...i dalje istim pogledom...

...to sto i dalje volim
isto
kavlitetno i bogato u svemu
da smo nacisto
tako ce i da
ostane
jer za etalon
ne uzimam dane
i duboke rane
ostavljanje i patnje teske
zato ponekad idem kamenjem
iskrvavljeno pjeske
jer,
ne volim setanje venama
koje nijesu duboke
duboke i teske
ne da se ne nose
one koje ne mogu nositi
noge bose
i ne mogu razbistriti
vjetrom razbudjene
guste kose
...sve je to poznato
i tako ostaje
pjesnik ovo ne bi ni pisao
kad bi moglo doci
da se,- kaje...:hvala:

Poslednja izmena:
Nakon potopa svako se probudi na svom ostrvu. Priljubljen kao puž uz svoju kuću sa sopstvenim uspomenama, istorijama, željama.
Imaju li puževi sa kućicama snage da se preobraze u puževe golaće i dopuste suncu da im uštave meku kožu? Ili se samo dotaknu onim isplakanim očima i uvuku unutra? Zatvore vrata... Skriju se pod zemlju...Sve dok ne padne kiša koja ih izmami napolje da sanjaju kako su nekada bili svici, leptiri, ljudi, Prometeji i da strepe da li će biti obasjani ili spaljeni novim sjajem...

Hrpe reči leže izbačene i razbacane po praznom ekranu kao teški lanci u koje sam uhvaćena...
Bura opet pleše sa morem... Strast je prosula svoje darove... Sipa ostavlja crni trag...Meduze nestaju providno... More pravi crtu na obali, na stenama i sivom kamenju i govori: "Ovde se zaustavlja hirovito more i počinje mirna kamenita večnost... Kamen i voda i vodena nedra u koje padamo uhvaćeni, iz kojih sami sebe moramo izroniti...

Niko ne dolazi... Niko ne odlazi... Niko nikog ne ostavlja... Odavde nikad ne možeš pobeći dovoljno daleko... Sve traje zauvek...

Verujemo da su buka i bes i strast i ljubav iza nas, dok se večernji spokoj razliva po nama... Po svetim i manje svetim mestima u nama koji hodamo svetom nesvesni i zanjihani, zaneseni sopstvenim molitvama i smirajima prizivajući nešto veće od nas, nešto što bi nam moglo oprostiti nas same... i što nismo znali nežnije zagrliti svet dok smo gladno hrlili u njega, verujući da su nam usta i ruke dovoljne da zasite sve naše gladi... Samo nas ponekad na rubovima svetova neke lude ruke dotaknu i uplaše... Samo ponekad se isprepletu svetovi kao prsti čiji dodiri treperavi i krhki svojom lakoćom pomeraju svet...Otkud toliko topline i mekote u dodirima?

Faraonn ima ruke meke skoro kao žena... I priča priču od koje se ludi... U njegovim pesmama je uvek sve jednostavno i kao da se nikad ništa neće promeniti, niti će se srušiti kao bedemi dok on sanja o ljubavi koja se dogodila i koja tek treba da se dogodi, sretna i puna otkrovenja... Piše rukama mekim... toplim - kada bi dotakao njima... mekim i toplim, na kojima se raste do najviših visina... zbog kojih su poznate sve šumske staze i neprohodne klisure i putevi do srca i sve tajne o kojima sanjaju devojke nad kojima se bude anđeoska krila... Zapletena u njegove ljubavi, u zamke koje je skrio po šumama i klisurama, kada sam stigla na vrh planine, znala sam da noge ne mogu dalje... a put se nastavljao...

Faraonn priča obične stvari... ali način kojim piše svojim mekim rukama - prepolovi prostor... I to je ono što me uvek uznemiri... kao život i smrt, kao sve ono što volim i mrzim, kao sve u čemu sam htela da nestanem, da se ulijem, da budem, da ne budem..
Faraonn priča priču od koje se ludi, drži me budnom svojim mekim rukama, u mojim sećanjima ne prestaju prolaziti beskrajne buduće prošlosti i pupčana vrpca vremena me manje boli oko vrata...

U ljudsku ljusku umotan, Faraonn mašta... rasipa se... lagan leti ka nama, poput semena maslačka... i zalazi u naše mračne šume gde smo mi jedini gospodari... gde čelom dotičemo večnu ljubav, a potiljkom večni san...
Oblikuje nas nove mekim dlanovima pesnika...

"Ne!" - kaže neko...
"Ne želim biti kao pesnik!
Moj dlan je hladan, a tvoje divlje čelo je vruće!
Sve drugo je samo scena i dekor ljubavi!"

I to kaže u priči o mekim i toplim dlanovima Faraonna u kojoj je pesnik pobednik...

:vzagrljaj: :heart2::vzagrljaj:

Poslednja izmena:
Nakon potopa svako se probudi na svom ostrvu. Priljubljen kao puž uz svoju kuću sa sopstvenim uspomenama, istorijama, željama.
Imaju li puževi sa kućicama snage da se preobraze u puževe golaće i dopuste suncu da im uštave meku kožu? Ili se samo dotaknu onim isplakanim očima i uvuku unutra? Zatvore vrata... Skriju se pod zemlju...Sve dok ne padne kiša koja ih izmami napolje da sanjaju kako su nekada bili svici, leptiri, ljudi, Prometeji i da strepe da li će biti obasjani ili spaljeni novim sjajem...

Hrpe reči leže izbačene i razbacane po praznom ekranu kao teški lanci u koje sam uhvaćena...
Bura opet pleše sa morem... Strast je prosula svoje darove... Sipa ostavlja crni trag...Meduze nestaju providno... More pravi crtu na obali, na stenama i sivom kamenju i govori: "Ovde se zaustavlja hirovito more i počinje mirna kamenita večnost... Kamen i voda i vodena nedra u koje padamo uhvaćeni, iz kojih sami sebe moramo izroniti...

Niko ne dolazi... Niko ne odlazi... Niko nikog ne ostavlja... Odavde nikad ne možeš pobeći dovoljno daleko... Sve traje zauvek...

Verujemo da su buka i bes i strast i ljubav iza nas, dok se večernji spokoj razliva po nama... Po svetim i manje svetim mestima u nama koji hodamo svetom nesvesni i zanjihani, zaneseni sopstvenim molitvama i smirajima prizivajući nešto veće od nas, nešto što bi nam moglo oprostiti nas same... i što nismo znali nežnije zagrliti svet dok smo gladno hrlili u njega, verujući da su nam usta i ruke dovoljne da zasite sve naše gladi... Samo nas ponekad na rubovima svetova neke lude ruke dotaknu i uplaše... Samo ponekad se isprepletu svetovi kao prsti čiji dodiri treperavi i krhki svojom lakoćom pomeraju svet...Otkud toliko topline i mekote u dodirima?

Faraonn ima ruke meke skoro kao žena... I priča priču od koje se ludi... U njegovim pesmama je uvek sve jednostavno i kao da se nikad ništa neće promeniti, niti će se srušiti kao bedemi dok on sanja o ljubavi koja se dogodila i koja tek treba da se dogodi, sretna i puna otkrovenja... Piše rukama mekim... toplim - kada bi dotakao njima... mekim i toplim, na kojima se raste do najviših visina... zbog kojih su poznate sve šumske staze i neprohodne klisure i putevi do srca i sve tajne o kojima sanjaju devojke nad kojima se bude anđeoska krila... Zapletena u njegove ljubavi, u zamke koje je skrio po šumama i klisurama, kada sam stigla na vrh planine, znala sam da noge ne mogu dalje... a put se nastavljao...

Faraonn priča obične stvari... ali način kojim piše svojim mekim rukama - prepolovi prostor... I to je ono što me uvek uznemiri... kao život i smrt, kao sve ono što volim i mrzim, kao sve u čemu sam htela da nestanem, da se ulijem, da budem, da ne budem..
Faraonn priča priču od koje se ludi, drži me budnom svojim mekim rukama, u mojim sećanjima ne prestaju prolaziti beskrajne buduće prošlosti i pupčana vrpca vremena me manje boli oko vrata...

U ljudsku ljusku umotan, Faraonn mašta... rasipa se... lagan leti ka nama, poput semena maslačka... i zalazi u naše mračne šume gde smo mi jedini gospodari... gde čelom dotičemo večnu ljubav, a potiljkom večni san...
Oblikuje nas nove mekim dlanovima pesnika...

"Ne!" - kaže neko...
"Ne želim biti kao pesnik!
Moj dlan je hladan, a tvoje divlje čelo je vruće!
Sve drugo je samo scena i dekor ljubavi!"

I to kaže u priči o mekim i toplim dlanovima Faraonna u kojoj je pesnik pobednik...

, nije borba , nije talenat , nije znanje ...ko ne razumije njemu se ne moze ni objasniti...
...stizem ili ne stizem...nije zasluga nije borba, nije talanat, nije znanje...ko ne razumije njemu se ne moze objasniti...tako je govorio B.Hamvas...
Postoji objektivno i subjektivno znanje , po subjektivnom se bacakamo a samo rijetki dolaze do objektivnih, tako govore Uspenski i Gurdzijev a Sokrat im odgovara ...ko ide boljem...to samo Bog zna...
...slamaju me ljepote sadadasnje i prosle jer svako poznavanje i znanje je proslost ili...odkuda su u venama...sta mogu znam a sta ne mogu ne mogu znati...tesko mi padaju igre koje su nimalo igre ali imaju isti metod i onda opet jezikom po ranama pa se dojadi melemisanje i o tome pisanje...
Opomene Soradze da sve ima u memorija mekane pristupe jer mekanost i osmjeh otope i Svingine oci i drske pokrete nadosle djevojke...a ko zna da obale postuju samo talase koje povukuje osjeka taj ne boli i kad plimuje...najstariji zanat je prostitucija ali najnoviji zanat je 'prostitucija rijeci' kojom se dice novi Nobelovci i Nin_ovci , zato i mnogi jesu trajni kojiko i orgazam...kad ovako kasno napadne noc i otvara misterije u svim dubinama najbolje je otici prema pustinji ili sumi ...i jedna i druga...beskrajne su i nema ljutnje ako nista ne sretes niti uznemiris...
P.S.
...pokusavam da se izvadim za ispecene rijeci moje Prijateljice i pravim gresku...treba samo cekati kad pocne pjesma ulaziti u Njen post_festum i neka se poigravaju kao divlji konji Mongolije...a to biva prije ili kasnije...
P.S.
...znam da Pjesma nikad ne samotuje ali ipak treba joj nesto i reci kao sto djevojke znaju da su voljene ali ipak,- mora se i reci...treba... :hvala:

Poslednja izmena:
Uvek sam bila zaljubljena u Faraonnovu ljubav. U svaku reč koju napiše o njoj... čujem je odzvanja mi u glavi, u srcu...
Svaki stih pišem i proživim zajedno sa njim...

Uvek sam bila zaljubljena u Faraonnovu ljubav... Volim da zalazim, kao mimo pameti, u predele njegovog srca dalje i dublje...
I šta tamo zatičem? Crno sivi dan i njega kako upire prstom u zgarišta svih malograđanskih ljubavi... Jer, toliko bestidno voli
duboku ljubav da upire prstom u malograđanski stid i rumenilo na samu pomisao na ljubav...
Zaljubljena sam u Faraonnovu ljubav, jer ona raste i živi u nedomašenoj postojanosti, na mestu koje se može objasniti samo postojanjem ljubavi, ili njenim odsustvom.

Otud znam zašto je njegov dodir tako čaroban i isceljujući. Na tom postojanju rastu meki i topli dlanovi pesnika i ljubavnika...

"...to što i dalje volim
isto
kvalitetno i bogato u svemu
da smo načisto
tako će i da
ostane..."

Pesnik i ljubavnik u stihovima živi za ljubav, za susrete, za blještavu sliku kada je zablistao svet i pomerio granice i
pesnika i ljubavnika zauvek, koju od tada večno love njegova i naša mahnitost...

"...sve je to poznato
i tako i ostaje
pjesnik ovo ne bi ni pisao
kada bi moglo doći
da se, - kaje..."

Zagrljaj pesniku koji ume da voli...a ne ume da se kaje...

Poslednja izmena:
"Ako već trebam pasti neka to bude sa što veće visine." Paulo Coelho
... I svaki takav pad samo je poticaj za ponovi uzlet u jos vece visine... I nova prilika da se iskristaliziraju sve vrijednosti, odbaci sve nepotrebno sto guši... Teži put, ali put kojim koracaju samo Odabrani.
Pozdrav Pjesniku... :zag: :bye:

"Ako već trebam pasti neka to bude sa što veće visine." Paulo Coelho
... I svaki takav pad samo je poticaj za ponovi uzlet u jos vece visine... I nova prilika da se iskristaliziraju sve vrijednosti, odbaci sve nepotrebno sto guši... Teži put, ali put kojim koracaju samo Odabrani.
Pozdrav Pjesniku... :zag: :bye:
Vidi, Prijatelju, ko je nama došao!!!
Odbegli član "Tria la kampanele"
Napisala i pobegla...
Pobeguljo, volimo te!
Nedostaješ!
:cmok2: :vzagrljaj::heart2::heart2::heart2:

Back