I ja sam za ples

Imam godina ohoho ali sam jos uvek beznadezno glup. Gluo tup i ko zna sta sve ne. Nikako ne mogu da shvatim onaj "civilni" nevladin sektor. Nije mi jasno kako to funkcionise. Posto sam po tom pitanju duduk pitao sam nekog kome je to jasno. I na kraju to shvatio na sledeci nacin.
Nevladin sektor ili ti organizavije i pojedinci funkcionisu tako sto nikome ni za sta u ovoj zemlji ne odgovaraju. Varate se ako mislite da su oni bas tako neodgovorni. Oni odgovaraju americkoj, britanskoj, nemackoj ..... vladi Zasto njima? Pa oni ih placaju a ko te placa taj trazi rezultat i izvestaj o uradjenom.
Znaci sva ta bulumenta boraca za nasa prava, kojih mi najcesce nismo ni svesni i ne smatramo ih ugrozenim, ima zadatak da nam otvori oci i zastiti nas od nas samih uz pomoc altruista iz inozemstva, kao sto je na primer Soros.
Zanimljivo je i to da prilikom odbrane tih nasih prava vec pomenuti borci i prvoborci smeju da gaze ista normalno jer oni to mogu a mi nismo kompetentni da odlucujemo o tome da li je to tako.
Znaci ako tebe udari NVOvac to nije udarac vec metod budjenja ali zato ako ti udaris njega to je napad na ljudski integritet, udarac na demokratiju i EU i svetle primere slobode koju stiti Amerika, da ne pominjem angazovanje BBC, SNN itd..
Da se razumemo demokratija je ono kada ti radis ono sto ti je volja i kako zelis a kada to isto radi neko drugi to je diktatura.
Sada mi je mnogo lakse jkada znam ko me brani i stiti a to izgleda nisam ja a na zalost ni Srbija.

Back