Igra reci

luciuss

Ističe se
Poruka
2.658
Poceo sam da citam knjigu nemackog istoricara Holm Zundhausen-a, koja se zove ISTORIJA SRBIJE OD 19. DO 21. veka. Izdavac je CLIO koji uglavnom i namece nasoj publici knjige antisrpske sadrzine i prozapadne orijentacije. Takvi naslovi su cesto i nametnuti nasim studentima kao obavezna literatura. I naravno ovaj Nemac se odmah potrudio da opravda moja ocekivanja. Evo recimo kako samo jedna rec iskrivi istorijsku istinu, citat :

" Na Berlinskom kongresu Srbija je dobila svoju medjunarodno-pravno priznatu nezavisnost".

Neki bi rekli da na prvi pogled ova recenica je sasvim u redu.Ipak nije, suvisna je rec "dobila". Tom reci se hoce Srbija omalovaziti, negirati se srpske zasluge za oslobodjenje od Turaka,hoce se reci da ipak su nam neki drugi dali tu nezavisnost, tacnije Britanci, Nemci, Francuzi. A u stvari politika je takva i diplomatija ,da oni samo ozvanice stanje na terenu. Srbi su platili krvlju tu nezavisnost. Samo u Prvom srpskom ustanku se procenjuje da je izginulo oko sto hiljada Srba. A koliko jos do 1878 god. Slobodu i nezavisnost niko ne poklanja, ne daje, za nju se moramo boriti i krvlju izboriti. Ovaj Nemac naravno perfidno to zeli omalovaziti.
Ali sledeca njegova "istina " je jos bolja. Kako on vidi okupaciju Srbije 1941. Kaze on ovako, citat:

" U periodu od kraja Prvog i kraja Drugog svetskog rata nije bilo Srbije ni kao drzave ni kao upravne jedinice ,ako se prenebregnu CETIRI GODINE POD NACIONAL-SOCIJALISTICKOM OKUPACIJOM."

Ovo krupnim slovima sam oznacio kao sustinu.I sad neko ko manje zna istoriju Srbije, pomislio bi da ta okupacija od 1941 je bila od mozda i neke nase partije. Nemacka nas je okupirala i 1915 a da ja jos nisam naucio koja nas je tada nemacka partija okupirala. Znaci mi nismo dobro ucili u skolama da nas je okupirala Nemacka 1941 vec neka socijalisticka partija. Sta ja do sada sve nisam znao. Znaci na jedan podli nacin se skida odgovornost sa Nemacke kao drzave.Pa bar da je napisao da nas je Hitler okupirao. Kako budem dalje citao knjigu, pokusacu da slicne lazi ovde prenesem.

Prilozi

• istorija_srbije_od_19_do_21_veka_vv.jpg
    istorija_srbije_od_19_do_21_veka_vv.jpg
    279,3 KB · Pregleda: 6
" Na Berlinskom kongresu Srbija je dobila svoju medjunarodno-pravno priznatu nezavisnost".
шта је ту нејасно? Потпуно тачна констатација.
По теби су шиптари ДОБИЛИ Косово оног требутка кад су се дигли на буну и избацили већину Срба?

Pa evo Kurdi krvare već vekovima i ne mogu dobiti državu čak ni sada kada su učestvovali u rušenju ISIS. Nijedan sused i nijedna sila to neće da im pruži. Ako nemaš podršku sila džabe ti što si većina na nekoj teritoriji i što pobedjuješ.

шта је ту нејасно? Потпуно тачна констатација.
По теби су шиптари ДОБИЛИ Косово оног требутка кад су се дигли на буну и избацили већину Срба?
Pises gluposti, poredis babe i zabe. Kosovo jesu otali Nato i Amerika od nas. Siptari to ne bi mogli naravno. A Zapad nama nije doneo nezavisnost od Turaka. Cak nam je Zapad u tome i odmagao na razne nacine. Zapadu nije odgovaralo da mi i drugi Sloveni postanemo nezavisni jer su znali da time jaca ruski uticaj na Balkanu. Nama su samo rusi pomogli ali glavni posao smo mi obavili.

A Berlinski kongres je bio reakcija zapada na ruski Sanstefanski mir i Veliku Bugarsku koja je bila nepovoljna po Srbiju. Da nije bilo tog kongresa sad bi Srbija bila značajno manja.

Pa evo Kurdi krvare već vekovima i ne mogu dobiti državu čak ni sada kada su učestvovali u rušenju ISIS. Nijedan sused i nijedna sila to neće da im pruži. Ako nemaš podršku sila džabe ti što si većina na nekoj teritoriji i što pobedjuješ.
Pa koliko Kurdi cekaju nezavisnost? Mi smo cekali da Beograd postane slobodan duze od tri veka. Da sve srpske zemlje budu slobodne od Turaka cekali smo duze od 500 godina. Vreme nije bitno o ovome sto pisem. Eto mi smo se za 4 god oslobodili 1918 i 1945. Ali dolaze posle nove okupacije.I sada smo mi pod okupacijom,i ne samo mi.Svakako akose sami borimo da imamo vece sanse i da se oslobodimo nego kada cekamo da nas neko drugi oslobodi.i ako nas neko drugi oslobodi, to ima svoju cenu, nece niko da okrvavi svoje gace zarad nas tek tako sto nas eto voli. I Crna Gora je svojim zrtvama se izborila za svoju drzavu i to pre nego neki veci narodi.

Rusi su uvek veće nade polagali na Bugarsku. Kada bi danas birali izmedju toga ko će im biti saveznik na Balkanu - Srbija ili Bugarska, izabrali bi Bugarsku i to je čist pragmatizam, bez emocija, jer to je politika. Srbi unose emocije i romantizam, bratstvo sa Rusima iako Rusi čačkaju zapad preko Srbije samo zato što to ne mogu u toj meri preko Bugarske kao pre. A izmedju Bugarske i Turske danas bi izabrali Tursku, opet pragmatizam iako im Bugari bliži.

Pises gluposti, poredis babe i zabe. Kosovo jesu otali Nato i Amerika od nas. Siptari to ne bi mogli naravno. A Zapad nama nije doneo nezavisnost od Turaka. Cak nam je Zapad u tome i odmagao na razne nacine. Zapadu nije odgovaralo da mi i drugi Sloveni postanemo nezavisni jer su znali da time jaca ruski uticaj na Balkanu. Nama su samo rusi pomogli ali glavni posao smo mi obavili.
Енглези нису волели али зато аустроугарска јесте. Колко сам читао.

Енглези нису волели али зато аустроугарска јесте. Колко сам читао.
Austrougarska takodje nije zelela a ni volela da Srbija se oslobodi Turaka jer su znali da ce to dati krila Srbima u AU da isto urade,i ne samo Srbi nego i drugi juzni Sloveni u AU. Ceo zapadni svet je vise zeleo da na Balkanu vladaju Turci jer su znali kao sto sam i napisao da ce juzni Sloveni ako budu slobodni pasti pod veci ili manji uticaj Rusije,sto se i desilo.

Rusi su uvek veće nade polagali na Bugarsku. Kada bi danas birali izmedju toga ko će im biti saveznik na Balkanu - Srbija ili Bugarska, izabrali bi Bugarsku i to je čist pragmatizam, bez emocija, jer to je politika. Srbi unose emocije i romantizam, bratstvo sa Rusima iako Rusi čačkaju zapad preko Srbije samo zato što to ne mogu u toj meri preko Bugarske kao pre. A izmedju Bugarske i Turske danas bi izabrali Tursku, opet pragmatizam iako im Bugari bliži.
Naravno da Rusija u jednom periodu je bila bliska sa Bugarskom sto je i logicno jer granice sa Bugarskom a ne sa Srbijom. Takodje je Rusija nama pomogla u borbi sa Turcima,dok Bugarima ne samo da je pomogla vec ih je Rusija bukvalno oslobodila od Turaka. Zbog toga je tada Rusija i bila bliskija sa njima nego sa nama a mi kao zapadniji od Bugara smo lakse pali pod uticaj Austrije. Kasnije je i Bugarska pala pod jak uticaj Austrije pa im je cak i vladar bio austrijski princ. Danas je Turska svakako i jaca i znacajnija od Bugarske, moze mnogo vise da ponudi,pa ne cudi sto Rusija paktira sa njima.Znamo svi verolomstvo Turske kroz istoriju,u ostalom zapadne sile su jos gore od Turske po tome,pa ipak i pored toga, svakako da je Turska od Bugara pouzdaniji partner. Jaci partner je uvek pouzdaniji jer su manje sanse da ce biti slomljen i ucenjen od drugih sila.Sta mozes ocekivati danas od Crne Gore koja nema svoju spoljasnju politiku.Crna Gora je danas potpuno ista kao i Kosovo.

koji smo to posao mi obavili?
Turci su otišli kad su oslabili.
Na koju foru sve zemlje oslobodjene od Turaka u isto vreme?
Obrenović možda? Prekodrinska braća u jurišu?

Autor Zundhausen u knjizi dalje govori o srpskim istoricarima i odmah se baca na one koji sire srpsku mitomaniju. Kako to zvuci danas poznato jer vidimo da kod nasih prozapadnih politicara i intelektualaca se i baca akcenat na to da je doslo vreme da se okanemo nasih mitova, nase mitomanije.Vidimo i iz ove knjige odakle dolaze te inicijative.Pa ovaj Nemac navodi i imena nasih istoricara koji u svojim knjigama po njemu sire tu mitomaniju, recimo Samardzic stariji, otac ovog idiota Nikole koji je potpisao Apel 88 za Crnu Goru.Pa Nemac pominje i Dimica.Osudjuje te nase autore da kod njih Srbi su uvek stradalnici, nikad akteri desavanja.Zatim one sankcije Beca prema Srbiji, tj ekonomsku blokadu iz 1908, naziva AUSTRIJSKO- SRPSKI CARINSKI RAT. Pazi te nakazne formulacije,kao da je to bilo obostrano,a u stvari Austrija je zabranila srpski izvoz svinja i svega ostalog da bi na taj nacin oslabila Srbiju i naterala da budemo poslusni oko aneksije Bosne.Znamo da je jos tih godina Bec planirao da napadne Srbiju a sto su i uradili 1914.
Dalje Zundhausen ipak nalazi i dobre srpske istoricare, tj one koji pisu kako to odgovara Nemcima i Zapadu,pa pominje Dubravku Stojanovic i Miroslava Jovanovica, koji razbijaju srpski mit o zlatnom dobu srpskog prlamentarizma iz vremena 1903-1914. Naravno da za Nemce taj period ne moze biti dobar jer u to vreme je zbacen njihov miljenik kralj Aleksandar i 1903 na tron dosao kralj iz Karadjordjevica koji je vise naginjao Rusiji.
Dalje on hvali ova dva nasa autora jer su oni za sve sto nam se desavalo zadnjih vekova okrivili srpski narod, srpsku elitu, njihovu snagu i nesnagu. Bas fino opet tako nas okriviti a zbaciti odgovornost sa Beca, Vatikana, Turske i ostalih aktera koji su nam krojili sudbinu. Lose se izjasnjava za naseg pokojnog istorika Batakovica, naravno jer pomenuti je mnogo pisao o Kosovu.Nemac zamera nasim istoricarima sto su manje pisali pa se ne zna o sujeverju kod naseg naroda, o sifilisu i o zlostavljanju zena u Srbiji. Hehe, covek se brine o pravima zena, sto to poznato zvuci,samo jos da se pozalio i sto tada nije bilo gey parade.I sifilis on vidi kao znacajan za istoriju jednog naroda.Pise i da malo znamo o istoriji kulture kod Srba. Naravno da je ovo laz jer ja znam da su nasi autori dosta pisali o srpskoj kulturi kroz istoriju, takodje i o srpskim mitovima, obicajima, veri, tradiciji. Da ne pominjem te silne nase autore,pa cak i neke strane.
Do duse nisu pisali o sifilisu kod Srba:))
Autor dalje kritikuje nase istorcare da su neadekvatno upotrebljavali pojmove, prejako, neselktivno,misleci na pojmove: genocid, tortura, nacionalno,izdaja, zrtva, itd. Tu je delimicno u pravu,ali ne verujem da bi zamerio danasnjim bosnjackim intelektualcima i celom njihovom narodu sto za Srebrenicu upotrebljavaju prejaku rec "genocid". Nemac zamera i onima koji Kosovo nazivaju Stara Srbija, kao da Kosovo to nije bilo, i sto se Makedonija zove Juzna Srbija.
Sve ovo je iz predgovora knjige a koja je pisana 2005/6. I zavrsava predgovorom neobjektivnom procenom knjige,a sa takvim predgovorom mogu misliti koje me lazi ocekuju dalje u knjizi. Citat:

" Onaj ko ovde ocekuje jedan pledoaje za ili protiv Srba,taj mirne duse moze odmah da odlozi ovu knjigu. Ja sebe ne vidim ni u ulozi advokata, ni tuzioca,a kamo li sudije."

Poceo sam da citam knjigu nemackog istoricara Holm Zundhausen-a, koja se zove ISTORIJA SRBIJE OD 19. DO 21. veka. Izdavac je CLIO koji uglavnom i namece nasoj publici knjige antisrpske sadrzine i prozapadne orijentacije. Takvi naslovi su cesto i nametnuti nasim studentima kao obavezna literatura. I naravno ovaj Nemac se odmah potrudio da opravda moja ocekivanja. Evo recimo kako samo jedna rec iskrivi istorijsku istinu, citat :

Neki bi rekli da na prvi pogled ova recenica je sasvim u redu.Ipak nije, suvisna je rec "dobila". Tom reci se hoce Srbija omalovaziti, negirati se srpske zasluge za oslobodjenje od Turaka,hoce se reci da ipak su nam neki drugi dali tu nezavisnost, tacnije Britanci, Nemci, Francuzi. A u stvari politika je takva i diplomatija ,da oni samo ozvanice stanje na terenu. Srbi su platili krvlju tu nezavisnost. Samo u Prvom srpskom ustanku se procenjuje da je izginulo oko sto hiljada Srba. A koliko jos do 1878 god. Slobodu i nezavisnost niko ne poklanja, ne daje, za nju se moramo boriti i krvlju izboriti. Ovaj Nemac naravno perfidno to zeli omalovaziti.
Ali sledeca njegova "istina " je jos bolja. Kako on vidi okupaciju Srbije 1941. Kaze on ovako, citat:

" U periodu od kraja Prvog i kraja Drugog svetskog rata nije bilo Srbije ni kao drzave ni kao upravne jedinice ,ako se prenebregnu CETIRI GODINE POD NACIONAL-SOCIJALISTICKOM OKUPACIJOM."

Ovo krupnim slovima sam oznacio kao sustinu.I sad neko ko manje zna istoriju Srbije, pomislio bi da ta okupacija od 1941 je bila od mozda i neke nase partije. Nemacka nas je okupirala i 1915 a da ja jos nisam naucio koja nas je tada nemacka partija okupirala. Znaci mi nismo dobro ucili u skolama da nas je okupirala Nemacka 1941 vec neka socijalisticka partija. Sta ja do sada sve nisam znao. Znaci na jedan podli nacin se skida odgovornost sa Nemacke kao drzave.Pa bar da je napisao da nas je Hitler okupirao. Kako budem dalje citao knjigu, pokusacu da slicne lazi ovde prenesem.

Lijepo je vidjeti trenutak u kojem netko dođe u dodir s istinom :per:

Jel čitaš knjige osnivača Vučićeve stranke Šešelja
Ne citam Seselja, ali ono sto znam o njemu, drzim da je daleko veci intelektualac od onih drugosrbijanaca tj petokolonasa koji su lazna elita i pljuju po Srbiji. Seselj je za njih akademik,i ako mislim da Seselj sam sebe precenjuje.On jeste iznad nekih nasih intelektualaca,ali mislim da on nije vrhunski prosvecen i prosvetljen.Nije filozof i nije mudrac. Naravno retko ko danas je mudrac.

Ne citam Seselja, ali ono sto znam o njemu, drzim da je daleko veci intelektualac od onih drugosrbijanaca tj petokolonasa koji su lazna elita i pljuju po Srbiji. Seselj je za njih akademik,i ako mislim da Seselj sam sebe precenjuje.On jeste iznad nekih nasih intelektualaca,ali mislim da on nije vrhunski prosvecen i prosvetljen.Nije filozof i nije mudrac. Naravno retko ko danas je mudrac.
kraće: autoimuni parazit operativac

Ostvario bosanski san - lelemudaš, laprdaš bez odgovornosti, ćoškariš o drugima i rebneš kad može :D

Bolje da si te pare odneo u McDonalds i igračku bi dobio uz Happy Meal

IMG-20200115-184104.jpg

A ne tu da uzgajamo primitivne emocije samolizanja, čuj mi oterali Turke?
Otišli sami iz svih država u isto vreme.
Ne idem u glupe Mekdonald trovacnice. Turci jesu oslabili u 19. veku pa su to iskoristili narodi da ih se oslobode. Nisu oni otisli dobrovoljno,niko se dobrovoljno ne odrice tudjeg poseda,moras ga isterati. Mi smo sa Turcima imali okrsaje i pre 19. veka dok su bili jaki. u 19. veku oni se zovu BOLESNIK SA BOSFORA. A ti sto si potuljeni malodusnik i defetista,depresivac i ne verujes u sebe, to sve ipak ostavi za sebe licno.

Ne idem u glupe Mekdonald trovacnice. Turci jesu oslabili u 19. veku pa su to iskoristili narodi da ih se oslobode. Nisu oni otisli dobrovoljno,niko se dobrovoljno ne odrice tudjeg poseda,moras ga isterati. Mi smo sa Turcima imali okrsaje i pre 19. veka dok su bili jaki. u 19. veku oni se zovu BOLESNIK SA BOSFORA. A ti sto si potuljeni malodusnik i defetista,depresivac i ne verujes u sebe, to sve ipak ostavi za sebe licno.

Priča da McDonalds nije zdrav pada u vodu čim udješ u bilo koju prodavnicu.
Velika prednost McDonaldsa je u tome što ćeš u 99% sluĉajeva dobiti isti obrok pazario u Beogradu, Moskvi, Pekingu što recimo nije slučaj kad kupuješ roštilj u ćevabdžinicama jedna do druge iako cena ista kod oba prevaranta što guraju soju.

kraće: autoimuni parazit operativac

Ostvario bosanski san - lelemudaš, laprdaš bez odgovornosti, ćoškariš o drugima i rebneš kad može :D
Ali mnoge stvari je u pravu. Video bih tebe kako bi izdrzao onolike godine robije u Hagu i Jugoslaviji. Ti bi se obesio vec prve godine robije. I ne bi ni pokusao u Hagu onako sa njima da se sprdas, da ih psujes i vredjas, ti bi bio kooperativan. Ma naravno ti ne bi ni dospeo do zatvora jer nemas jaja.

Priča da McDonalds nije zdrav pada u vodu čim udješ u bilo koju prodavnicu.
Velika prednost McDonaldsa je u tome što ćeš u 99% sluĉajeva dobiti isti obrok pazario u Beogradu, Moskvi, Pekingu što recimo nije slučaj kad kupuješ roštilj u ćevabdžinicama jedna do druge iako cena ista.
Osim sto ti je ta logo slicica pederska, nicim drugim i ne privlacis paznju.Samo kreteni se hrane u Mekdonaldu.Kad se setim prvog Mekdonalda u Beogradu 1988 i onih redova na Slaviji, srecom ja ni tada nisam cekao red ,mada tada nisam bio kritican i nisam znao koliki je idiotizam brza hrana i Mekdonald.Zaboli me djoka sto su isti obroci,kao da je to neka umetnost.

Back