pura moca
Starosedelac
- Poruka
- 162.418
zašto na forumu ispod sličice ženske osobe piše poznat a ne poznata? hvala.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Odnosi se na "član"zašto na forumu ispod sličice ženske osobe piše poznat a ne poznata? hvala.
Zašto "peimećen član" uvek čitam poremećen član?zašto na forumu ispod sličice ženske osobe piše poznat a ne poznata? hvala.
Što prevrćeš očima?
Žalosno je kad zakon treba da ti kaže kako da se ponašaš i šta nije OK. Da li se u realnom životu ženi obraćaš u muškom rodu.Web portali medija moraju da koriste rodno-senzitivni jezik. Dobijaju novčane kazne ukoliko ga ne koriste.
IK Laguna prevodi knjige i koristi RSJ.
Ne znam da li društvene mreže kao što su Fejsbuk, mreža X, blogovi i forumi imaju obavezu da koriste rodno-senzitivni jezik.
Pa jel ti nisi?može li neka stručnjakinja da objasni
Kada vec pises senzitivni onda i za rodno napisi dzender.Web portali medija moraju da koriste rodno-senzitivni jezik. Dobijaju novčane kazne ukoliko ga ne koriste.
IK Laguna prevodi knjige i koristi RSJ.
Ne znam da li društvene mreže kao što su Fejsbuk, mreža X, blogovi i forumi imaju obavezu da koriste rodno-senzitivni jezik.
Što?Kada vec pises senzitivni onda i za rodno napisi dzender.
Misliš "članica"može li neka stručnjakinja da objasni
A što nije članica? Ili članarine? Ili...kako se već kažeOdnosi se na "član"
Člankovita glista, ke ke keA što nije članica? Ili članarine? Ili...kako se već kaže![]()
Nije sto nego zasto. Strane reci koristim samo kada je to potrebno.Što?
Jel ti kao muškarac koji sebe zoveš članom a ne članicom smeš da koristiš strane reči
Ovo nije zemlja nego geografski pojam.Meni bilo najsmešnije kada sam bila domaćinsvako preterivanje nije dobro, ali ako već u našem jeziku postoje reči koje označavaju žensku osobu, onda je logično i da se koriste. Jeste malo rogobatno reći pedagoškinja, psihijatrica, sudinica ali po zakonu ove zemlje, svi mediji su u obavezi da koriste RSJ.
Ако мало више размислиш, није немогуће да домаћица буде и домаћин у исто време (не мислим на перверзије). Када је исо у питању домаћина то се поклопи па се не примети разликаMeni bilo najsmešnije kada sam bila domaćinsvako preterivanje nije dobro, ali ako već u našem jeziku postoje reči koje označavaju žensku osobu, onda je logično i da se koriste. Jeste malo rogobatno reći pedagoškinja, psihijatrica, sudinica ali po zakonu ove zemlje, svi mediji su u obavezi da koriste RSJ.
Može opcija da postoji ukoliko je mnogima do toga veoma stalo, ali onda mora da postoji i opcija da to ne prihvatamo i nećemo. Na svom profilu se jesam izjasnila kao žensko, i sve svoje postove pišem u ženskom rodu, prirodno, ali dublje u tu stvar ne želim da ulazim i neću da insistiram na tome. Svakom sa dva grama mozga je jasno da sam žensko-iako piše "Veoma poznat".zašto na forumu ispod sličice ženske osobe piše poznat a ne poznata? hvala.
Tacno!Ако мало више размислиш, није немогуће да домаћица буде и домаћин у исто време (не мислим на перверзије). Када је исо у питању домаћина то се поклопи па се не примети разлика
Pa nisam pitala tebe lično. Jesi li čuo za stilsko 2. l.j. A čak i da sam pitala tebe, opet nisam mislila na tebe kao tebe nego tebe kao muškarca.Nije sto nego zasto. Strane reci koristim samo kada je to potrebno.
Trebalo bi suprotno- da težiš raznovrsnosti a ne osiromašenju jezika koji je već rodno osetljiv (da mene ispravljaju ovi na tuđ račun jezikoslovci ).Kao filolog (primetih ovog trena da doživljavam sebe kao filologa, a ne filološkinju), bez ikakvog osvrta na etiku i rodnu ravnopravnost, uvek sam volela ekonomiju slogova, reči, izraza