Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Podstaknut temom na podforumu "Film i video", odlucio sam da otvorim ovu temu sto se tice samih video igara.
Dakle, navedete naslov igre i onda :
Gejmplej - "obrazlozenje" i ocena
Grafika - "obrazlozenje" i ocena
Muzika - "obrazlozenje" i ocena
I negde mozete da ubacite i pricu, ako je ima...
Na kraju date konacnu ocenu. Uvece cu ja navesti neku video igru ... Nadam se da ce tema uspeti !
Pozdrav od straog gardiste ovog podforuma !
Odlicna tema ali steta sto niko ne postuje ali ja cu da te ispostujem ; )
E predjoh i ja igru pre nekoliko dana pa malo da podelim utiske sa vama .
Znam da je bilo mnogo negativnih komentara na racun ove igre ali mislim neopravdano (iako igra ima odredjene mane)
Sad da li je ova igra bolja od dvojke (koja je pravo remek delo) , sad iskreno ne verujem ali mislim da je ipak dostojan naslednik, takodje mnogi su govorili da je samo reciklaza stare igre u novim "setting" sto se takodje ne slazem , odredjene stvari jesu identicne kao u prethodnim igrama ali opet ima bas dosta novina i izmenjenih stvari da je gotovo tesko i porediti igru sa recimo dvojkom.
Evo recimo ova bi bila neka moja mala recenzija :
Dobre stvari u igri :
+ Dosta epskih momenata koji ni ovaj put nisu izostali
- Recimo spomenucu prvu misiju i onu egzekuciju u Londonskom pozoristu , pa zatim drugu misiju na brodu u dolazak u Ameriku , pa zatim kad je Hajtam sreo Zio , Konorovu majku i ona ljubavna scena ispred hrama za koji se on nadao da je "vault" , pa onda veliki obrt i spoznaja da je Hajtam zapravo Templar, pa onda zatim veoma tuzna smrt Konorove majke i njegovo odrastanje i igranje u sumi kao dete, pa onda ono Konorovo spiritualno iskustvo i onaj orao , pa onda kad je sreo Ahila (koji je zaista genijalan lik) , pa zatim Bostonska cajanka , pa onih par misija na bojnom polju koje su zaista odlicno odradjene , pa onda one misije na moru , pa trazenje tajne Kapetana Kida.............zaista imala je igra svoje momente i te kako
+ Karakterizacija i dubina likova (tu pre svega mislim na Ahila koji je genijalan lik , pa zatim na Hajtama kao antagonistu , pa cak i oni sporedni likovi kod tebe na selu su odlicno odradjeni i svako od njih ima svoju pricu)
+ Kultura i jezik Americkih Indijanaca
+ Pomorske bitke (to mi je jedna od najboljih stvari u istoriji video igara)
+ Zivotinje u igri
+ Smene godisnjih doba i razliciti vremenski uslovi
+ Pentranje po drvecu
+ Grafika (mnogi su se zalili na razne bagove ali ja ih gotovo uopste nisam video , verovatno sto sam poceo da igram igru nekih mozda 5 meseci nakon izlaska i ti bagovi su vec bili popravljeni pacevima , ali sto se tice vizuelnog dela mozda i najlepsa open world igra na ovoj generaciji konzola , recimo one pomorske bitke i voda kako je odradjena je vec maltene "next gen" )
Lose stvari :
- Nedovoljno iskoristena istorijska epoha i odredjeni likovi
( Imam utisak kao da su neke stvari isecene iz igre , recimo u onim najavama uoci izlaska igre govorilo se recimo o prelasku zamrznute reke Dalaver sa Dzordzom Vasingtonom , pa zatim o bitci za Long Ajlend , pa o bitci za Trentoni ........ali nista od ovoga nismo videli , osim vec razrusenih delova Nju Jorka nakon bitke za Long Ajlend.
Takodje ocekivao sam i mnogo vecu ulogu u prici Dzordza Vasingtona i Bendzamina Frenklina ali ispostavilo se da su oni totalno sporedni likovi tu)
- Nedostatak pravih mozgalica (recimo oni glifovi iz dvojke bas fale (ili nesto slicno), nadam se da ce se vratiti u sledecem nastavku)
- Sporedne misije (uglavnom nepotrebne , monotone , dosadne i neinspirativne za igru , jedino sto tu valja su onih par drustvenih igara i kuglanje)
- Manjak istrazivanja zatvorenih lokacija (recimo nema neka epska gradjevina za istrazivanje kao sto smo recimo u Istanbulu imali onu platformsku misiju u crkvi Aja Sofija ili crkvi Svete Sofije , ili recimo sto sto smo istrazivali one poznate gradjevine po Veneciji , Firenci ili Rimu , ali verovatno ih bas nesto i nema u Bostonu i Nju Jorku, bar ih u ono vreme nije bilo , mislim u to vreme ipak je Nju Jork bio "gradic" sa mozda maksimum 100,000 stanovnika i za razliku od Venecije , Firence, Rima ili Konstantinopolja nije bio nikakva metropola nit centar kulture, trgovine ili neceg treceg)
- Sistem trgovine (totalno konfuzan i nepotrebno iskomplikovan)
Sto se mene tice mislim da je igra malo nepravedno potcenjena , ima neke mane ali svakako da ima dosta toga dobrog da ponudi , od mene svakako preporuka.
Sad sto se tice ocene nisam pametan ali mislim da je sve ispod 9-ke za ovu igru nerealno.
Uf, ja sam skroz zaboravio na ovu temu. Steta sto je ovaj podforum slabo posecen.
Pretposavljam da je rec o AC3 posto nigde nisi naveo kako se zove igra.
Mada, ja nisam fan AC serijala ...
E jeste Assassin's Creed 3 , doduse ovo sam vec napisao na jednom drugom forumu na AC3 temi pa sad samo prekopirao poruku pa sam zaboravio malo da je doradim.
Ne znam ni ja zasto je ovaj deo foruma ovako slabo posecen.