Hula na Svetoga Duha

gost 327469

Ističe se
Poruka
2.853
Zašto je Hula na SD - ne-oprostiva?
---------------------------------------------

Šta je SD - iznad svih?

SD je iznad Isusa!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

MATEJ 12,32
I rekne li tko riječ protiv Sina Čovječjega,
oprostit će mu se.

Ali tko rekne protiv Duha Svetoga,
neće mu se oprostiti ni na ovom svijetu ni u budućem.
------------------------------------------------------------------

Hula na Isusa - oprostiva
hula na SD - ne-oprostiva.

Jasno je rečeno - Isus je puno ispod SD.

Koji relegozno nepismeni zakljucak?

Tipicno za svedoke, glavom kroz zid..

Pa onda mora da je veci i od Boga Oca, jer hula i na njega ce se oprostiti?

Zasto nisi naveo ovaj stih?

Mt 12:31 Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.

Poslednja izmena:
Koji relegozno nepismeni zakljucak?

Tipicno za svedoke, glavom kroz zid..

Pa onda mora da jer veci i od Boga Oca, jer hula i an njega ce se oprostiti?

Zasto nisi naveo ovaj stih?

Mt 12:31 Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.

Ajmo sada nakratko zaboraviti Boga Oca Jahvu.
Ti i sam kažeš da je On Bog, a ne Isus.
Zaboravimo nakratko!
------------------------------

Zašto je hula na SD - oprostiva - a na Isusa je oprostiva?

Tko je Taj SD?
Zašto Ga nigdje nema u Otkrivenju?
Zašto - ako je tako važan - ne sjedi Slijeva Božjeg prijestolja?

-----------------
Nisi mi ništa odgovorio - osim što si opet počeo po tim jadnim po tebi - sektašima - JS.

Smesko, piramido. Opet se sam odajes.

Da bi uopste postavio ovakvu temu sa zkljuckom.

Moras da das odgovor sta je to hula na Duha svetoga i zasto je neopristiva?

A ti nista od toga.

Moras da objasnis kontekst teksta.

Da pokazes da li je u tekstu cilj i rec o tome da li je neko veci i ili manji pa se tu argumentuje zbog toga.

Ti nista?

Naravno da nije rec o tome.
Zato te to nije zanimalo.

Postoje i drugi moguci razlozi zasto je na Duha svetoga greh neoprostiv a ne da li je neko veci.
Ni to nisi uzeo u obzir.

Mesto da das odgovor kao postavljac teme, zasto je ta hula neoprostiva, ti mi postavljas pitanje?
Postavljas zato jer neznas ni sam.

A sada bi i Oca sa uklonis jer ti rusi celu pricu?

U startu si srusio sam celi post...

Poslednja izmena:
MATEJ 12, Grijeh protiv istine
(31) "Zato kažem vam: svaki će se grijeh i bogohulstvo oprostiti ljudima, ali rekne li tko bogohulstvo protiv Duha, neće se oprostiti.
(32) I rekne li tko riječ protiv Sina Čovječjega, oprostit će mu se.
Ali tko rekne protiv Duha Svetoga, neće mu se oprostiti ni na ovom svijetu ni u budućem."
-------------------------------------------------------------------

MARKO 3
(28) Doista, kažem vam, sve će se oprostiti sinovima ljudskima, koliki god bili grijesi i hule kojima pohule.
(29) No pohuli li tko na Duha Svetoga, nema oproštenja dovijeka; krivac je grijeha vječnoga."
(30) Jer govorahu: "Duha nečistoga ima."
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Gornje kaže - ako nekome kažeš da ima Zloduha - a taj ga nema - nego ima SD,
tada si napravio - Ne-oprostiv grijeh.

Znači - huliš Isusa - oprostit će ti se - ako se pokaješ,
ali - ako istome Isusu kažeš - imaš Zloduha - neće ti se oprostiti!

Kako to?
Što to znači?

Duh Sveti je iz anticke perspektive voda ziva,ulje radosti tj bozanska sperma, kojom su pomazivani carevi,svestenici za tu sluzbu,pa bolesnici u NZ itd...posto je to sjeme bozije veliki je i neoprostivi grijeh zatirati sjeme.Ima kod nas psovka ***** ti pleme i seme! sjeme je zalog zivota,zivot u povoju,sila,sveta sila,duh sveti...pa ko bi to skrnavio veliki je grijeh kao danas nemocnoga tuci,ko je hendikepiran ili star,nemocan..a odrastao covjek se moze braniti. Mislim da je to poenta neoprostivosti promasaja hule na Duha Svetoga.jer sve formulacije poticu iz antike,samo im na prvi pogled ne znamo smisao. Zao mi je sto mi je ta tema o Duhu nedozvoljena a piramidi se ovde tolirise bjesomucno otvaranje tema o ocu,sinu i duhu.U pravoslavnim simbolu vjere,Duh je onaj koji ishodi a sin se radja. zasto ishodi zasto se radja,pa duh je ishodio iz bozanskog falusa,i Marija je oplodjena,ili:prica se spustila na Spasa i on je postao Hristos Pomazanik,nije ga bas pomazala da se isprazni ali to je to,jer kada se prica po nama posere kazemo sreca,jer sve fluidno sa neba je bozje oplodjavanje,makar preko ptice.kisa,itd... duh zivotni ili sperma dakle ishodi iz penisa a sin se potom radja. znam da je to pravoslavno katolickim vjernicima sablazan ali zao mi je,tako je,iza antickog ugla.

Па добро Гласниче нема потребе да будеш такав. Питао је зашто је тако, човека интересује. И мене занима исто, и не разумем каква је то хула на Светог Духа, шта се под тим подразумева?

Sveti Duh je prana - pokretačka energija univerzuma, i nema nikakve veze sa hrišćanstvom.

Ugledajmo se malo na Rome. Oni praktikuju isecljivanje preko ruku - rukopoloženjem. U Indiji postoji ista ta stvar i zove se Šaktipat. Hindusi kažu da se tako prenosi Ki ili Kundalini energija, dok harizmatički hrišćani imaju isto rukopoloženje i oni kažu da se tako prenosi Sveti Duh. Aha, znači ista stvar, samo se te sile koje se prenose zovu drugačije, ali su potpuno iste. Kundalini energija = sveti duh.

Romi su dugo vremena tražili svoj verski identiet i konačno su ga našli. Umesto da se izjašnjavaju kao deo većinskog naroda države u kojoj žive, kao do sada, oni sad masovno iz svih država gde žive hrle ka protestantizmu i harizmatičkom pokretu. To u jednu ruku nije loše, jer zaista harizmatici današnjice su oni koji upravljaju Kundalini energijom u vidu Svetog Duha, ali je loše, jer dobijaju na teret religiju.

Ne možeš da otvoriš svoje srce za stvoritelja sve dok ga ne zatvoriš za ispraznu religiju koju su ljudi sami stvorili. Ili religija ma koje vrste - ili stvoritelj.

Religije su stvorene da bi se ljudi kontrolisali. Oslobite se tog zla i na pravom ste putu prosvetljenja

Duh Sveti je iz anticke perspektive voda ziva,ulje radosti tj bozanska sperma, kojom su pomazivani carevi,svestenici za tu sluzbu,pa bolesnici u NZ itd...posto je to sjeme bozije veliki je i neoprostivi grijeh zatirati sjeme.Ima kod nas psovka ***** ti pleme i seme! sjeme je zalog zivota,zivot u povoju,sila,sveta sila,duh sveti...pa ko bi to skrnavio veliki je grijeh kao danas nemocnoga tuci,ko je hendikepiran ili star,nemocan..a odrastao covjek se moze braniti. Mislim da je to poenta neoprostivosti promasaja hule na Duha Svetoga.jer sve formulacije poticu iz antike,samo im na prvi pogled ne znamo smisao. Zao mi je sto mi je ta tema o Duhu nedozvoljena a piramidi se ovde tolirise bjesomucno otvaranje tema o ocu,sinu i duhu.U pravoslavnim simbolu vjere,Duh je onaj koji ishodi a sin se radja. zasto ishodi zasto se radja,pa duh je ishodio iz bozanskog falusa,i Marija je oplodjena,ili:prica se spustila na Spasa i on je postao Hristos Pomazanik,nije ga bas pomazala da se isprazni ali to je to,jer kada se prica po nama posere kazemo sreca,jer sve fluidno sa neba je bozje oplodjavanje,makar preko ptice.kisa,itd... duh zivotni ili sperma dakle ishodi iz penisa a sin se potom radja. znam da je to pravoslavno katolickim vjernicima sablazan ali zao mi je,tako je,iza antickog ugla.

Занимљиво :D Мада, не бих ја Бога тако гледао, јер ако је Бог дух, онда њему не треба пенис. Пенис као орган служи животињама за оплођење и део је материјалног света. Не знам каква би то сперма била, али ако је сперма, онда се зна шта је то. Она је такође материјалне природе. Дух Свети у свој називу има реч дух, што представља нешто не видљиво. Да је у питању семе, звало би се Семе Свето. Дух нема везе за оплођавањем, дух представља бесконачну енергију. Мада занимљиво је то што кажеш, али опет не могу тако да гледам, не због тога што ми је неприхватљиво да замислим Бога са пишом, већ ми мало нелогично.

Sveti Duh je prana - pokretačka energija univerzuma, i nema nikakve veze sa hrišćanstvom.

Ugledajmo se malo na Rome. Oni praktikuju isecljivanje preko ruku - rukopoloženjem. U Indiji postoji ista ta stvar i zove se Šaktipat. Hindusi kažu da se tako prenosi Ki ili Kundalini energija, dok harizmatički hrišćani imaju isto rukopoloženje i oni kažu da se tako prenosi Sveti Duh. Aha, znači ista stvar, samo se te sile koje se prenose zovu drugačije, ali su potpuno iste. Kundalini energija = sveti duh.

Romi su dugo vremena tražili svoj verski identiet i konačno su ga našli. Umesto da se izjašnjavaju kao deo većinskog naroda države u kojoj žive, kao do sada, oni sad masovno iz svih država gde žive hrle ka protestantizmu i harizmatičkom pokretu. To u jednu ruku nije loše, jer zaista harizmatici današnjice su oni koji upravljaju Kundalini energijom u vidu Svetog Duha, ali je loše, jer dobijaju na teret religiju.

Ne možeš da otvoriš svoje srce za stvoritelja sve dok ga ne zatvoriš za ispraznu religiju koju su ljudi sami stvorili. Ili religija ma koje vrste - ili stvoritelj.

Religije su stvorene da bi se ljudi kontrolisali. Oslobite se tog zla i na pravom ste putu prosvetljenja

Религија у преводу (ре лигаре) значи упостављање везе са Богом која је једном прекинута. Такорећи, успоствљање везе са Светим Духом јер је то Бог.

Религија у преводу (ре лигаре) значи упостављање везе са Богом која је једном прекинута. Такорећи, успоствљање везе са Светим Духом јер је то Бог.

Apsolutno. I u pravom odnosu sa bogom ne postoje nikakvi strahovi i pretnje... a naročito nešto neoprostivo. Tuga jedna šta prizemne religije rade od neukih ljudi.

Apsolutno. I u pravom odnosu sa bogom ne postoje nikakvi strahovi i pretnje... a naročito nešto neoprostivo. Tuga jedna šta prizemne religije rade od neukih ljudi.

Слажем се једним делом са тобом, цркве су се доста удаљиле од правог пута, то су говорили неки православни свештеници који кажу да је улога цркве да помогне људима а не да их заробљава и узима им паре. Што се тиче страха, мора постојати само страх од Бога или ти страхопоштовање према том узвишеном бићу и то је нормално. Е сад често се јављају страхови од пакла, последица када човек згреши и слично. Треба разумети да човек има слободу да ради шта хоће, али на крају је поента да ли ће човек такав какав је научен моћи доћи код Бога. Онај који тражи Бога, наћи ће га. Ко се превише веже за материјално, неће наћи Бога јер је сам то изабрао. Човек својом слободом може да упозна добро и зло и сагрешењем такође. Ја рецимо сматрам да је грех ту да нас научи, да ће Бог човека послати у грех да би га научио нечему, под условом да се човек избави из греха и да му се не свиди. Некима се свиди грех и упадну у клопку.

Како ћеш знати да је ринга врела ако је не пипнеш. Људски је грешити, а сотонски је остати у греху.

Poslednja izmena:
O Glasnik,
CT:"Koji relegozno nepismeni zakljucak?
Odakle ti ovo?
Ispada da samo ti ovde si religiozno Pametan?

Piramidin CT:"MATEJ 12,32
oprostit će mu se.

Tvoj CT:"Mt 12:31 Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.

Da li ces ti RAZUMETI za ubuduce ko je Duh?
Da li ces razumeti da je Duh Bog-"JA KOJI JESAM".
Da li ces Razumeti CINJENICU da je BOG JEDAN,nema trojke,jer je nikada nije ni bilo,nego stoji kako pise u Tanahu:

Isaija 42,ח. אֲנִי יְהֹוָה הוּא שְׁמִי וּכְבוֹדִי לְאַחֵר לֹא אֶתֵּן וּתְהִלָּתִי לַפְּסִילִים:
8. I am the Lord, that is My Name; and My glory I will not give to another, nor My praise to the graven images.
8 Ja sam Gospod, to je ime moje, i slavu svoju neću dati drugom ni hvalu svoju likovima rezanim.

Isaija 57,טו. כִּי כֹה אָמַר רָם וְנִשָּׂא שֹׁכֵן עַד וְקָדוֹשׁ שְׁמוֹ מָרוֹם וְקָדוֹשׁ אֶשְׁכּוֹן וְאֶת דַּכָּא וּשְׁפַל רוּחַ לְהַחֲיוֹת רוּחַ שְׁפָלִים וּלְהַחֲיוֹת לֵב נִדְכָּאִים:
15. For so said the High and Exalted One, Who dwells to eternity, and His name is Holy, "With the lofty and the holy ones I dwell, and with the crushed and humble in spirit, to revive the spirit of the humble and to revive the heart of the crushed.
15 Jer ovako govori Visoki i uzvišeni, koji živi u večnosti, kome je ime Sveti: Na visini i u svetinji stanujem i s onim ko je skrušenog srca i smernog duha oživljujući duh smernih i oživljujući srce skrušenih.

Glasnice,da li ces postai SMERAN i Skrusenog srca,da bi te Bog-"JA KOJI JESAM",Oziveo?

Duh Sveti je iz anticke perspektive voda ziva,ulje radosti tj bozanska sperma, kojom su pomazivani carevi,svestenici za tu sluzbu,pa bolesnici u NZ itd...posto je to sjeme bozije veliki je i neoprostivi grijeh zatirati sjeme.Ima kod nas psovka ***** ti pleme i seme! sjeme je zalog zivota,zivot u povoju,sila,sveta sila,duh sveti...pa ko bi to skrnavio veliki je grijeh kao danas nemocnoga tuci,ko je hendikepiran ili star,nemocan..a odrastao covjek se moze braniti. Mislim da je to poenta neoprostivosti promasaja hule na Duha Svetoga.jer sve formulacije poticu iz antike,samo im na prvi pogled ne znamo smisao. .U pravoslavnim simbolu vjere,Duh je onaj koji ishodi a sin se radja. zasto ishodi zasto se radja,pa duh je ishodio iz bozanskog falusa,i Marija je oplodjena,ili:prica se spustila na Spasa i on je postao Hristos Pomazanik,nije ga bas pomazala da se isprazni ali to je to,jer kada se prica po nama posere kazemo sreca,jer sve fluidno sa neba je bozje oplodjavanje,makar preko ptice.kisa,itd... duh zivotni ili sperma dakle ishodi iz penisa a sin se potom radja. znam da je to pravoslavno katolickim vjernicima sablazan ali zao mi je,tako je,iza antickog ugla.
Bog Otac Jedini je PO BIBLIJI - Svojoj Knjizi Istine - Stvoritelj.
Bog Jahve ne Rađa, Bog Jahve ne kleše, Bog Jahve ne kopa!
Bog Jahve je STVORITELJ.
Bog Jahve kaže samo jednu svoju stvaralačku riječ - i to što je izreko - materijalizira se.
To što pišeš o Antičkim razmišljanjima - pišeš na krivoj temi.
Otvori takovu temu - pa se tamo raspiši o tim krivovjerjima.
Zao mi je sto mi je ta tema o Duhu nedozvoljena a piramidi se ovde tolirise bjesomucno otvaranje tema o ocu,sinu i duhu
Kad ćeš i ti prihvatiti ispravnu vjeru - onda ćeš i ti imati Vezu Odozgora - kao što je i ja imam!
Dokle god pišeš tako kako pišeš - nećeš imati milosti.
---------------------

Ovdje je tema:
Hula na Svetoga Duha

Zašto je Hula na SD ne-oprostiva,
a Hula na Isusa - oprostiva?

Tko je Tko?

Па добро Гласниче нема потребе да будеш такав. Питао је зашто је тако, човека интересује. И мене занима исто, и не разумем каква је то хула на Светог Духа, шта се под тим подразумева?
Huliti - može biti i psovati - omalovažavati,...

ili

MARKO 3
(28) Doista, kažem vam, sve će se oprostiti sinovima ljudskima, koliki god bili grijesi i hule kojima pohule. (29) No pohuli li tko na Duha Svetoga, nema oproštenja dovijeka; krivac je grijeha vječnoga." (30) Jer govorahu: "Duha nečistoga ima."

Zašto je Hula na SD - ne-oprostiva?
---------------------------------------------

Šta je SD - iznad svih?

SD je iznad Isusa!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

MATEJ 12,32
oprostit će mu se.

------------------------------------------------------------------

Hula na Isusa - oprostiva
hula na SD - ne-oprostiva.

Jasno je rečeno - Isus je puno ispod SD.

Naravno kada Sveti Duh potice od BOGA JHVH JEHOVE
a Bog Jehova je veci od Isusa

Isus je rekao:

Čuste da vam kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste me ljubili, obradovali biste se što rekoh da idem k Ocu.
Jer je Otac moj veći od mene.
(Jovan 14:28)

Poslednja izmena:
O Glasnik,
CT:"Koji relegozno nepismeni zakljucak?
Odakle ti ovo?
Ispada da samo ti ovde si religiozno Pametan?

Piramidin CT:"MATEJ 12,32
oprostit će mu se.

Tvoj CT:"Mt 12:31 Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.

Da li ces ti RAZUMETI za ubuduce ko je Duh?
Ja to u potpunosti razumijem - a ti?
Da li ces razumeti da je Duh Bog
Ja to u potpunosti razumijem - a ti?

Da li ces razumeti da je Duh Bog-"JA KOJI JESAM".
Odakle ti to - Bog = Ja jesam?
Da li ima koji stih - Ime Boga je - ja jesam! - ?

Da li ces Razumeti CINJENICU da je BOG JEDAN,nema trojke,jer je nikada nije ni bilo,nego stoji kako pise u Tanahu:
Ja to jako dobro razumijem.
Ja nisam TTT.
Ja sam po Bibliji.
Postoji sam Jedan Bog Otac Stvoritelj - Imenom Svetim - Jahve koji sjedi na Božjem prijestolju,
i Božji Sin Isus koji nije stvoritelj, i koji ne sjedi na Božjem prijestolju - jer nije i neće nikada biti Bog.

Isaija 42,ח. אֲנִי יְהֹוָה הוּא שְׁמִי וּכְבוֹדִי לְאַחֵר לֹא אֶתֵּן וּתְהִלָּתִי לַפְּסִילִים:
8. I am the Lord, that is My Name; and My glory I will not give to another, nor My praise to the graven images.
8 Ja sam Gospod, to je ime moje, i slavu svoju neću dati drugom ni hvalu svoju likovima rezanim.
Potrudi se malo više - nađi si prijevod na svom jeziku koji je Točniji - a ne ovaj usmjeravajući DK - od KJV.

Izaija 42,8 Ja, Jahve mi je ime, svoje slave drugom ne dam, niti časti svoje kipovima.

Isaija 57,טו. כִּי כֹה אָמַר רָם וְנִשָּׂא שֹׁכֵן עַד וְקָדוֹשׁ שְׁמוֹ מָרוֹם וְקָדוֹשׁ אֶשְׁכּוֹן וְאֶת דַּכָּא וּשְׁפַל רוּחַ לְהַחֲיוֹת רוּחַ שְׁפָלִים וּלְהַחֲיוֹת לֵב נִדְכָּאִים:
15. For so said the High and Exalted One, Who dwells to eternity, and His name is Holy, "With the lofty and the holy ones I dwell, and with the crushed and humble in spirit, to revive the spirit of the humble and to revive the heart of the crushed.
15 Jer ovako govori Visoki i uzvišeni, koji živi u večnosti, kome je ime Sveti: Na visini i u svetinji stanujem i s onim ko je skrušenog srca i smernog duha oživljujući duh smernih i oživljujući srce skrušenih.
Izaija 57,19 stavit ću hvalu na usne njihove. Mir, mir onom tko je daleko i tko je blizu," govori Jahve, "ja ću te izliječiti.

Glasnice,da li ces postai SMERAN i Skrusenog srca,da bi te Bog-"JA KOJI JESAM",Oziveo?
Odakle ti to - Bog = Ja jesam?
Da li ima koji stih - Ime Boga je - ja jesam! - ?
----------------------------------------------------------------

Kako je Ime Sveto Jedinome Bogu koje se pojavljuje u SZ na preko 6.000a mjesta?
Da pomognem:

http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=stvarnost

Jahve!
------------------------------------------------------------------------------------------

Hula na Svetoga Duha
Ajmo malo po temi!

Poslednja izmena:
Занимљиво :D Мада, не бих ја Бога тако гледао, јер ако је Бог дух, онда њему не треба пенис. Пенис као орган служи животињама за оплођење и део је материјалног света. Не знам каква би то сперма била, али ако је сперма, онда се зна шта је то. Она је такође материјалне природе. Дух Свети у свој називу има реч дух, што представља нешто не видљиво. Да је у питању семе, звало би се Семе Свето. Дух нема везе за оплођавањем, дух представља бесконачну енергију. Мада занимљиво је то што кажеш, али опет не могу тако да гледам, не због тога што ми је неприхватљиво да замислим Бога са пишом, већ ми мало нелогично.

Joj! pa ne kazem da je Bog takav vec da je anticka svijest o Bogu takva! Prouci malo sta je svta tajna miropomazanja i jeleosvecenja. obe su u vezi ulja i silaska duha sv na nas.kirie eleison sto je gospodi pomiluj,je kirie=k.urac,jer grci su dobili tu rijec od nasih prapredaka,slavena,pa su ocuvali,a mi kazemo okurazio se ili se k.urciti biti vazan...kir je gospodin na grc.a eleison je pomiluj,tj elej jelej,oil,ulj,da bog svrsi i oplodi tu molbu,kada sjeme,kisa...padne na njihu oplodi je,tako i na nas,zato su carevi i popovi u st zavjeru pomazivani i to iz roga,sto je simbol falusa.citaj Bibliju! Samouilo je Saula i Davida pomazao iz roga!

p.s.preci nam nisu znali za spermatozoide,ali vide tecnost,vodu zivota ili ulje radosti kako ga pismo naziva.a i ptica kada se posere na nas kazemo sreca.ne slucajno! nije slucajno ni opisano da je Spas postao Pomazanik=hristos=da je krizman bas spustanjem ptice...a kao oganj na pedesetnicu je isto sto i perun ili ilija rade,grom udari i to je oplodjavanje!posjetiti,kada lupi u drvo a zapali se vatra kada nisu imali sibica,pa je to sveti zapis sv drvo donedavno u srbiji,jos ima tih takovski grm se zove i dr.grm od grmljavina!

Poslednja izmena:

A kakav sam to?

Nije sami pitao, vec davao zkljucke bez ikajve osnove.

I jos uvej nije dao odgovor.

Vec vise id 10 godina tako.

Jedno te isto.

Dosadi to...

Huliti - može biti i psovati - omalovažavati,...

ili

MARKO 3
(28) Doista, kažem vam, sve će se oprostiti sinovima ljudskima, koliki god bili grijesi i hule kojima pohule. (29) No pohuli li tko na Duha Svetoga, nema oproštenja dovijeka; krivac je grijeha vječnoga." (30) Jer govorahu: "Duha nečistoga ima."

Па мени то не делује тако страшно. Много људи псује Бога.

По мени, како сам то разумео хула на Бога представља нешто типа: Боже мрзим те зато што то радиш, нешто тако. Тај закључак изводим из Откровења где пише да ће људи у задњим данима да хуле на Бога. Наиме, Бог ће да шаље све те катастрофе, да их кажњава, а они уместо да се покају, хулиће на Бога. Вероватно ће тад бити и псовања, ал у суштини представља неку мржњу према Богу, проклињање, тако барем разумем.

A kakav sam to?

Nije sami pitao, vec davao zkljucke bez ikajve osnove.

I jos uvej nije dao odgovor.

Vec vise id 10 godina tako.

Jedno te isto.

Dosadi to...

Делујеш дрско и гордо. Треба имати разумевања и стрпљења са нечијим мишљењем. И мени зна тако бити тешко, ал стрпљење само.
Ако неко има другачије мишљење нема потребе да се дрско понашамо према њему.

Strpljenja sa nekim kome odgovaras vec 12 godina na ista pitanja iznova?

Pogotovo kada vidis da je sve namerno izvrrnuo?

Aris... Mozes li da mi kopiras ti sto je bili drsko i objasnis, evo ovo zato i zbog toga...

Back