Humani gest ili...?

Да организујемо форумску мењажу?
Ја теби моје, предивни су, самостални, ништа не траже, само новце! :)
И пуна кућа момака и девојака до зоре, месецима. Ти мени анђеле, ја теби анђеле! Танте за кукурику!

Да организујемо форумску мењажу?
Ја теби моје, предивни су, самостални, ништа не траже, само новце! :)
И пуна кућа момака и девојака до зоре, месецима. Ти мени анђеле, ја теби анђеле! Танте за кукурику!

dogovoreno

Ja znam za jedan takav slucaj iz komsiluka... ona je sad odrasla zena, ima svoju decu, zna celu pricu i i dalje oca i majku zove tetkom i tecom. Meni je to monstruozno, cak mi je cudnije i morbidnije od slucajeva napustene dece i ostavljene u sirotistima. Imam brata i obozavam ga, dala bih mu bubreg, kozu plucno krilo, da ne-daj-boze zatreba... ali dete... bolestina i patologija.

Znam za sličan slučaj, na Kosovu kod Goranaca koji se druže sa mojom tetkom je isto žena poklonila dete deveru i jetrvi.Mislim da se se to desilo pre nekih 20-ak godina, sećam se samo priče moje tetke kako je toj ženi to bilo kao nešto normalno, a na pitanje moje tetke da li joj je žao, ipak je nosila dete 9 meseci, ova je odgovorila da nije, jer detetu ništa ne fali, odrasta zajedno sa njenom decom (svi žive u istoj kući, ne znam da li su u zajednici).Danas je to odrasla devojka, ali mislim da je od samog početka znala celu priču i da je to tako prihvatila.

Takođe znam da kada je moja tetka ostala trudna kasno sa trećim detetom, da joj je neko predlagao da ga da deveru i jetrvi koji nisu imali dece, ali ona o tome nije htela ni da razmišlja.

Mislim da je mnogo takvih primera, ne znam samo kako ta poklonjena deca gledaju na to, verovatno da na neki način osuđuju biološke roditelje, bez obzira na to koliko su voljeni.Još uvek nemam dece i ne znam kakav je to osećaj, ipak mislim da ne bih mogla da ga nosim 9 meseci i tek tako dam nekome.

Hahahahaha...masala....ni manje ni vise nego 72 puta. :zblesav: z:mrgreen:

lol1.jpg

Ima li ovde neka dobra dusa koja bi na par dana prihvatila klinca, sa sve klavirom? Da se odmorim i ja jednom k'o covek. :sad2:

Zauzvrat cu rado ugostiti normalnu decu koja slusaju Rammstein. :mrgreen:

Ти мени клавијатуристу, ја теби бубњара? Може? :zblesav:

Катарина, у праву си, многи родитељи дозволе да им којеко одгаја децу, а не само бба и деда.
Али та деца знају да родитељи немају времена (ово мени није никако јасно но логично, ало правдање за дете јесте), али су они родитељи. Нико не каже да су баба и деда родитељи тој деци.
А имам још један случај у фамилији, само нећу да штрецам Хелен, треба да јој бар наговестим ко је у питању...

U velikoj vecini slucajeva kad se dete da na odgajanje tetki ili ujaku ono zna da su to tetka ili ujak i u velikoj vecini slucajeva ne menjaju krstenicu niti podatke o roditeljima. Nekada nemaju vremena nekada para nekada zdravlja nekada volje...Ne vidim bitnu razliku, opet mi je vreme najvise bledo opravdanje.

Da dodam odmah, odvratna mi je pomisao roditi dete da bi bilo poklonjeno bilo kome ali opravdavam da se dete da na staranje nekome ko se voli ko se poznaje i za koga se zna da ce o detetu brinuti onako kako to iz nekog razloga nisu mogli roditelji, jos ako pomislim da je alternativa tome ostavljeno ispred sirotista ili u kontejneru ili zivot sa bolesnim roditeljima u neimastini i sl. onda sam duplo ZA.

ma ti što im babe i dede odgajaju dete, (i to npr u istoj kući ..ili jako blizu) oni bi i da prdnu i da stisnu da prostite
hteli bi dete,kad treba da budu ponosni na njega i da poberu zasluge, ali ne i da se posvete njemu, ...

u
Da dodam odmah, odvratna mi je pomisao roditi dete da bi bilo poklonjeno bilo kome ali opravdavam da se dete da na staranje nekome ko se voli ko se poznaje i za koga se zna da ce o detetu brinuti onako kako to iz nekog razloga nisu mogli roditelji, jos ako pomislim da je alternativa tome ostavljeno ispred sirotista ili u kontejneru ili zivot sa bolesnim roditeljima u neimastini i sl. onda sam duplo ZA.
ja mislim da je konkretno ova tema otvorema o slučaju gde je dete pravljeno sa namerom da bude poklonjeno
msm drugo je to kad se rodi dete da bi bilo voljeno pa se desi nešto i shvati se da ipak roditelji ne mogu da brinu o njemu, pa odluče da ga daju nekom bliskom...

Slične stvari su se dešavale u prošlosti. Roditelji, nemaju dovoljno novca da prehranjuju silnu decu, pa neko daju rodjacima koji su boljeg materijalnog stanja. Surovo ,priznajem.

U mojoj porodici , pre nekih četrdeset godina, kada je moj brat od rodjenog strica bio baš ,baš mali , primljena je slična ponuda. Naime, jedna žena, dobrostojeća udovica ga je mnogo volela, kako nije imala dece, tražila je od strine i strica da joj daju njega.z:shock:

Nisu to učinili naravno.

Back