Humus

Super si. Sve si sam napravio. :)
A morao si vise vode staviti, jer oni iz konzerve vec skuvani dugo stoje u tecnosti, pa je verovatno vise apsorbiraju.
Svakako treba dodati, ja sam dodao te aquafabe, ali tek 1dl. čisto da blender povuče.
Nema šanse da bi izmiksao samo s 1dl. limunovog soka.
Mislio sam da će se danas previše stisnuti, nije uopće, jako je mekano jedino se dogodilo ono što si rekla, da će se ukus izbalansirati.
Iako, mislim da ne bi bilo toliko kremasto da nisam skidao ljusku sa slanutka.
Sada imam predodžbu koliko čega.
Limunov sok i češnjak piše po volji, ali dosta dobro sam pogodio.

IMG_20240318_130013.jpg
meni ovaj turski skroz ok, a cena u svetoforu 114 dinara

Šta je slanutak?
Nisam nikada probala humus- ne znam da li bih probala , opiši mi ukus?
Ma vidi ovu mic-mic kako se tu mota...

norwegian-forest-training-and-behaviour.jpg

🐈:mrgreen:

To što kaže Marge, usitnjene leblebije smiksane s usitljenim sezamom (tahini)1 uz dodatak limuna i češnjaka.
To je osnovni recept, a slobodno još dodaješ što te volja.
Neki ga okusom nazivaju maslacem od kikirikija na bliskoistočni način, ali nije ni nalik (maslac od kikirikija je ukusniji).
Može ti služiti kao dip ili namaz.
Kupi Ribellin pa probaj, s tim da okus ima više veze s arapskom verzijom, a ja sam radio židovsku.
Arapi rade dominantno sa slanutkom, dok Židovi omjer slanutka i tahinija stave 1:1.
Grci isto imaju svoju verziju, s milijun začina.
Realno, smatra se zdravom hranom, sad da je baš nešto što bi svaki dan jela... i nije.

Kupim ponekad gotov humus ali ga nisam nikada pravila. Mada me sada mami jer zamišljam kako je preko iseckati malo vlašca ili sremuša... uf.

Koliko dugo može da stoji sveže napravljen?

Ma vidi ovu mic-mic kako se tu mota...

Pogledajte prilog 1517563

🐈:mrgreen:

To što kaže Marge, usitnjene leblebije smiksane s usitljenim sezamom (tahini)1 uz dodatak limuna i češnjaka.
To je osnovni recept, a slobodno još dodaješ što te volja.
Neki ga okusom nazivaju maslacem od kikirikija na bliskoistočni način, ali nije ni nalik (maslac od kikirikija je ukusniji).
Može ti služiti kao dip ili namaz.
Kupi Ribellin pa probaj, s tim da okus ima više veze s arapskom verzijom, a ja sam radio židovsku.
Arapi rade dominantno sa slanutkom, dok Židovi omjer slanutka i tahinija stave 1:1.
Grci isto imaju svoju verziju, s milijun začina.
Realno, smatra se zdravom hranom, sad da je baš nešto što bi svaki dan jela... i nije.
Kapiram , smesa je slanutak.
Jugoslave, smešno mi je da susam nazivaš sezamom. Ti i ja se ne bismo baš razumeli :D
p.s. Nisi me video ovde :D

Kapiram , smesa je slanutak.
Jugoslave, smešno mi je da susam nazivaš sezamom. Ti i ja se ne bismo baš razumeli :D
p.s. Nisi me video ovde :D
Pustimo sada susam/sezam, Alibabu, lampu, pećinu... nego... ti uči tamo.
Specijalizacija je nadohvat ruke, zgrabi je za vrat, smandrljaj to.
Odradi i završi, zamuljam ti kilo tog namaza ako treba, ali samo završi.
Znaš kako je Andy rekao Redu - ako si došao ovoliko daleko, možda možeš i korak dalje.

Back