Icognito za tebe ponovo

• Začetnik teme Začetnik teme ZeeN
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Z

ZeeN

Gost
Sto se tice OPEN SORCE,valjda si dosada provalio da sam pocetnik,u Linux-u,sto znaci dami malo bolje objasnis,kako da raspakujem paket tj. sorce,ako je ime paketa (bezveze lupam)Chat.rmp,i gde ce se otpakovani fajlovi nalaziti.
Dali mozes dami das svoj licni mail.Moj log in nick je zeenmc,pa mozes tamo da mi ostavis svoj mail(normalno ako ti nije problem

Ako je .rpm source varijanta (posto dolaze uglavnom prekompajlirani binarni fajlovi uz isti), to je lako:

rpm -ivh tvoj_paket.rpm

to ce instalirati paket, i izlistati gde je sve instalirano...

Ili, ako ne zelis da ga instaliras, laksa solucija je koristiti alien-a:

alien -tc tvoj_paket.rpm

to ce napraviti tvoj_paket.tar fajl, pa jedino sto ostaje je da ga raspakujes:

tar xvf tvoj_paket.tar

Opcija puno, bas kao i README i HOWTO fajlova, pa ne budi lenj i procitaj, jer samo tako ces nauciti nesto...

Poz.

A mogao bi malo i da prestanes da davis coveka sa postovima: Incognito vidi ovo ,Incognito vidi ono, Incognito za tebe, Incognito pomozi mi ponovo, evo ga ovo evo ga ono... Dosadan si bre uzmi neku knjigu pa nauci nesto , trazi na internetu nacices sve sto ti treba...Ti bre neznas nista izgleda .Verovatno ima milion pitanja na koja ti neznas odgovor i ne mislis valjda sve da pitas? :) Salim se pitaj sta hoces samo ne davi coveka vise sa Incognito za tebe , vidi ovo , evo ga ono... Postavi pitanje normalno kao i svi ostali na ovome forumu a Incognito ce uvek da ti odgovori ako ima vreme, ili Axez ili bilo ko drugi ko se razume u te stvari. A moj ti je savet knjiga ,google i naravno ovaj forum :P :P :P

Back