I Šiptari napraviše autoput kroz Albaniju - samo naša vlast, ništa

ej bre ovakvi neandertalci su bolji od nas

oni napravise autoput. a mi - nista

04kosovo.600.jpg

mit2.jpg

pa kako da te ne bude stid da su ovi bolji i uspesniji od tebe?

Pustite vishe ta sranja o ubijanju, cinjenica da smo prsli,ali TOTALNO. Ovo je odlika krajnjeg bezobrazluka i nesposobnosti kakva se ne pamti u nashem narodu. I Knez Milosh je bez ikakve tehnologije mogao mnogo vishe da postigne od ovih jajara. Ne treba nas da je sramota vec ove dziberchine sto su ovo sebi dozvolili. Vishe ni za koga necu da glasam. Nek se teraju u tri piiizde materine!

Pustite vishe ta sranja o ubijanju, cinjenica da smo prsli,ali TOTALNO. Ovo je odlika krajnjeg bezobrazluka i nesposobnosti kakva se ne pamti u nashem narodu. I Knez Milosh je bez ikakve tehnologije mogao mnogo vishe da postigne od ovih jajara. Ne treba nas da je sramota vec ove dziberchine sto su ovo sebi dozvolili. Vishe ni za koga necu da glasam. Nek se teraju u tri piiizde materine!

:ok::ok::ok:

Znam dosta o tome,pa cu malo posiroko napisati.

Neki ljudi stvarno nece da shvate da je Koridor 10 (koji je to postao na insistiranje nas iz ExYu,a ne onih kojima bi eventualno sluzio) prevazidjen,a najvise zbog sankcija,spore izgradnje ali i kvaliteta gradnje. Cak smo se iznenadili kad sam saznao da za ovaj poslednji usvojeni koridor 10 (koridori su numerisani onako kako su hronoloski usvajani) nije bilo mnogo zainteresovanih van ExYu podrucja,ali je dodeljen po principu ''neka im zvanican koridor,a ljudi nek prosude hoce li putovati'' . Trebalo je tako doci do sredstava za gradnju i odrzavanje,ali nazalost kralo se i sakom i kapom u Srbiji,zbog cega je koridor kroz nju bio dibidus neuradjen. Od Milosevica pa do danas.

Sve drzave oko Srbije su se preorijentisale na alternativne koridore (Hrvatska recimo vise ocekuje od koridora 5 kao i Bosna,koridor 4 preko Bugarske i Rumunije vec odavno je povoljniji za put iako nesto malo duzi - proverite kod turskih speditera koji su glavne musterije ovog koridora jer ne moraju stalno da idu na carionsku kontrolu i roba stize brze sa pouzdanom isporukom).

Na sve to treba dodati da ce izgradnja jadranskog koridora (koji zaobilazi Srbiju) biti najkraca veza Evrope sa Turskom i dalje na istok,a spajace se i sa ovim autoputem koji je napravljen kroz Albaniju. Srbija je danas zakasnila,i bolje je i isplativije da gradi sto vise moze prikljucaka na alternativne autoputeve (i na buduci jadranski) umesto da graducka 1 km na 10 godina i trazi investitore za deonice korz Srbiju koje vec postaju neprofitabilne i sto je najvaznije neprivlacne za tranzit turista (Baske Vode vs Lapovo,pa vi vidite ko je u prednosti).

Pogledajmo istini u oci,stanje je nazalost takvo. Ne svidja nam se ,ali bolje i to nego da se gradi nesto neisplativo,mada nam nije prvi put da tako gradimo. A ovi sto grade to dobro znaju,zapitajte se zasto malo malo pa neka afera oko tendera za izgradnju puteva. Na tenderima ima mucenja nazalost,zato se i koristi prilika da se raspisuju,makar i za put Gornje Brijanje - Donje Brijanje,samo da se iskraducka (kako je Velja polutrezan govorio).

Poslednja izmena:
Albanija: Otvoren autoput ka Kosovu
25. jun 2009. | 17:35 | Izvor: Beta
Tirana -- Albanski premijer Sali Beriša otvorio je autoput kroz Albaniju prema Kosovu, čija je izgradnja koštala milijardu evra.

Beriša je novootvoreni put nazivao "koridorom prijateljstva i mira". Ceremoniji otvaranja autoputa u Rešenu, 60 kilometara severno od Tirane, prisustvovao je i turski premijer Redžep Tajip Erdogan, pošto je turska kompanija učestvovala u izgradnji puta.

Premijer Kosova Hašim Tači nije prisustvovao ceremoniji, iako je to bilo najavljeno, a saradnici albanskog premijera nisu bili dostupni da kažu razlog njegovog odsustva, javio je AP.

Autoput, dug 170 kilometara, koji prolazi planinskim delovima na severu Albanije, Tirana smatra ne samo važnom trgovinskom vezom sa Kosovom, već i sa drugim zemljama Balkana i centralne Evrope.

Put je otvoren uoči parlamentarnih izbora u Albaniji u nedelju, iako neke deonice još nisu završene.

"Ovo je koridor prijateljstva i mira... Ovaj koridor će služiti ne samo Albancima, već i Makedoncima, Srbima, Bosancima, Bugarima i svima drugima", izjavio je Beriša.

Na ceremoniji otvaranja, Erdogan je rekao da će autoput doprineti razvoju Kosova nakon što se osamostalilo.

U izgradnji autoputa, koji uključuje i tunel dug 5,5 kilometara, učestvovali su turska firma Enka i kompanija Behtel internešenal iz San Franciska.

Autoput se prostire od luke Drač do graničnog prelaza Morina prema Kosovu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=06&dd=25&nav_category=167&nav_id=367954

-------------

E sad me je stvarno sramota sto sam Srbin....

I najveci neradnici probisveti i lopovi u Evropi uspese za ovih 10 godina da naprave autoput , a mi - nista . Placamo najvece registracije u Evropi gledano prema prihodima, placamo najskuplje gorivo, imali smo najvece carine na uvoz automobila i nista - toliko nesposobnu vlast imamo da nisu uspeli ni da zavrse 60 km autoputa kroz suvu ravnicu od Beograda do Novog sada....

Gore vlasti u Evropi niko nema od nas Srba :thumbdown:

арбанаси праве аутопутеве,у републици Српској праве аутопутеве,а у србији насипају сокаке и козје стазе:evil: тако нам и треба:roll:

E deco moja...................ovakve sam jurio po Kosmetu od 1996-te, sve dok nije došlo do sporazuma.........

Nema većih kukavica od Šiptara...........Ako jednog polomiš, možež sve da ih nanižež.......ko na traci........

Sami traže........

E moj Grofe nikog ti od ovakvih nisi jurio,vec si samo jurio kako da se obogatis.Dobro te znam:hahaha1::hahaha1::hahaha1:

Kosovo spojuje s Albánií nová dálnice

Albánie má s etnickými Albánci v Kosovu nové strategické spojení, 61 kilometrů dlouhou dálnici. Moderní komunikace přes hory na severu země otevřená ve čtvrtek zkrátila cestu z Tirany do Prištiny o nejméně dvě hodiny.
172658-top_foto1-4vyzh.jpg

Na trase jsou i dva tunely dlouhé 5,6 kilometru.

FOTO: Profimedia

Včera 12:36 - Tirana

Pro Kosovo, které loni vyhlásilo nezávislost na Srbsku, je čtyřproudová cesta důležitou obchodní spojnicí s partnerskou zemí, napsal deník The Financial Times.
............

Albanija: Otvoren autoput ka Kosovu
25. jun 2009. | 17:35 | Izvor: Beta
Tirana -- Albanski premijer Sali Beriša otvorio je autoput kroz Albaniju prema Kosovu, čija je izgradnja koštala milijardu evra.

Beriša je novootvoreni put nazivao "koridorom prijateljstva i mira". Ceremoniji otvaranja autoputa u Rešenu, 60 kilometara severno od Tirane, prisustvovao je i turski premijer Redžep Tajip Erdogan, pošto je turska kompanija učestvovala u izgradnji puta.

Premijer Kosova Hašim Tači nije prisustvovao ceremoniji, iako je to bilo najavljeno, a saradnici albanskog premijera nisu bili dostupni da kažu razlog njegovog odsustva, javio je AP.

Autoput, dug 170 kilometara, koji prolazi planinskim delovima na severu Albanije, Tirana smatra ne samo važnom trgovinskom vezom sa Kosovom, već i sa drugim zemljama Balkana i centralne Evrope.

Put je otvoren uoči parlamentarnih izbora u Albaniji u nedelju, iako neke deonice još nisu završene.

"Ovo je koridor prijateljstva i mira... Ovaj koridor će služiti ne samo Albancima, već i Makedoncima, Srbima, Bosancima, Bugarima i svima drugima", izjavio je Beriša.

Na ceremoniji otvaranja, Erdogan je rekao da će autoput doprineti razvoju Kosova nakon što se osamostalilo.

U izgradnji autoputa, koji uključuje i tunel dug 5,5 kilometara, učestvovali su turska firma Enka i kompanija Behtel internešenal iz San Franciska.

Autoput se prostire od luke Drač do graničnog prelaza Morina prema Kosovu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=06&dd=25&nav_category=167&nav_id=367954

-------------

E sad me je stvarno sramota sto sam Srbin....

I najveci neradnici probisveti i lopovi u Evropi uspese za ovih 10 godina da naprave autoput , a mi - nista . Placamo najvece registracije u Evropi gledano prema prihodima, placamo najskuplje gorivo, imali smo najvece carine na uvoz automobila i nista - toliko nesposobnu vlast imamo da nisu uspeli ni da zavrse 60 km autoputa kroz suvu ravnicu od Beograda do Novog sada....

Gore vlasti u Evropi niko nema od nas Srba :thumbdown:

A šta bi s ovim?
:hahaha::hahaha::hahaha:

Не требамо ми имати ни километар аутопута, када смо неспособни да изаберемо праву власт. Србија је данас међу земљама трећег света. Престигле су нас и неке афричке државе.

Али да ли нама уопште требају аутопутеви, радна места, економски развој?

Једном делу (већини) не требају. Они уопште е излазе на изборе, нити хоће на улицу да руше режим и самим тим - они су презадовољни.

Оном другом делу који излази на изборе, а бира ДС и њима сличне, аутопутеви, радна места и све остало исто не треба. Они уопште неће да живе у Србији, него само чекају безвизни режим.

Шта ће нам онда аутопутеви?

Back