I treba da prodaju je...ni telekom a za direktora da im dovedu Šicera I.deo

6.06.2010. Obaveštavamo vas .....i da više nećete moći da koristite usluge Open IP TV....zapleniti kuću, zapaliti imanje....decu u Pakistan u rudnik...ženu u belo roblje....a vi doživotnu robiju......ukoliko ne platite dug od......koji je nastao vašim neplaćanjem i zato što ste ***** od građanina.... Vaša Telekom Srbija

10.06.2010. Dobar dan. Izvolte. Evo ja sam dobio dopis ali nisam znao... mi sve račune uredno plaćamo...(gledajući u papir koji sam joj dao, tetka odgovori) Da plaćate ne bi ste bili utuženi i pred demontažom...Da, gospođo, ali, znate, mi smo korisnici i vaše fiksne telefonije (čuj, k’o da postoji druga do njihova) i vaše adsl usluge, sve uredno plaćamo, evo računi koje sam doneo kao dokaz...(Gleda brkata tetka) Na ovim računima su samo fiksna telefonija i adsl. Open IP TV niste plaćali. Pa kako da ih plaćam ako nisu na računu? Pa što niste gledali u legendu na poleđini pa bi po šiframa videli šta je na računu a šta ne i mogli lepo da dođete i ukažete nam na grešku...(u stvari mi je rekla ***** ti bre materina šta se praviš fin i naivan i gnjaviš me... ali drugim rečima). Znate, mi čim dobijemo račun trčimo da ga uplatimo pa nismo stizali da tumačimo vaše greške...Izvinite. I šta sada da radim? (sleganje ramenima) Ja želim da platim iako ne znam ni šta ni na osnovu čega ni kome, iako nisam kriv što mi niste slali račune, hoću, želim, moram, daaaaaajte mi da platim. (sleganje ramenima) Idite do senior head supervisor's extra services of corporate...truć truć, pa nek vas ona malo...

Dobar dan. Znate , račun... plaćamo redovno...evo računi...ali obaveštenje...oni...Pakistan...ja želim da platim...nisam dobijao račune...jesam za ove usluge ali open ip.....draga mi je moja porodica, ne bih da ih prodate...Momenat. (sikće u telefon) ...upali više taj računar, ne gledaj u crn ekran i skini mi ovog lošeg građanina sa grbače... Open IP Tv, dete, baby tv, ja platiti..nastavljam očajno ...Gospodine, sve je u redu (okrenu se prema meni nakon siktanja u slušalicu), idite nazad do (brkate) koleginice, sve ćemo rešiti, ona će ustanoviti problem. Ja sam svoj šefovski deo odradila...

Evo ja ponovo, osmehnem se brkatoj, glupan. Da, utvrdila sam vašu grešku. Prijavili ste da vam računi za fiksnu telefoniju i adsl stižu na adresu............u Novom Sadu....Tako je, to je moja adresa....vrisnuh srećno... a za Open Ip Tv na adresu............Veternik. Molim??? Gospođo, zar to nije malo glupo? Zašto bi to neko radio? I zašto bi ste vi to prihvatili? Pa ja u toj ulici............u Veterniku verovatno nikada nisam ni bio.......To je glupost, to je greška Telekoma zbog koje sad hoće moje mile i drage u roblje...(preseče me tetka pogledom) Hoćete li vi da ispravite vašu grešku i platite ili ne? Hoću, rekoh krotko. Sad ću vam odštampati račune. (štampanje u toku) Izvinite, a odakle vam sada svi ti računi? Iz vašeg fajla. Izvinite, a jesu li tu i podaci i o Open IP TV, i adsl-u, u fiksnoj telefoniji...? Jesu. Izvinite, a što ste mi onda jedne račune slali na pravu adresu a druge na pogrešnu i kako to da niste ranije uočili neku nelogičnost i kako....Začepi majmune, rekoh sebi. Tetka mi je to rekla pogledom.

Dobijem račune, odem, platim. Tričavih 9 meseci unazad. Na poštu, naravno, jer kod njih ne može.

Evo, gospođo, platio sam, rekoh nasmejan. Ako bih sada mogao moju porodicu da dobijem nazad, i znate, baby tv zbog malog, i .....

Gde vam je ugovor?
Koji ugovor? Za korisničku uslugu Open IP Tv. Paaaa, kod kuće. Donesite. Razumem.

Skoknem časkom na drugi kraj grada. Nekim čudom i nađem ugovor. Skoknem časkom nazad na Spens.

Evo gospođo, rekoh idiotski nasmejan.

(kuc kuc kuc sa po prstićem po tastaturi). Dobro, predajte mi set up box. Šta? Uređaj za Open IP TV. Ono malo crno? Da. Pa to je kod kuće. Zašto ga niste doneli? Pa nisam znao...Pa valjda ste shvatili da treba da ga donesete kada sam vas pitala gde vam je ugovor? Paaaaaa.........nisam. Ma znate, umor, ne zamerite, sad ću ja. Skoknem časkom na drugi kraj grada. Uzmem ono malo crno. Skoknem časkom nazad na Spens.

Evo gospođo, rekoh sa facijalisom.

(kuc kuc kuc sa po prstićem po tastaturi). A kablovi?

Skoknem časkom na drugi kraj grada. Uzmem sve kablove iz kuće i komšiluka. Skoknem časkom nazad na Spens.

Evo gospođo, rekoh lud od radosti što sam ponovo sa mojom spasiteljkom.

(kuc kuc kuc sa po prstićem po tastaturi). Potpišite. Evo novi set up box.

Potpisao i uzeo isti onaj (novi) set up box koji sam i doneo. I to je već to? Sada sam siguran da ću još neko vreme biti sa porodicom i uživati u vašim uslugama? Samo ako ne budete više pravili ovakve propuste i budete redovno plaćali. Hoću gospođo, celom Veterniku ako treba.

Vratio sam se presrećan kući da na miru i u radosti resetujem ono malo crno 3 x dnevno kad god im se zaglavi signal.

Od onda svakodnevno propitujem ženu šta piše na poleđini svakog računa i svakog pakovanja svega u kući.

Back