Humanitarne akcije

limunada

Buduća legenda
Poruka
38.715
Nisam otvorila temu sa namjerom da pitam ucestvujete li u njima i slicno,nego me sad inspirisa neka tema na fejsu.
Naime,zena pita da li ima neko ko bi joj napravio tortu djetetu za rodjendan,a da taj novac koji ona da za tortu ide u humanitarne svrhe.I sad ja razmisljam ko je tu u stvari human?🙂
Ona da novac, dobije tortu,znaci nije nista nikom poklonila.A onaj ko zapravo napravi tortu i ulozi svoj trud poklanja taj novac u humanitarne svrhe.
Meni malo zvuci bezveze da se pravis human preko tudjih ledja,tj.poklanjas tudji novac...jer to vise nije tvoj,dobio si tortu kao protivvrijednost.
Meni je nesto ponuda te zene bila iritantna.
Mogla je ona licno da napravi tortu,a taj novac kojim bi je platila pokloni,ako vec hoce da bude humana.
Sta vi mislite?

isti fazon kao i humanitarni koncerti
kao pevaju za dzabe ali ljudi placaju ulaznice
neka ti pevaci iz svog dzepa daju pare a neka koncert naplate normalno.

ali to mi je vrh kad se jos hvale kako su humani jer su negde pevali za dzabe, odnosno nisu trazili honorar..

ali to mi je vrh kad se jos hvale kako su humani jer su negde pevali za dzabe, odnosno nisu trazili honorar..
Cini mi se da to nije isto..ljudi plate ulaznice,ali dobiju koncert.Isto kao sto bi platili regularno.
Pjevaci se odricu svog honorara u humanitarne svrhe.

Nisam otvorila temu sa namjerom da pitam ucestvujete li u njima i slicno,nego me sad inspirisa neka tema na fejsu.
Naime,zena pita da li ima neko ko bi joj napravio tortu djetetu za rodjendan,a da taj novac koji ona da za tortu ide u humanitarne svrhe.I sad ja razmisljam ko je tu u stvari human?🙂
Ona da novac, dobije tortu,znaci nije nista nikom poklonila.A onaj ko zapravo napravi tortu i ulozi svoj trud poklanja taj novac u humanitarne svrhe.
Meni malo zvuci bezveze da se pravis human preko tudjih ledja,tj.poklanjas tudji novac...jer to vise nije tvoj,dobio si tortu kao protivvrijednost.
Mogla je ona licno da napravi tortu,a taj novac kojim bi je platila pokloni,ako vec hoce da bude humana.
Sta vi mislite?
Meni zvuci isto kao i tebi. Jedino ako ne planira da tortu plati duplo.

Meni zvuci isto kao i tebi. Jedino ako ne planira da tortu plati duplo.
Sumnjam.
Isto tako su mi bezveze te humanitarne licitacije.Dobro,cilj je da novac ode u humanitarne svrhe...ali ti npr.prodajes neku odjecu koju ne nosis i koju bi bacio,ali nadje se neko human da to otkupi.Ali ajde da i to razumijem...nego prodaju nekakve recepte za kolače ili torte,kao da su oni vlasnici istih i sad su kao humani sko neko za taj recept plati.

pa ljudi placaju ulaznice ali te pare idu u humanitarne svrhe a ne pevacima u dzep

Sumnjam.
Isto tako su mi bezveze te humanitarne licitacije.Dobro,cilj je da novac ode u humanitarne svrhe...ali ti npr.prodajes neku odjecu koju ne nosis i koju bi bacio,ali nadje se neko human da to otkupi.Ali ajde da i to razumijem...nego prodaju nekakve recepte za kolače ili torte,kao da su oni vlasnici istih i sad su kao humani sko neko za taj recept plati.
Meni je to ok. Vreme, znanje, materijalno, sta god ako se ponudi u humanutarne svrhe mi je ok.

Tu nema ničeg humanitarnog. Očigledno.
Bilo bi, recimo, da je ona poklonila nekom detetu tortu, rođenom kad i njeno dete i pozvala poslastičare da učine isto... ne one babe što mute rukom šlag pa ližu. Mora ipak sanitarna itd. Sigurno bi se neka poslastičarnica javila da usreći neko dete iz doma i sl. Toga sam se prvo setio. Šta bi moglo.

Sta vi mislite?
Pa humanitarci skupljaju tudj novac da dadju kome treba kako nije dovoljno

Нисте разумели министра форума. Жели рећи како се дотични певачи хвале са стране како су хумани, како су певали за џ (као да је то нека мука), нису узели хонорар. Међутим, могли су они да допринесу новчано плативши улазнице за људе. Тако су већ хумани.

Вероватно гледате из аспекта : Па да нису дошли да певају, не би се паре сакупиле. Не би, тачно. Али ту певач није ништа хуман. Ваљда сам ја добро протумачио.

Нисте разумели министра форума. Жели рећи како се дотични певачи хвале са стране како су хумани, како су певали за џ (као да је то нека мука), нису узели хонорар. Међутим, могли су они да допринесу новчано плативши улазнице за људе. Тако су већ хумани.

Вероватно гледате из аспекта : Па да нису дошли да певају, не би се паре сакупиле. Не би, тачно. Али ту певач није ништа хуман. Ваљда сам ја добро протумачио.
Mislim da nisi.🙂
Pjevanje je njihov posao i oni od toga zaradjuju.
Znaci,ipak su humani ako pjevaju za dz.🙂

Pjevači neki i moraju da pjevaju kad im se kaže, imajte u vidu.

Ma, ako kinta ode gde treba, za pomoć, koga briga.
Nije nikog briga,samo glasno razmisljam.
Tako se i mnoge stvari "prodaju"kao nesto a kad malo bolje razmislis,to je sasvim suprotno.
Samo sto mnogi ne razmisljaju dalje od povrsnosti.
Mogla bih se kladiti da bi u mnogim očima ova prva osoba bila humanitarka,a onaj ko je konkretno pravio tu tortu i ulozio svoj trud i zalagao se,ne bi se nigdje ni pomenuo.
Tako je u mnogim sferama zivota.

Back