Igra laži je gotova, Borelj i Eskobar demantovali Vučića: Sporazum o Kosovu je obavezujući i bez njegovog potpisa

To ste onda tada trebali da se bunute ako mislite da je izdaja, sada je malo kasno. Ali nece biti da je tako, nego je i to bilo kupovanje vremena od jedne ili druge strane, ja sam bar uverena u to a dokaz je nesipunjavanje oko ZSO iako smatram da to ne bi smelo da bude ekvivalent bilo cemu..
Koji ,,mi"? A sto se ti nisi bunila?
Inace kao tadasnji simpatizer Dveri ucestvovao sam na protestima protiv briselskog sporazuma, ali odziv je bio slab, nazalost, jer je narod lobotomiran kao i danas da ne ume da vidi proste cinjenice, ne vidi nista.
Eto ti si primer tipican, klasicnu predaju drzavne teritorije ne smatras nicin problematicnim, za tebe je to ,,kupovanje vremena" iako je rec o klasicnom priznanju suverenosti kosovke teritorije, institucija i politickog sistema u odnosu na Srbiju. Takodje, pre tog sporazuma, tkz kosovske snage nisu imale pristup na Sever Kosova, zahvaljujuci tom sporazumu oni sada mogu da ulaze, prave svoje baze i maltretiraju Srbe.
Bravo za Vucica!
I ovaj "sporazum" tako treba tretirati, kao sto je uostalom i Misnki sporazum skloljen, sa jasnim ciljem da se Ukrajini da vreme, to ocigledno nista nije postalo neobicno u danasnjim sporazumima.
Veze jedno sa drugim nema, mnogo ti slusas botovske analiticare Krstica, Bokana, Milicevica i slicne a oni te lazu draga moja Kerki.
I da ne "drvimo" dalje, ne moze niko, ali niko da potpisuje statusne "ugovore', oni su nevazeci, a to sto zapad "gura" takve ugovore, njihov je problem i stvar politicke kampanje u sopstvenim zemljama.
To vazi za demokratske, pravne drzave. Srbija danas,nazalost, to nije. Srbija je klasicna autokratija u kojoj su svu vlast i institucija Srbije uzurpirali SNS i, pre svega, Aleksandar Vucic. Vucic se pita za sve u drzavi, Vucic vodi sve pregovore, Vucic se sastaje sa svima, Vucic se za sve pita. Vucic pregovara o Kosovu, Vucic potpisuje sve moguce sporazume i ne polaze racuna nikome. Ni zakonu, ni drzavi, ni narodu nikom. Sebe i svoj politicki interes je stavio iznad naroda,drzave i zakona. Tako da to sto kaze pravo i zakon u ovom slucaju ne vazi.

A i ja kazem, ko hoce da vidi istinu, on ce lako da je vidi, a ko nece, od svega ce praviti izdajstvo.
Ma super Kerki, samo tako nastavi da rezonujes, samo nemoj posle da se pitas kako Kosovo nije u Srbiji. I nemoj da se bunis, jer podrzavas, svesna ili ne, politiku da Kosovo ne bude u Srbiji. Zato sto je svaka podrska Vucicu zapravo podrska nezavisnosti Kosova. Bili toga svesna ili ne.

Pa kao što vidiš Babić jeste prihvatio i nije bilo dovoljno.

Hrvati bezuslovnu kapitulaciju nikada nisu uklonili kao nužni preduslov za primenu Z4. Sve do poslednjeg dana ostala je zvanično hrvatski uslov; nikada ga se nisu odrekli.
1) Babić je prekasno prihvatio Plan Z4. Tada je vojna operacija bila već u pokretu s izglednim šansama za uspjeh.

2) Zašto bi se Hrvati uopće bili odricali vojnog rješenja problema? Ako ide diplomacijom, onda se riješava diplomacijom, ako ne ide, onda država upućuje oružane snage da osiguraju teritorijalni integritet. Srbi su imali 4 godine za diplomatsko rješenje i onda se sjetili da bi mogli potpisat u minutu do podne. E pa tako se ne vodi ozbiljna diplomacija, niti druga strana može vjerovati takvim pregovaračima.

Kakav sad pa to crni pravni presedan?
Je li "RSK" bila u ijednom od ustava Jugoslavije? Je li imala bilo kakvo pravno priznanje? Skupila se ulica i odlučila unutar druge države praviti svoju. To mogu raditi djeca u igri bez posljedica. Odrasli ne mogu. Barem ne bez posljedica.

1) Babić je prekasno prihvatio Plan Z4. Tada je vojna operacija bila već u pokretu s izglednim šansama za uspjeh.

2) Zašto bi se Hrvati uopće bili odricali vojnog rješenja problema? Ako ide diplomacijom, onda se riješava diplomacijom, ako ne ide, onda država upućuje oružane snage da osiguraju teritorijalni integritet. Srbi su imali 4 godine za diplomatsko rješenje i onda se sjetili da bi mogli potpisat u minutu do podne. E pa tako se ne vodi ozbiljna diplomacija, niti druga strana može vjerovati takvim pregovaračima.

Bezuslovna kapitulacija je bila preduslov i pre Babićevog prihvatanja Z4.

To je opste poznata cinjenica.
Ali zato je, u tom trenutku, za Hrvate bio pravi čovjek u pravo vrijeme. Zamisli da je Josipović bio u to vrijeme predsjednik Hrvatske! Danas bismo u Hrvatskoj pjevali srpsku himnu. :lol:

Poslednja izmena:
Ali zato je, u tom trenutku, za Hrvate bio pravi čovjek u pravo vrijeme. Zamisli da je Josipović bio u to vrijeme predsjednik Hrvatske! Danas bismo u Hrvatskoj pjevali srpsku himnu. :lol:
To ne znam, ne pratim vasu trenutnu politicku scenu i ne znam je Josipovic predsednik sada.
Ali ok, cenim da ti bolje poznajes stvari od mene tako da ti verujem.

To ne znam, ne pratim vasu trenutnu politicku scenu i ne znam je Josipovic predsednik sada.
Ali ok, cenim da ti bolje poznajes stvari od mene tako da ti verujem.
Naravno da ne znaš za Josipovića. Malo tko je i u Hrvatskoj znao za njega kad je bio predsjednik. Upravo u tome i jeste poanta. Takvi bezlični likovi koje povijest zaboravi isti tren nemaju kapacitet za čvrste odluke, obračune i pobjede,

Naravno da ne znaš za Josipovića. Malo tko je i u Hrvatskoj znao za njega kad je bio predsjednik. Upravo u tome i jeste poanta. Takvi bezlični likovi koje povijest zaboravi isti tren nemaju kapacitet za čvrste odluke, obračune i pobjede,
Ili nemaju dobrog partnera, ko sto je Franjo imao Slobu? :mrgreen:

Opet izbegavas odgovor. Zasto?
Moz da pricas sta hoces ti, koliko god da su Borkovi sporazumi bili losi, Vucic i Dacic su potpisali jos gore sporazume.
Za vreme Borka nije bili granice, vec administrativni prelaz, kad je dosao Vucic i potpisao briselski sporazum to je postala GRANICA. Sa svim elementima granice. El sad razumes razliku izmedju statusno neutralnog i dogovora koji direktno se odnosi na status.

E sad samo jos da mi kazes- zasto su vajne patriote to uradike pa da zavrdimo ovu diskusiju? Ili si i ti ipak bot, pa ces pobeci od odgovora kao ovaj Rakela ili kako li se vec zvase.
Nisam ja pobegao nego smaras.

mqdefault.jpg

dakle izneo je deo sporazuma

ako borelj kaze da se usmeno obavezao , to potvrdi i eskobar uz trvdnje da je to pravno obavezujuce po srbiju

kome nam ostaje da verujemo, svim stranim predstavnicima ili jedino vucicu?

Lažno se predstavlja da je usmenom saglasnošću predsednika Srbije Aleksandra Vučića sve završeno i da nema načina da se promeni to na šta se on usmeno saglasio. To nije istina, ni pravno ni politički“, rekao je Jeremić u emisiji „Utisak nedelje“ na televiziji Nova.

„Ukoliko želite da sprečite ono što je Vučić usmeno prihvatio, odnosno da zaustavite Vučića u puzajućoj primeni ‘Šolc-Makronovog’ plana, kao što je to uradio sa Briselskim sporazumom, onda morate da mu kažete ‘ne’. Ko je danas toliko snažan? Jedino narod na referendumu, jer je prema svim istraživanjima javnog mnjenja najmanje 80 odsto građana protiv sporazuma i referendum ne može da se pokrade“, dodao je Jeremić.

kao sto sam vam dojavio, rekao sam da je vucic priznao kosovo u prisustvu svedoka...t
i da je sledece guranje kosova u nato...

do sada od svih geopolitickih prognoza koje sam dao promasio sam brzo zauzimanje ukr teritorije (verovali ili ne Rusi su mi shebali prognozu jer im odgovara jako dug rat)... i promasio sam da ce Rusi prvo resiti Kosovo pa ukrajinu..

avg i sirija su mi prosli na tiketu, ukrajina je na poluvremenu ali 3 boda u gostima za reprezentaciju Rusije

cetvrta utakmica na tiketu, Kosovo vs Rest of the world - pocinje pre nego sto Rusi izadju na Dunav i zavrse rat u ukr.
scenario npr rosu/ovk/siptari napadaju Srbe na ulici, uzurpiraju privatnu i crkvenu imovinu, desava se mini gradjanski rat.
20 godina sam mislio da ce Rusi uleteti tenkovima, sada mi vise izgleda da ce heliKopterima.
Msm da ce narusiti vazdusni prostor nato.
I prilog ovoj tvrdnji bibllija kaze da ce povod za treci svetski biti "tako poznat".
Znaci opet Srbi...
i u udzbenicima iz istorije za 50 godina pisace da je treci svetski poceo 1999, kada je ceo svet napao Srbiju.

Lažno se predstavlja da je usmenom saglasnošću predsednika Srbije Aleksandra Vučića sve završeno i da nema načina da se promeni to na šta se on usmeno saglasio. To nije istina, ni pravno ni politički“, rekao je Jeremić u emisiji „Utisak nedelje“ na televiziji Nova.

„Ukoliko želite da sprečite ono što je Vučić usmeno prihvatio, odnosno da zaustavite Vučića u puzajućoj primeni ‘Šolc-Makronovog’ plana, kao što je to uradio sa Briselskim sporazumom, onda morate da mu kažete ‘ne’. Ko je danas toliko snažan? Jedino narod na referendumu, jer je prema svim istraživanjima javnog mnjenja najmanje 80 odsto građana protiv sporazuma i referendum ne može da se pokrade“, dodao je Jeremić.

pokrašće referendum
pitanje će biti debilno da NIKO od sendvičara ne razume šta ga i pitaju
i šta zapravo odgovara
i nabitnije KOJI SE BRE NAROD NA REFERENDUMU ODRIČE SVOJE DRŽAVE?!

Za vreme Borka nije bili granice, vec administrativni prelaz, kad je dosao Vucic i potpisao briselski sporazum to je postala GRANICA.
Ahahaha, pa jel može gluplje od toga?
Pre tvojih gazdi koji te hrane sendvičima, prelazilo se na KiM, a da nisi ni znao kad si prešao.
A koliko ja znam, a znam sigurno više od tebe, carinski pečati se upotrebljavaju samo ako prelaziš granicu.
Kad su ono beše počeli "administrativni prelazi" i kad je počelo sa "carinskim pečatima" ?

Nemoj više da se blamiraš, nemaš ti kapacitet da pljuješ po Srbiji, za to je potrebno mnogo više znanja
od onog kojeg ti (ne) poseduješ,

Back