki svoj prostor utoiliko ti vise
ostane. Naravno da neko mora da sedi i za sivacom masinom i da razume to sto radi.
Kako mozes starijem od sebe 20 ili 30 godina da govoris,,bre"????

Trebaju ti bukvalno najnoviji racunari a pogotvo graficke kartice i procesori. Misevi se vrlo cesto menjaju kao i tastature/podloge. Sve ovo drugo i nije toliko bitno koliko je bitno da budu najnovije graficke kartice i procesori.

Back