- Poruka
- 21.110
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i u tome ima nečega veličanstvenogMeni je ipak najlepša muzika konstatno životom, ali neciljano i nenamerno uzurpirana apsolutna tišina.
da je to najbolja glazba na svetu i ja bih se zaustavio i slusao ga. Ocigledna da je to bila savrsena muzika za neka druga vremen, za neku drugu elitu ........koju danasnji svet ne razume onako kako su to razumeli razmazeni evropski princevi i princeze 19-tog veka.
da je to najbolja glazba na svetu i ja bih se zaustavio i slusao ga. Ocigledna da je to bila savrsena muzika za neka druga vremen, za neku drugu elitu ........koju danasnji svet ne razume onako kako su to razumeli razmazeni evropski princevi i princeze 19-tog veka.
I to sto je violina kostala milione dolara, nema veze sa pravom vrednsocu violine. Obicno drvo malo boljeg kvaliteta a cenu je nabio kapitalisticki sistem vestackih vrednosti. Daklem i to otpada kao vredno paznje...........imamo jos nesretnog Joshua koga danasnji svet nije shvatio a kome su ipak gradjani pokazali paznju davajuci mu novac i to ne kao Joshui Bell vec kao nekom siromasnom studentu.
Dakle, istina je da na njegov koncert dolaze osobe radi njegovog imena a ne radi talenta ....sto pokazuje i ovaj eksperiment na ulici. Da su prolaznici znali da je ovo cuveni Bell sa violinom od 3,5 miliona dolara , sakupilo bi se na stotine posmatraca ....RADI NJEGOVE POPULARNOSTI a ne radi kvalitetne muzike i violine.
I ja sam imao slicni eksperiment kada sam pravio kupatilo u kuci. Pozvao sam jednog sto mi je obzidao kadu a onda je posle njega dosao keramicar (njegov brat koji nije znao da je ovaj obzidao kadu) i upitao me koja je to budala ovako nestrucno obzidala kadu..........kada sam rekao ko je to bio tip rece da je dobro uradio samo malo je trebao da ostruze cigle...............
Svet apsurda zasnovan na sasvim drugacijim vrednostima. Vrednost zavisi od propagande i menadzmenta.
U pravu si, Milune!da je to najbolja glazba na svetu i ja bih se zaustavio i slusao ga. Ocigledna da je to bila savrsena muzika za neka druga vremen, za neku drugu elitu ........koju danasnji svet ne razume onako kako su to razumeli razmazeni evropski princevi i princeze 19-tog veka.
I to sto je violina kostala milione dolara, nema veze sa pravom vrednsocu violine. Obicno drvo malo boljeg kvaliteta a cenu je nabio kapitalisticki sistem vestackih vrednosti. Daklem i to otpada kao vredno paznje...........imamo jos nesretnog Joshua koga danasnji svet nije shvatio a kome su ipak gradjani pokazali paznju davajuci mu novac i to ne kao Joshui Bell vec kao nekom siromasnom studentu.
Dakle, istina je da na njegov koncert dolaze osobe radi njegovog imena a ne radi talenta ....sto pokazuje i ovaj eksperiment na ulici. Da su prolaznici znali da je ovo cuveni Bell sa violinom od 3,5 miliona dolara , sakupilo bi se na stotine posmatraca ....RADI NJEGOVE POPULARNOSTI a ne radi kvalitetne muzike i violine.
I ja sam imao slicni eksperiment kada sam pravio kupatilo u kuci. Pozvao sam jednog sto mi je obzidao kadu a onda je posle njega dosao keramicar (njegov brat koji nije znao da je ovaj obzidao kadu) i upitao me koja je to budala ovako nestrucno obzidala kadu..........kada sam rekao ko je to bio tip rece da je dobro uradio samo malo je trebao da ostruze cigle...............
Svet apsurda zasnovan na sasvim drugacijim vrednostima. Vrednost zavisi od propagande i menadzmenta.
U pravu si, Milune!
Danas samo visoko muzički obrazovani razumeju muziku "razmaženih evropskih prinčeva i princeza 19. veka"
Danas samo svetski milijarderi mogu kupiti Pikasovu žvrljotinu, ako je uopšte na prodaji...
Današnji svet ne poznaje najboljeg violinistu sveta, niti najlepšu kompoziciju ikada komponovanu...
Ipak, utešno je i lepo to što današnji svet ima toplo srce, pa je umetnik prikupio neki dolarčić za večeru...
jesi li mozda prepoznao komad koji svira?
(da za trenutak ostavimo po strani sta koliko kosta i ko svira i uredjenje sveta)
ka sto rekosmo, "komad" nije vazan niti je cilj bio da se narodu pokaze genijalnost jednog Mocarta, VEC UPRAVO ONO STO SAM OPISAO:jesi li mozda prepoznao komad koji svira?
(da za trenutak ostavimo po strani sta koliko kosta i ko svira i uredjenje sveta)
Kad budes pravilno odgovorio na pitanje, citacu i ostatak a mozda cak i odgovoriti. Imas dva pogresna odgovora (da ti malo pomognem).ka sto rekosmo, "komad" nije vazan niti je cilj bio da se narodu pokaze genijalnost jednog Mocarta,
e jes,...........mozda ne odgovaram direktno na temu al se sve uglavnom vrti oko onog o cemu govorim.Kad budes pravilno odgovorio na pitanje, citacu i ostatak a mozda cak i odgovoriti. Imas dva pogresna odgovora (da ti malo pomognem).
e jes,...........mozda ne odgovaram direktno na temu al se sve uglavnom vrti oko onog o cemu govorim.
znas li sta je ciganski stim?jedan je Šaban Bajramović
a on bi kao ganci jazz pevac u hodnicima bilo koje metropole sakupio 8903$ za cca 45min.
Znaci skolski cas "gipsy music"
Mislite o tome !
ne... sta bese to?znas li sta je ciganski stim?
dovidjenja 'ucitelju' ciganske muzikene... sta bese to?
Tako je! Diiiivno rečeno! Naučiti, pa ponovo, ponovo, ponovo doživljavati, pa prepoznavati...Jedna od lekcija mog života je:
Umetnost može da se ceni kad se nauči. Po mogućstvu da te neko nauči šta i kako da gledaš i slušaš. A onda treba gledati i slušati i osećati, i ponovo i ponovo. i prepoznavati.
Nažalost nismo svi u prilici da to stalno radimo ali treba iskoristiti svaku priliku kad može.
Joshua je pokazao koliko je veliki jer čak i za one koji ne prepoznaju ipak je poneko reagovao.
hvala, a mozda je to samo zato sto sam imao nekog da mi pokaze put. pa ja pokusavam ne bas uspesno da to podelim.Tako je! Diiiivno rečeno! Naučiti, pa ponovo, ponovo, ponovo doživljavati, pa prepoznavati...
Nisam za 10 godina na Krstarici pročitala ovako jasnu rečenicu i svojevrsno "uputstvo" kako se
uči i prepoznaje umetnost...
![]()
![]()
![]()