Hvataljke na RAM slotovima i retardirana ploca

General Dus@n

Iskusan
Poruka
6.505
Pozdrav svima koji ovo citate,

Kupio sam nov kompjuter pre mesec i po dana i Imam mali problem na ploci zahvaljujuci retardiranosti inzinjera koji su je osmislili ovako retariranu.
Dakle, ova ploca ima dva PCI express slota, jedan je 2.0 a drugi je 3.0 , a posto sam uzeo graficku R7 370 , logicnije da cu je ubosti u 3.0 slot jer ce bolje raditi.

Problem lezi u tome sto se ovaj slot nalazi preblizu slotova za RAM, tako da mi graficka jednim delom blokira hvataljke, tj. njihov normalan polozaj te sam ja RAM bukvalno ugurao tako da se jedna hvataljka zakacila a druga nije, (jer graficka moze da se udene u taj slot samo ako sve hvataljke slotova sa donje strane oborim).

Zanima me da li se jos neko sreo sa ovi slucajem i da li je uopste pametno drzati RAM bez zakacene donje hvataljke i da li postoji bitnija razlika izmedju pci express 2.0 i 3.0 u pogledu performansi? Fotografija je malo mutna jer sam je iseko iz video materjala, a nisam trenutno pri tom kompu da bih mogao bolje da uslikam. Pozdrav :)
hvataljka.jpg

five_pictures4_2848_20130514165243.jpg

Jeste Z,ali nije dobro da memorija stoji ne zakacena s jedne strane.Moze doci do pregrevanja Ram-a,a i kontakata na slotu,pa moze stradati i jeno i drugo.

Ne razumem sto bi se grejala kada je skroz upala u slot...

Bitno da si kupuio krafičku za igrice a nema veze što ti je kućište i ploča mikro ATX...z:D

Kuciste je dobro, u pitanju je Vortex V4 , a i ostatak konfiguracije je tipicno gejmerska.
Intel i5 4460 , R7 370 , 8GB ram , SSD od 120 GB, napajanje Raidmax 735 W (modularno) , cak i ovu us.ranu plocu sam platio blizu 10000, racunao sam da je dobra al ispostavilo se da je poporilicno retardiranih karakteristika sto se tice hardwera.

Ne razumem sto bi se grejala kada je skroz upala u slot...

Kuciste je dobro, u pitanju je Vortex V4 , a i ostatak konfiguracije je tipicno gejmerska.
Intel i5 4460 , R7 370 , 8GB ram , SSD od 120 GB, napajanje Raidmax 735 W (modularno) , cak i ovu us.ranu plocu sam platio blizu 10000, racunao sam da je dobra al ispostavilo se da je poporilicno retardiranih karakteristika sto se tice hardwera.
Ako je upala skroz u slot i ako ne mrada,nece mu nista faliti.Mislio sam da Ram ne moze dobro da udje u slot.

Ma ako je upala do kraja u slot, vragu briga sto zakacaljka ne drzi. Nece se , naravno nista pregrejavati, niti bagovati, a i zasto bi!? Neces da ga bacas sa terase pa ce kao da ispadne RAM. Moze on odlicno da stoji bez i jedne jedine zakacaljke. Drze njega 200+ pinova, ne boj se. Nema RAM 80kg pa ce da ispadne ako okrenes kuciste :D

Poslednja izmena:
^
Tako je. Razlika postoji, ali to se moze bukvalno videti samo na sintetickim testovima. U zavisnosti od karte i njegog bandwitha, tesko se moze desiti, bar za sada, da ce biti znacajnog pada performansi na 2.0 slotu naspram 3.0. U najgorem slucaju, par FPS manje...sto je nezanemarivo kada se postigne 50,60, 100...

Poslednja izmena:

Back