Idem dalje ...

Evo moje konkretne situacije .... tetka mi zivi u australiji i rekla mi tj.obecala ako zavrsim skolu da cu dobiti 50.000 eura i da ce me nekako ne znam ni ja kako usvojiti da budem njeno dete i odvede u australiju.USLOV JE BIO DA ZAVRSIM SKOLU .... Ja sam se nadao kao ludak,vredno sam ucio i zavrsio skolu.Sad mi dala korpu i kaze mi ''JA TAKO NESTO NIKOM NISAM OBECALA'' jest da sam imao mali nervni slom i gadno sam se naljutio na celi svet jer sam planirao,planirao i samo planirao i sve je palo u vodu.Ali digo sam ruke i shvatio da nista ne pada s'neba i da mogu naci posao i ziveti solidno .... I uvek se setim reci moje keve koja mi uvek govorila Kad ti celi svet govori ''NE MOZES!'' sam sebi reci glasnije ''NARAVNO DA MOGU!'' TO SAVETUJEM SVIMA. NE NADAJTE SE I NE PLANIRAJTE NISTA JER BOLJE DA SE IZNENADITE NEGO DA SE RAZOCARATE!!!!!!!!!

Čim nešto tako lepo zvuči odmah znaš da nije istina. Naročito u poslu ćeš nailaziti na to,sa tom razlikom što si ti ovde profitirao jer si završio školu koja ti ostaje vo vjeki vjekova, a u poslovnom životu će te takva lakovernost koštati,i to potencijalno mnogo.
Na vreme naučena lekcija,nikada sve nade ne polaži u jednu osobu...jedan projekat...jedan posao,uvek u svakom segmentu svog života imaj neki rezevni plan. I nema odustajanja naravno :ok:

Dali su vam nekad neki obecavali sve i svasta,uveravali vas da ce vam to ispuniti i vama je to bila jedina nada I ONDA NA KRAJU VAM PROSPU U LICE DA OD TOGA NEMA NISTA I IZMISLE 1000 RAZLOGA ZASTO NE MOZE A VI IM DATE 2000 RAZLOGA DA BI TO MOGLO DA USPE I OPET NISTA... Sta vi tada uradite?
Meni se to upravo desilo :think:

a, pa ne možeš se žestiti zbog toga, ne treba očekivati ogromne stvari ni od koga ljudske sorte, ispunjavanje želja drugima nije u ljudskoj prirodi.
ni od najrođenijih ne možeš to očekivati.
jedino možeš birati sa kim ćeš planove graditi, pa te ZAJEDNIČKE planove iščekivati, nećeš valjda da očekuješ da ti neko da štogođ a da ti ne pružiš ništa zauzvrat, i dete bi bolje znalo

Ne mogu da shvatim nikako ... da neko naj rodjeniji nece da ti pomogne a moze.Ja da imam toliko ja bi svima mojima pomagao cak bi bio u stanju da im sve poklonim samo da njima bude dobro!

Ne mogu da shvatim nikako ... da neko naj rodjeniji nece da ti pomogne a moze.Ja da imam toliko ja bi svima mojima pomagao cak bi bio u stanju da im sve poklonim samo da njima bude dobro!

Imam isti slučaj, pomislim, zašto ste me i pravili/rađali kad sad ja više nisam vaše dete.
A neki roditelji se satiru od posla da na svaki način pomognu deci...

Dali su vam nekad neki obecavali sve i svasta,uveravali vas da ce vam to ispuniti i vama je to bila jedina nada I ONDA NA KRAJU VAM PROSPU U LICE DA OD TOGA NEMA NISTA I IZMISLE 1000 RAZLOGA ZASTO NE MOZE A VI IM DATE 2000 RAZLOGA DA BI TO MOGLO DA USPE I OPET NISTA... Sta vi tada uradite?
Meni se to upravo desilo :think:

U tom periodu kada je obećavao, verovatno je i želeo to da ispuni. A sada više ne.
Ljudi lažu a uz to su i zli.

Poslednja izmena:
koji si ti mentol kad te mole da zavrsis skolu !
takvi kao ti ni australiji ne trebaju BRE....

jos se nadas parama sa neba eee sine
na njivu da radis da se oznojis to tebi treba

Интересантно је то како се људи ослањају на то да их увек други збрине. Дечко може да каже да он то није тражио, али ми је занимљиво шта такви раде..позвао је и рекао: ало, тетка, ја завршио, сад ме усвоји хаха..

Kad god mi nesto previse dobro zvuci ja u startu ne verujem u to a uzdam se samo u sebe.
Al ovaj decko je jos naivan i verovao je u bajku.
Ruzno od tetke sto je obecala nesto jer je nije niko vuko za usi da obecava nesto sto nema nameru da ispuni.
Al i pored sveg razocarenja bar je decko zavrsio skolu i dobio bitnu zivotnu lekciju, a to je da ne treba verovati slatkorecivim ljudima koji mnogo obecavaju pa makar ti bili najrodjeniji.

Back