I prostitutke u Njegoševoj

Poruka
4.285
Stanari godinama noću ne mogu da spavaju od buke koju prave kamioni sa voćem i povrćem, a ujutru ih ispred ulaza sačeka brdo smeća. Građani iz ove i okolnih ulica suočeni su sa novim problemom ispred zgrada - prostitucijom!
Stanovnici Njegoševe ulice godinama ne spavaju mirno od buke kamiona, koji dovoze voće i povrće, a odnedavno su se u njihovoj ulici pojavile i prostitutke! Ispod njihovih prozora, svake večeri od 22 do 7 časova, okupljaju se nelegalni prodavci voća i povrća i ostavljaju za sobom gomilu smeća. U poslednja četiri meseca zabrinuti građani podneli su više od 400 prijava, a iz opštine Vračar kažu da je za rešenje ovog problema potrebna saradnja više službi.
Pojedini žitelji Njegoševe izgubili su živce, pa često pokušavaju sami da reše problem ispred svojih ulaza.

Ujutro grozan smrad

- Skoro svake noći u ovoj ulici izbije tuča između stanara i preprodavaca. To je gomila automobila, ljudi, buka, a nakon svega ostane i gomila smeća. Kada krenem na posao, oko sedam ujutru, ne možete zamisliti kakav smrad ostave za osobom. Povrh svega, morala sam zabraniti petnaestogodišnjem sinu večernje izlaske, jer su počele i prostitutke da se okupljaju ispred zgrada. Ako se uskoro nešto ne reši, selim se što dalje odavde - ispričala je ogorčeno Radmila Pavlović, stanarka zgrade u Njegoševoj ulici.

Prodavci na Kalenić pijaci se ne žale, jer kako kažu, cene na „noćnom kvantašu" su i više nego povoljne.

- Iskreno, preprodajem njihovu robu jer su najpovoljniji. Uglavnom dolazim oko dva ujutru, kada je najveći promet. Čuo sam da je jeftino jer je ukradeno sa plantaža u okolini Beograda i Šumadije, odnosno da postoji „voćno-povrćna mafija" - ispričao nam je jedan do prodavaca na Kaleniću.

Član opštinskog veća opštine Vračar Đorđe Belamarić kaže da opštinska komunalna inspekcija radi u tri smene, ali da to nije dovoljno kako bi rešili problem sa nelegalnom prodajom voća i povrća kod Kalenić pijace.

- Sami ne možemo, a druge službe očigledno ne zanima situacija u ovom delu grada. Međutim, ono što nas trenutno najviše brine jeste i problem prostitucije u vreme „noćnog kvantaša" - rekao je Belamarić.
On je dodao i da je pre dve godine opština Vračar organizovala noćna dežurstva i uspela delimično da sanira problem.

- Međutim, nismo ovlašćeni da uličnim prodavcima tražimo dokumenta na uvid. Da bi nekog legitimisali i napisali kaznu zbog nelegalne prodaje robe potrebna nam je pomoć policije. Naravno, više puta smo kontaktirali i Saobraćajnu policiju i Republičku tržišnu inspekciju, ali stalno govore kako nemaju dovoljno ljudi. Da imamo ovlašćenja, mi bismo ovaj problem sami rešili - naglasio je Belamarić.

Malo inspektora za ceo grad

U Republičkoj tržišnoj inspekciji kažu da svakodnevno dobijaju desetine prijava i da reaguju samo onoliko koliko im dozvoljavaju ljudski kapaciteti.

- Naših trideset ljudi ne može da reguliše sve probleme u gradu, a Njegoševa ulica nije jedno mesto gde se odvija nelegalna prodaja. Takođe, prijave Beograđana su uglavnom anonimne, pa i kada pokušamo da rešimo problem, ne možemo da ih obavestimo - rekao nam je dežurni tržišni inspektor.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/beograd/story/130994/I+prostitutke+u+Njegoševoj.html

Pa dobro nije samo drugarica tu , bilo je i iza coska u paralelnoj ulici nsato zanimljivo . :per:
Ma ja sam tu jedno vreme cesto dolazio kad bi isao u BG na kafu , pivo i rakiju , na dobrom je strateskom mestu , a i ulica je kul , al je klijentela u poslednje vreme stvarno blagi uzas , yebli ih tompusi . :lol:

Његошева већ дуже време не лични ни на шта. Пресељен сав отпад и битанге у кафиће, а сад још и *****. Курвају се испред општине и пијаце, а да Каленац смрди, смрди као пас..Само што та пијаца не ради већ од 3 поподне, нема нкшта.

Back