humanitarna akcija

novinarpancevo

Početnik
Poruka
5
Nakon clanka koji je napisan o zivotu male Zeljane, devojcice romske nacionalnosti koja zivi u naseobini od dasaka, cigli, i kutija, redakcija ,,Pancevca`` je dosla na ideju da obraduje malu, koja je bas ove nedelje napunila 7 rodjendan. Kada smo pisali clanak, bili smo ubedjeni da devojcica ima oko 5 godina, i to dovoljno govori o stanju u kome se ta porodica nalazi. Ukoliko vase udruzenje, koje je poznato po humanitarnim akcijama, zeli da pomogne, i pridruzi se akciji, mozete nas kontaktirati na mejl pancevac@pancevac.eu. Zamislili smo da svako ko zeli ponese neku igracku, simbolicnu sitnicu kojoj bi se svako dete obradovalo, i da napise cestitku u kojoj Zeljani cestita 7 rodjendan. Svesni smo da ne mozemo da pomognemo svoj siromasnoj deci, i ova akcija ima simbolican znacaj i trebalo bi da skrene paznju na uslove u kojima zive mali Romi.
S postovanjem,
redakcija lista ,,Pancevac``

http://www.pancevac.eu/index.php?module=se...d=178&id=60

Drago mi je da propagirate ovakvu akciju. Bilo bi lepo kada bi bilo puno ljudi koji zele da ucestvuju. Licno bih volela da mogu poslati nesto deci sa Kosova, i to planiram da uradim prve sledece prilike kada budem u Srbiji.

Poslednja izmena od moderatora:
Napunila sedmi rođendan :mrgreen:

E baš ne znam šta da mislim o ovakvim stvarima. Kristalno je jasno da oni ne žele da žive na drugi način ali onda, opet, da li ta deca imaju izbor? I šta uraditi..... pa ne može tako doveka :think:

:rumenko: zurila sam, pa mi je to promaklo, probacu da ispravim...

Da, to je veliki problem. Ja sam razgovarala sa predsednikom Udruzenja Roma u Pancevu, i nasli smo nacin da obezbedimo da to dete dobije knjige za skolu i uzinu, ali... Ako roditelji nece da je posalju u skolu, mi tu nista ne mozemo, i niko nema prava da ih na to natera. Jako je sve to komplikovano i tuzno, mozda bi drzava trebalo da bude oshtrija u takvim slucajevima, mada... Bas ne znam koje je resenje, mozda kao o privremenom modelu treba razmisljati o svratistima za decu, kao sto postoji u Beogradu. :neutral:

Back