I DECU UBIJAJU, ZAR NE ?

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gost
Nažalost, moramo konstatovati da državni organi kroz svoje specijalizovane ustanove i službe apsolutno nisu kadri da odgovore postavljenim zadacima u pogledu zaštite dece.Praksa pokazuje da Institut za mentalno zdravlje u Palmotićevoj sa organima starateljstva po opštinama u potpunosti zanemaruju zakonske odredbe iz okvira svojih nadležnosti. To je poprimilo takve razmere, da je neophodna korenita i sveobuhvatna promena u postupku zaštite maloletnika i porodice u celini od neprihvatljivih oblika ponašanja za jedno civilizovano društvo. Ovde u konkretnom slučaju treba podneti krivičnu prijavu protiv nadležnog organa starateljstva, potom i protiv svih lica zakonom pozvanih da po službenoj dužnosti intervenišu. STRAŠNO !

Ko si da si, svaka ti čast! Ali nema vajde. Ko će ovde da zatalasa neku instituciju. Zato su im dali to ime. :cry: Mi smo institucija, znači uvek smo u pravu i nemamo nameru da se menjamo. :cry: A ovamo se formalno bave, zaštitom porodica. Ja vidim samo kako uzimaju plate, a pri tom nemaju nameru da pomognu nikome zbilja ugroženom. A kad im spomenete mišljenja psihologa i zakone u civilizovanim zemljama oni se izbeče kao da su tamo sve sami idioti doneli te zakone, za zaštitu slabijih, i da oni tamo ne brinu o svom narodu. Valjda zato mi Srbi izumiremo, što smo tako pametni.

Back