Hvala Bogu što Albanci nisu pravoslavci, jer dobili bi Srpske manastire na Kosovu od ovakve SPC

nesko101

Elita
Poruka
20.749
AUTORSKA
Od Slobodana Miloševića koji je bez ikakvih uslova priznao Makedoniju kao samostalnu državu a time i sve Srpske crkve u istoj predao u njihovo vlasništvo.
To nije ni čudo jer je bio teška i bukvalna komunjaraa skrivena iza socijalizma.
Ali šta je sada sa SPC koja gubi svako vlasništvo nad svetinjama u sadašnjoj Makedoniji?
Zar zbog Bugarske koja kidiše na nju mi da svoju imovinu žrtviujemo?
Vatikan i Papa su priznali Makedoniju kao samostalnju crkvu sa namerom da smanji uticaj SPC.
Ali šta ste drugo očekivali kada je sadašnji Srpski patrijarh nekada kao vladika cilivao tu istu Papinu ruku?
Ovim presedanom u SPC znači da će i Crnogorci zaposesti Srpske manastire u CG.
Hvala Bogu što šiptarija na Kosovu nije pravoslavna jer i tu kolevku bi otrgli od Srpkog vlasništva i kulture.
Ovakvoj Crkvenoj Srbiji teško ko može da pomogne jer razgrađuju ono što se vekovima krvlju spajalo od Svetog Save.

Да су остали православци вероватно би до сада сви били асимиловани у Србе те не би било проблема...можда као са данашњим монтенегринима али ништа више од тога...

AUTORSKA
Od Slobodana Miloševića koji je bez ikakvih uslova priznao Makedoniju kao samostalnu državu a time i sve Srpske crkve u istoj predao u njihovo vlasništvo.
To nije ni čudo jer je bio teška i bukvalna komunjaraa skrivena iza socijalizma.
Ali šta je sada sa SPC koja gubi svako vlasništvo nad svetinjama u sadašnjoj Makedoniji?
Vatikan i Papa su priznali Makedoniju kao samostalnju crkvu sa namerom da smanji uticaj SPC.
Ali šta ste drugo očekivali kada je sadašnji Srpski patrijarh nekada kao vladika cilivao tu istu Papinu ruku?
Hvala Bogu što šiptarija na Kosovu nije pravoslavna jer i tu kolevku bi otrgli od Srpkog vlasništva i kulture.
Ovakvoj Crkvenoj Srbiji teško ko može da pomogne jer razgrađuju ono što se vekovima krvlju spajalo od Svetog Save.
Albanci jesu delom pravoslavni ,nisu pravoslavni oni koji zive na Kosmetu.

AUTORSKA
Nesko, ljubi te brat, a kako smo došli do situacije da Milošević treba bilo šta da prizna?
Ja koliko se sećam, mi smo ušli u zajedničku državu sa Makedonijom kao delom srpske države?
Đe je ba u međuvremenu zapelo?
Da li je problem imenovati srpske boljševike i razne 6. ličke, 4. proleterske, kao krivce za sve što je zadesilo srpski narod?

Poslednja izmena:
Naravno da nisam, imao sam pametne roditelje koji nisu ludi da izvode te rituale nad decom, nego lepo, sine, kad napunis 18 godina, sam odluci oces iil neces u neku od tih religijskih grupa.
Ja nisam izabrao da živim kao robot da radim dok imam baterije kao ti.
Ko ne veruje u svog tvorca smisao mu je poguban za dušu.

Nesko, ljubi te brat, a kako smo došli do situacije da Milošević treba bilo šta da prizna?
Ja koliko se sećam, mi smo ušli uzajedničku državu sa Makedonijom kao delom srpske države?
Đe je ba u međuvremenu zapelo?
Da li je problem imenovati srpske boljševike i razne 6. ličke, 4. proleterske, kao krivce za sve što je zadesilo srpski narod?
Problem je sto se gow na ne jedu a vi to bas radite.

Makecedonija je izgubljena kad ste vi SRPSKOM NARODU 1918. nametnuli Jugu, nabiem na k. i vas i vase lazne "vrijednosti".

Problem je sto se gow na ne jedu a vi to bas radite.

Makecedonija je izgubljena kad ste vi SRPSKOM NARODU 1918. nametnuli Jugu, nabiem na k. i vas i vase lazne "vrijednosti".
Srce malo.
I to je isto simpatično. Delegiranje krivice na Aleksandra Mrskog Karadjordjevica. Samo da se Vlasi ne dosete. Jelte.

Ja nisam izabrao da živim kao robot da radim dok imam baterije kao ti.
Ko ne veruje u svog tvorca smisao mu je poguban za dušu.
Znaci, verovatno si na drzavnoj sisi, cim ne radis :D
A ako ti treba verovanje u nesto natprirodno da bi imao smisao sopstvenog postojanja - onda si ti, prijatelju, slucaj za tesko sazaljevanje....

Srce malo.
I to je isto simpatično. Delegiranje krivice na Aleksandra Mrskog Karadjordjevica. Samo da se Vlasi ne dosete. Jelte.
Ma kakvi Vlasi ebo je on mater svima Vlasima po sto puta.

Narocito Srbijanskim Vlasima koji oguljeni do koze od toga smrdanog rezima, oguljeni pa naguzeni. Eto i dan danas jos traje.

Cudno kao Bugari i Grci brez problema zadrzase svoje dijeloove Macedonije. Jedino Srbi izgubise sve i pedalj svojeg dijela....
Juga ima cenu, ebla vas ona, kao kamen vezan Srbima oko vrata.

Znaci, verovatno si na drzavnoj sisi, cim ne radis
A ako ti treba verovanje u nesto natprirodno da bi:D imao smisao sopstvenog postojanja - onda si ti, prijatelju, slucaj za tesko sazaljevanje....
Svaka sisa je ista koliko znam i ovde niko o tome nije pričao osim tebe.
Ako sve znaš onda što polemišeš sa ljudima?

Meni je danasnja SPC bas super.
Otkako su nas napustili Amfi i Atanasije, pusu neki novi vjetrovi.

:per:
Porfirije je kvaran koliko može biti kvaran zub. Nema mesta euforiji, dragi prijatelju. Čedomorac, orginal. "Zla" kombinacija patrijarha Pavla i Amfilohija. Čovek posle obavezne liturgije sluša Partibrejkerse.

Porfirije je kvaran koliko može biti kvaran zub. Nema mesta euforiji, dragi prijatelju. Čedomorac, orginal. "Zla" kombinacija patrijarha Pavla i Amfilohija. Čovek posle obavezne liturgije sluša Partibrejkerse.
Dovoljno je samo saznanje za Srbe da ga hrvati obožavaju.

Back