Sally_Solomon
Poznat
- Poruka
- 9.492
Imam dve humanitarne akcije iza sebe.
Direktan kontakt, sa onima kojima je pomoć potrebna, je jedini način da budeš sigurna da pomoć ide u prave ruke. Tako sam ja uradila.
Drago mi je što imaš volju za takvu odluku.Puno je ljudi oko nas kojima je pomoć potrebna.
Jel moze malo detalja... kako si uspostavila direktan kontakt?

Ne dajem novac "esnafu prosjaka", ne otvaram vrata "humanitarcima", ne verujem u priče o oboleloj deci, muževima, rođacima...
I smatram da ako zaista želiš pomoći čoveku u nevolji, nema razloga da ideš dalje od svoje zgrade ili ulice. Osvrni se oko sebe. Sigurno u tvom ulazu živi bar jedna bakuta kojoj bi značilo da neko umesto nje ode u kupovinu ili joj pospremi po kući. Sigurno u tvojoj blizini živi porodica čija su deca željna slatkiša ili da odu na klizanje ili u bioskop.
Ili počni od svoje familije, uže ili šire rodbine. Ne verujem da nemaš ni jednog rođaka kome ne bi dobro došle nove cipele ili školske knjige za klince.
Postoje razni načini da učiniš dobro delo i nisu svi materijalni i ne zahtevaju odlazak u Crveni krst.
Ok, ja sam pitala ono sto me zanima. Nisam ni rekla da samo zelim da uradim dobro delo po svaku cenu i da nije materijalno. Pitala sam za nacine, posto ih ne znam.
Palo mi na pamet, da li je moguce otici u Tirsovu i ostaviti deci igracke i nesto tog tipa ili...? Zna li neko?