Igracke..

Poruka
22.458
Sve su to samo igracke :per::rotf:
Čurug: U prodavnici igračaka na prodaju i vibratori

U kineskoj radnji u centru Čuruga, u blizini osnovne škole i crkve, na polici na kojoj se prodaju igračke među plišanim medama na prodaju su ponuđeni i vibratori raznih boja i gabarita.
vibrator_i_igracke.jpg

U okviru redovne ponude, među policama sa dečjim igračkama poređani vibratori mogu da se kupe za svega 1.000 dinara. Plus dve baterije. Tu su naravno i detalji o upotrebi na engleskom jeziku.

Kako se uverio reporter Radija 021, u ovu prodavnicu ulaze svi, od majki sa malom decom do starijih ljudi. Sve kutije su zapakovane, sem jednog primerka koji je do pola izvadjen kako bi se bolje uočio.

- Povela sam sina od pet godina da odaberemo igračku za drugaricu koja slavi rođendan. Dok sam pretraživala policu s plišanim medama, on je dohvatio duguljastu kutiju i rekao da neće ništa drugo osim toga. Kad sam videla da se radi o vibratoru, umalo se nisam šlogirala! Jedva sam mu to čudo iščupala iz ruku, a dete je plačući izašlo iz radnje. Zaista ne znam šta takve stvari rade u prodavnici u koju ulaze deca i stari ljudi - kazala je ogorčena Čuružanka.

Prodavačica B. P. s ponosom je istakla da je upravo ona zaslužna za to što su se vibratori pojavili među Čuružanima. - Kad mogu da se prodaju u Žablju, što ne bi mogli i ovde. Nismo ništa gori od njih. Gazdarica je na moje insistiranje donela nekoliko komada. Zasad imamo samo ove od 25 centimetara, ali ako prodaja bude dobro išla, nabavićemo i one "jače". Ljudi se interesuju, ali glume kao da ih ne zanima ili da je to nešto gadno. Da vidite samo kako razgledaju kad su sami u prodavnici - otkriva prodavačica dok pokazuje osnovni model.

Ova izuzetno posećena prodavnica u Čurugu nalazi se na sto metara od osnovne škole, na 50 metara od budućeg Memorijalnog muzeja i na 100 metara od crkve.

Pitanje: da li su vam ovakve stvari normalne ili bi se morao postovati neki eticki minimum (kojeg je mozda zakon propisao?) pa da se ovakve "igracke" prodaju na prikladnim mestima?

Mogu da se kladim da niko nece uzeti gadni kineski vibrator.
:)
Oni svašta natrpaju na te police Bože sačuvaj. Od jedne moje prijateljice ćerkica navalila da joj mama kupi neke sise.
Ebo ih onaj ko im je dozvolio da uopšte otvaraju radnje kod nas.

Stvarno nisu normalni. Missim, ovde cemo doci na jedno politicko polje ali Kinezi ne postju tudje kulture ni stotinku, dok mi vidimo samo ono sto radi Zapad. Valjda ih zbog jeftine robe ljudi smatraju jadnijim, nizim, sporednim etc, zbog komunisticke nostalgije i prijateljski nastrojenima. Medjutim, oni su veoma zaebani i najbolji odnos je stroga zakonska regulativa.

Back