Identitet

gost 443389

Primećen član
Poruka
761
Jeste li ostvarili neki identitet, osim forumaškog, i šta mislite, da li je identitet, kao takav, nešto stvarno, ili iluzorno? Da li je to naše pravo 'ja'?

Prilozi

• FB_IMG_1696675550530.jpg
    FB_IMG_1696675550530.jpg
    34,2 KB · Pregleda: 10
Lepo si rekao, iluzorno.

Ni oni sa identitetima nisu isti za sve, a kamoli za one bez, ukoliko takvi postoje.
Svako je svoj identitet, iako smo svi kategorije klonskog tipa.

Ti ne vidiš u potpunosti sebe isto kao da te vidi majka ili najbolji prijatelj. A opet oni sebe ne vide kako ih ti vidiš.

Lica sa javne scene imaju svoj javni identitet. I on opet je iluzoran po istom principu na bilo kojeg pojedinca...

Identifikacija je nešto drugo.
I opet je kategorizacija.

Reputacija je nešto treće.

Lepo si rekao, iluzorno.

Ni oni sa identitetima nisu isti za sve, a kamoli za one bez, ukoliko takvi postoje.
Svako je svoj identitet, iako smo svi kategorije klonskog tipa.

Ti ne vidiš u potpunosti sebe isto kao da te vidi majka ili najbolji prijatelja. A opet oni sebe ne vide kako ih ti vidiš.

Lica sa javne scene imaju svoj javni identitet. I on opet je iluzoran po istoj principu na bilo kojeg pojedinca...
Ko spozna sebe u potpunosti, njegova je zadnja, a sva ostala gledišta od drugih su nagađanja.

Čekaj, ovde govorimo o identitetu, o onome što smo mi, kako sebe vidimo, a ne kako nas drugi vide.

Tuđa percepcija samih nas je različita jer nas roditelji i bliski ljudi vide iz, subjektivnog ugla, jer nas vole i možda malo i idealizuju. Percepcija okoline, prolaznih ljudi u našim životima, neko kome nismo bliski - mislim da je ta percepcija realnija.

Ko spozna sebe u potpunosti, njegova je zadnja, a sva ostala gledišta od drugih su nagađanja.
Kad umreš nećeš znati sebe u potpunosti... :) posebno ukoliko nastavljaš...
Ali dobro, bolje znati nego ne znati sebe koliko toliko...

Uvek je do teme... Šta znaš o sebi?
Kategorije... Kako vidiš sopstvenu malenkost?
I trenutka. Koliko i na koji način razumeš svoje ja?

Instant ja. To sam na forumu.
Sa edit opcijom od 15 minuta, uglavnom typo ali cešto i dodam. Retko kad menjam osnovnu poruku posta..

U stvarnosti sam suprotnost. Skoro nikad instant. Proračunat... Npr

Kad umreš nećeš znati sebe u potpunosti... :) posebno ukoliko nastavljaš...
Ali dobro, bolje znati nego ne znati sebe koliko toliko...

Uvek je do teme... Šta znaš o sebi?
Kategorije... Kako vidiš sopstvenu malenkost?
I trenutka. Koliko i na koji način razumeš svoje ja?

Instant ja. To sam na forumu.
Sa edit opcijom od 15 minuta, uglavnom typo ali cešto i dodam. Retko kad menjam osnovnu poruku posta..

U stvarnosti sam suprotnost. Skoro nikad instant. Proračunat... Npr
Meni su ova dva videa fenomenalna

https://youtu.be/3w2_TaDME28

Ti budisti i njuejđeri se obično poistovete sa svemirom ili bogom, krš filozofija... razmišljam da li je identitet, tvoja misija, bazična da kažem uloga, nešto u čemu si dobar, ili nešto što voliš da radiš, ali ne znam da li se razumemo, a i mrzi me objašnjavati dalje...

Ti budisti i njuejđeri se obično poistovete sa svemirom ili bogom, krš filozofija... razmišljam da li je identitet, tvoja misija, bazična da kažem uloga, nešto u čemu si dobar, ili nešto što voliš da radiš, ali ne znam da li se razumemo, a i mrzi me objašnjavati dalje...
Bez konkretizovanja možemo samo da lupetamo.

A vidiš da moje instant palacanje itekako može...

Meni jezik nije lak ko palac... Ali je u principu isti.

Posle 20 sekundi od početka gledanja klipa sam morala da ustanem i napravim kafu... Wow, nisam ga nikada gledala/slušala, ne znam ni ko je, kasnije ću ga izguglati... elem... da, to kalupljenje i praćenje obrasca kroz život i način života nas odvodi od onoga ko smo i ko možemo da budemo. Pitanje koje postavlja na kraju sam postavila na sredini videa - da li je život bez konflikta moguć i kakav bi čaroban bio kada bi svet bio bez svega što navodi!

Tek sada vidim da ima još jedan link.

Moja misija, ili kako ti to nazivaš - identitet, je ono što me ispunjava i što me čini srećnom. Ako sam dobra u nečemu i to radim onda to radim zbog npr. egzistencije, a ono što volim - to je moj identitet, ono što sam ja, jer čim to volim to je ono što mene čini mnom!

Moja misija, ili kako ti to nazivaš - identitet, je ono što me ispunjava i što me čini srećnom. Ako sam dobra u nečemu i to radim onda to radim zbog npr. egzistencije, a ono što volim - to je moj identitet, ono što sam ja, jer čim to volim to je ono što mene čini mnom!
E to, deluje da se sad razumemo...jer kad radiš nešto što voliš, kao i da se ne umaraš...i? Šta voliš, ako nije tajna?

Pa to, eto ja imam nešto u čemu kažu da sam dobar, i nešto drugo, što više volim, ali izgleda da u tome nisam tako dobar. Sad, izgleda da je moj identitet ipak to prvo onda. Ali oboje je vezano za ličnost, jer bez ličnosti nema identiteta. I onda se pitaš da li je identitet stvarna ili iluzorna kategorija, ako se razumemo.

Pa sada, s jedne strane bih mogla da kažem da ti svesno gubiš svoj identitet (jer to što voliš misliš da ne radiš dovoljno dobro) zarad nečega što radiš dobro, a nije ono što ti jesi u potpunosti.

S druge strane, bih mogla i da kažem da nisi dovoljno hrabar tj. da nemaš dovoljno samopouzdanja.
Zašto moraš to što voliš da radiš odlično? Zašto perfekcionizam? I kada je nešto dobro to je dovoljno. Ne mora da bude uvek - odlično! Možda su ti kriterijumi previsoki?

Kao što od drugih ne treba da očekujemo više od onoga što oni mogu da nam daju, tako i od nas samih ne treba da očekujemo više od onoga što jesmo.

Pa sada, s jedne strane bih mogla da kažem da ti svesno gubiš svoj identitet (jer to što voliš misliš da ne radiš dovoljno dobro) zarad nečega što radiš dobro, a nije ono što ti jesi u potpunosti.

S druge strane, bih mogla i da kažem da nisi dovoljno hrabar tj. da nemaš dovoljno samopouzdanja.
Zašto moraš to što voliš da radiš odlično? Zašto perfekcionizam? I kada je nešto dobro to je dovoljno. Ne mora da bude uvek - odlično! Možda su ti kriterijumi previsoki?

Kao što od drugih ne treba da očekujemo više od onoga što oni mogu da nam daju, tako i od nas samih ne treba da očekujemo više od onoga što jesmo.
Dobre odgovore daješ 👍

Back