Bari'91
Poznat
- Poruka
- 7.855
Da i to smo shvatili dok su ostali nas zatirale...Samo što su se "dedovi" i međusobno zatirali.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da i to smo shvatili dok su ostali nas zatirale...Samo što su se "dedovi" i međusobno zatirali.
Подела више нема, јер неопартизана, односно црвених Срба има доста мање.Autorska tema.
Ideju za temu mi je dao jedan od super moderatora sa krstarice koji je postavio pitanje "da li komunista može biti Srbin" pa odatle mi se "rodila misao o više decenijiskim srpskim podelama na četnike (monarhiste) i partizane (komuniste) a koja je i danas nažalost nakon toliko decenija prisutna te ako neko hoće da Srbina "posvađa" najlakše mu je "na taj način" , pričom oko četnika i partizana.
Nažalost u vezi s tim zaista i danas među Srbima postoji "najviše zle krvi" i međusobnih međusrpskih optužbi za "izdaju" kako jednih tako i drugih .
U vezi s tim često mi naum padne film "Gluvi barut" te određeni dokumentaraci , primer "Jugoslavija u Drugom svetskom ratu" i dr koji obrađuju tu temu. Takođe jako je dobar i film "Bitka na Neretvi", te film i serija "Klopka za generala" kada grupa Srba iz OZNE hvata đenerala Dragoljuba Dražu Mihailovića.
Takođe i danas je izuzetno jaka politička pidela "na crvene i crne", koja je toliko jaka da su uvek i jedni i drugi "izdajnici" zavisno s koje strane se neko nalazio ,da li među "crvenim / komunistima ili crnim / monarhistima".
I danas za sve eventualne poraze u toku raspada Jugoslavije monarhisti ili četnici krive "crvene" ili JNA?
Pitanje kada će ta neprirodna i jako štetna podela u srpskom narodu napokon nestati?
Autorska tema.
Ideju za temu mi je dao jedan od super moderatora sa krstarice koji je postavio pitanje "da li komunista može biti Srbin" pa odatle mi se "rodila misao o više decenijiskim srpskim podelama na četnike (monarhiste) i partizane (komuniste) a koja je i danas nažalost nakon toliko decenija prisutna te ako neko hoće da Srbina "posvađa" najlakše mu je "na taj način" , pričom oko četnika i partizana.
Nažalost u vezi s tim zaista i danas među Srbima postoji "najviše zle krvi" i međusobnih međusrpskih optužbi za "izdaju" kako jednih tako i drugih .
U vezi s tim često mi naum padne film "Gluvi barut" te određeni dokumentaraci , primer "Jugoslavija u Drugom svetskom ratu" i dr koji obrađuju tu temu. Takođe jako je dobar i film "Bitka na Neretvi", te film i serija "Klopka za generala" kada grupa Srba iz OZNE hvata đenerala Dragoljuba Dražu Mihailovića.
Takođe i danas je izuzetno jaka politička pidela "na crvene i crne", koja je toliko jaka da su uvek i jedni i drugi "izdajnici" zavisno s koje strane se neko nalazio ,da li među "crvenim / komunistima ili crnim / monarhistima".
I danas za sve eventualne poraze u toku raspada Jugoslavije monarhisti ili četnici krive "crvene" ili JNA?
Pitanje kada će ta neprirodna i jako štetna podela u srpskom narodu napokon nestati?
Drazi je ponisten proces, a posle i rehabilitovan na foru da nije imao fer sudjenje jer je bilo ''montirano komunisticko'', i to je postao sablon za sve druge rehabilitacije ratnih zlocinaca i kvislinga, kako u Srbiji, tako i u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni....Na tu foru su ponistili proces i rehabilitovali StepincaŠta onda sa sudskom rehabilitacijom četničkog pokreta u Srbiji? Rehabilitacija Draže Mihailovića i drugih četnika? Sada po sudskoj presudi o tome ne smeš pisati na način kao što pišeš da su činili neka zla? U presudi jasno piše poništavaju se sve pravne posledice presude, znači nije ni presuđen a kamoli da je kriv? Tvoj komentar, može?
Moji su djedovi sa zvezdom na celu tukli i Nemce, i Italijane, a i pedere ustase i cetnike.Ne postoji ta podjela...Osvjestili su se Srbi i shvatili da ste vi svi fasisti i da su nasi djedovi i sa kokardom i petokrakom lili krv za slobodu dok ste vi ljubili skute svakom osvajacu....
Tvoj djed je bio goli ustasa kao sto si i ti danas...Moji su djedovi sa zvezdom na celu tukli i Nemce, i Italijane, a i pedere ustase i cetnike.
Jedni i drugi su branili Jugoslaviju , nijedni Srbiju , samo drugacije politicke sisteme .
..............................................................................................................................................................................................
Srpski komunisti su ionako bili tvorci autonomije Kosova ,sigurno ne Tito, tako da za razliku od drugih Srpski komunisti nikako nemaju nacionalnu pripadnost .A cak sta vise , nisu ni branili Srbiju.
Jugoslavija = Velika Srbija
stalno gledamo u neku proslost , neku idealizovanu bajku.
bas su nas zaludeli 90-ih
a istoricari ne doprinose
kao ni sudovi
bilo je tada tako , partizani su bili pobednici , ajde da vise krenemo napred.