Igra Prestola - za kojeg pretendenta na krunu navijate?

Za kog ste pretendenta na krunu u svetu Igre prestola?

• Kralj Džofri I od kuće Barateon

glasova: 1 7,1%
  • Kralj Stanis Barateon

glasova: 5 35,7%
  • Kralj Severa Rob Stark

glasova: 4 28,6%
  • Kralj Gvozdenih ostrva i Severa Bejlon Grejdžoj

glasova: 0 0,0%
  • Kraljica Deneris "Olujrođena" iz kuće Targerijevaca

glasova: 4 28,6%
  • Kralj-iza-zida Mens Rejder

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    14
  • Anketa je zatvorena .
Zato što ti očekuješ da držiš poluotvorene oči i da ti drugi prenose samo informacije koje možeš da čuješ. Ja, na primer, dok nisam pročitao sve knjige koju su izlazile, nisam ni tumarao po forumima raspitujući se o knjizi. Jedan prijatelj je tako slučajno saznao neke od najvećih spoilera i uništio mu je doživljaj knjige.

Teško je raspravljati o tvojoj nameri ovde kada je dobar deo ljudi pročitao knjigu i već zna šta se izdešavalo sa mnogima u tvojoj anketi. Ta većina i gleda seriju, naravno. To je problem, to što ćeš ti da stradaš i krivićeš neke od nas.

Zato što ti očekuješ da držiš poluotvorene oči i da ti drugi prenose samo informacije koje možeš da čuješ.

A na osnovu čega si to pretpostavio?
Sve što očekujem jeste da prodiskutujemo riječ-dvije za koga od pet pretendenata smo i zašto. ;-)

Ja, na primer, dok nisam pročitao sve knjige koju su izlazile, nisam ni tumarao po forumima raspitujući se o knjizi. Jedan prijatelj je tako slučajno saznao neke od najvećih spoilera i uništio mu je doživljaj knjige.

Ma kakvo tumaranje po forumima raspitujući se o knjizi? :D Kakve to ima veze sa mnom; ti na osnovu nečega pretpostavljaš da ja to činim?

Šteta što se tiče tvog prijatelja, ali ko mu je kriv. Ja zasigurno nisam.

Teško je raspravljati o tvojoj nameri ovde kada je dobar deo ljudi pročitao knjigu i već zna šta se izdešavalo sa mnogima u tvojoj anketi. Ta većina i gleda seriju, naravno. To je problem, to što ćeš ti da stradaš i krivićeš neke od nas.

A zašto uopšte diskutovati o mojoj namjeri?

Uzgred, na pdf-u Naučna i epska fantastika postoji tema još od 2007. godine sa čak 97 stranica. Potpuno je logično da se tamo diskutuje o knjigama, a na pdf-u Televizija o seriji. Umjesto žestoke nekakve agresivne ljutnje, mogao si lijepo civilizovano odgovoriti...zamisli kako bih ja sada na tebe šizio što na temu koja je posvećenja najnovijim dešavanjima u seriji ti odgovaraš, ali ne na temu već na nešto drugo...

P. S. Deder, malo se smiri čovječe; sve je u redu, niko nije ubijen; sutra novi dan...

Poslednja izmena:
Čak iako ste čitali knjige ili nekako znate šta slijedi unapred, hajde izjasnite se za kog ste pretendenta na krunu i iz kog razloga? :)

Tergarjeni...jedini pravi kraljevi. Svi ostali su uzurpatori.

Čekam da se proširi priča sa Egonom,ali za sada uz Kalisi svim srcem.

Stanis svakako može biti mrtav, as far as we know... mada, ko veruje kopiletu.

Pojavljuje se u šestoj knjizi sigurno jer se u objavljenom odlomku njegov dijalog sa Teonom pojavio. Ali nisam siguran za Martinov time-line,možda se dijalog desio pre kopiletovog pisma.

Poslednja izmena:
Ovo pisem kao da knjige ne postoje posto sam gledao celu seriju a prvu knjigu sam poceo da citam.
Deni: Nebih rekao da ce ona nesto posebno uspeti da uradi posto je mlada i neiskusni vojskovodja ne poznaje teritoriju koju osvaja.
Balon Greyjoy: Odrtelo starciste nebih rekao da ima vojsku za tron, jedino moze da se greje uz vatru.
Stannis Baratheon: Prava osoba za presto strog ostar covek zemlja bi mozda prosperirala sa njim.
Porodica Tyrell: Rekao bih da su oni tiha pretnja i mozda najmocnija porodica od svih ali se ne isticu i u tajnosti napreduju i jacaju.
Roose Bolton: Neznam puno o ovom liku i toj porodici ali bih rekao da su lukavi i da znaju da se prilagode i prezive (za razliku od Starkova)
Porodica Lannister: Predobro da bi bilo istinito rekao bih da su ona savrseno tunirana masinerija ali koja polako pocinje da se kvari iznutra.
Ali da se ne mlatimo bezveze zna se ko ce dobiti ovu trku gospodar igre, vrhunski manipulator Petyr Baelish

Back