Hyundai Tucson 2.0 CRDi ili 1.7 CRDi od 2013 god

Kataloski za 1,7 stoji 20km/l ili 5l /100km 🤣
Realno 6-7l nije strasno za taj tip vozila .. Jedino da ga daš Mariu onda će trositi 3l :)
Ja sam vozio 1.7 ali nije Hyundai nego Isuzu motor na otvorenom 4 litra na 100 km ,ali obrtaji nisu prelazili 2500 ,znaci oko 2000-2200 obrtaja neki prosek ,laganica ...samo mogu da kazem da Hyundai ima odlicnu izolaciju motornog prostora ,skoro sam prolazio bio je neki model ne znam tacno koji verovatno i30 oznaka CRDi ....ja sam mislio da je benzinac ,kad je krenuo culo se to karakteristicno brundanje i onda videh oznaku ...ali nista preglasno ,lepo i tiho je radio i dalje.

Ja sam vozio 1.7 ali nije Hyundai nego Isuzu motor na otvorenom 4 litra na 100 km ,ali obrtaji nisu prelazili 2500 ,znaci oko 2000-2200 obrtaja neki prosek ,laganica ...samo mogu da kazem da Hyundai ima odlicnu izolaciju motornog prostora ,skoro sam prolazio bio je neki model ne znam tacno koji verovatno i30 oznaka CRDi ....ja sam mislio da je benzinac ,kad je krenuo culo se to karakteristicno brundanje i onda videh oznaku ...ali nista preglasno ,lepo i tiho je radio i dalje.
Moras uzeti u obzir gabarite vozila i kilazu .. Ne postoji SUV koji trosi 5l a ne 4 to su price za malu decu ..

Hyundai i kia (ista korporacija) danas mogu nemce da uče kako se prave dobri i štedljivi automobili. Nemac pravi danas dobre i rastrošne automobile.

Kod polovnjaka ne znaš koliko je auto prešao i on postaje nepouzdan. Posle milion km se stalno nešto kvari iako na satu piše 123.456 km.

Auto se ne cepa enterijer do pola miliona km.

Stari tukson je preskup ja sam gledao za vikendicu. Sa pola miliona km ili čak milion su oko 4.000 evra.

Ovaj novi izgleda ko avion i ja sam ga svojevremeno gledao novog ali ga nisam uzeo zbog ekonomske krize jbg. Nov je koštao 17.000 evra, danas posle 5 godina polovan košta 15.000 evra :mrgreen:

Kao prvi vlasnik garažiran, prodao bi ga za iste pare koliko je koštao nov.

Poslednja izmena:
Pozz vidim da je tama aktuelna pa da pitam nešto iskusnije vlasnike....bio bi zahvalan ako neko može iskomentarisati toleranciju 2,0crdi motora na vrstu dizela... Da li mogu sipati onaj običan dizel ili moram onaj kao euro dizel "skuplji" inače sipam gorivo samo na benzinskoj pumpi...tek sam kupio kiu CEED 2008 140ks motor pa se dvoumim smem li u taj comonrail motor sipati običan dizel.....hvala

Back