Ideja o otvaranju prodavnice racunara..

Poruka
1
Cao svima , treba mi vasa pomoc...

Citao sam nekoliko tema u vezi ovog , medjutim sve su starije.. Pa me zanima sta mislite koliko se trenutno ispati da se otvoriti naprimer SZTR za prodaju i servis racunara i delova..
Koliko bi novca trebalo uloziti na pocetku i koliko kosta samo otvaranje radnje?

Drug i ja razmisljamo da otvorimo radnju , imamo svoj lokal , mi bi bili radnici , tako da je to koliko-toliko olaksica po meni..
Pored servisa i prodaje razmisljali smo da ponudimo i odrzavanje sistema po firmama , kontam da je to sad dosta potrebno ..

I sta mislite koja od veleprodajnih radnji je najbolja u Srbiji , tj ima najbolju ponudu?

Sve u svemu , kako poceti sa ovim? :)

Mislim da je ideja odlicna. Primetio sam da sve firme koje se bave tom delatnoscu rade dobro cak i sada u vreme krize. S tim sto bih ja akcenat stavio na odrzavanje sistema po firmama. Tu se sticu stalnim klijenti i stalni izvori prihoda. Bitno je da ste konkurentni i da imate dobro razradjen strateski plan. Ako izdrzite prve dve godine onda ste na konju.

Treba vam prostor i treba vam oprema. Znači ako imate prostor onda je to dobar početak, onda treba uložiti u osnovna sredstva za rad (sto, stolice, računare, legalan softver, telefone, potrošni kancelariski materijal, rafovi za izlaganje itd...). Dalje sledi kontaktiranje dobavljača i od njih naručiti početnu robu, morate početi sa nekim zalihama, niko neće da uđe u praznu radnju, osim ako se bavite samo servisiranjem, pa i onda treba imati neke delove za početak. Dakle to je otprilike to što se tiče početnog ulaganja, prosto sve stavite na papir i napravite računicu. Naravno, pošto ste početnici i pošto ćete da previdite neke stvari onda tu cifru koju ste dobili povećajte za cirka 30% pa to smatrajte početnim ulaganjem. Sama registracija firme nije komplikovana, to je više administrativno cimanje nego što je finansijski trošak. Takođe treba predvideti i neke mesečne troškove prema tržavi (npr 150-200e mesečno za poreze i doprinose) i za knjigovođu (100-150e).

@Agencija Saja: Koliko izadje "cirka 30%" kada nije cirka?

@boky: "izdrzite prve dve godine onda ste na konju" !? Mislim da momci ne traze konja nego zaradu. A zarade u ovoj smesnoj zemlji ima samo za partijske kadrove.

Nemojte pogresno savetovati klince, jos ce uzeti neki start-up-down kredit pa onda nece moci ni iz zemlje da pobegnu.

Mozda imate misljenje, oce to od previse gledanja dnevnika, ali nemate ni iskustvo ni znanje.

@Agencija Saja: Koliko izadje "cirka 30%" kada nije cirka?

@boky: "izdrzite prve dve godine onda ste na konju" !? Mislim da momci ne traze konja nego zaradu. A zarade u ovoj smesnoj zemlji ima samo za partijske kadrove.

Nemojte pogresno savetovati klince, jos ce uzeti neki start-up-down kredit pa onda nece moci ni iz zemlje da pobegnu.

Mozda imate misljenje, oce to od previse gledanja dnevnika, ali nemate ni iskustvo ni znanje.

Pa kakav savet bi ti njima dao? Da sede kuci i nerade nista ili da probaju kada vec imaju i lokal i volju. A to sto je u zemlji katastrofa nije nikakvo opravdanje. Sta onda da radimo, svi da sedimo kuci i kukamo.:deda:

Bolje da dzabe sede nego da dzabe rade.

Losim radom se veoma brzo napravi minus na racunu.
Kad je nevreme, i drvece hibernira.

Ako imaju lokal, neka ga izdaju nekom optimisti, puna ih je Srbija.
Ako ne uspeju da izdaju lokal, znaci da nije vreme za pocinjanje posla ili da lokal ne valja.
Nisam bas siguran sta treba raditi. Sirtaki mi pada na pamet, ali mi trenutno zvuci preglasno.
Zato znam sta ne treba raditi.

Zasto momci ne skupe negde 500e i pocnu da naplacuju karte na pesackim prelazima? Za naplatu prevoza su zakasnilin neko se prvi setio.

Back