dzentlmensaruzom
Početnik
- Poruka
- 14
Imam problem. U pitanju je Nova 5T. Kupljen je 1.-og ovog meseca i nisam uspeo da ispratim situaciju kako je bilo na Android 9/EMUI 9.1 ili na 10.0 jer je ubrzo stigao i EMUI 10.1! Bukvalno je išao uodate za update! Ne znam ni sam kako sam primetio ali ima problem sa senzorom blizine. Naime, kada je telefon u vodoravnom položaju, npr na stolu, a u toku je poziv senzor blizine ne reaguje tj telefon upali ekran bez obzira na to sto je senzor blizine prekriven i u tom slucaju bi trebalo da drzi ekran ugasenim. U vodoravnom polozaju i malo kada se podigne telefon, nekih par milimetra, senzor kao da nije prekriven prstom, ne reaguje vec ekran stoji upaljen sto svakako nebi trebalo da se desava. Probao sam sa hard resetom ali sve je isto. Mozete li mi reci, kako je kod vas koji imate ovaj telefon? Pitam se, da li je u pitanju neki moguci bag u verziji EMUI 10.1, da li je to normalna funkcija u EMUI 10.1 ili je senzor blizine na telefonu jednostavno pokvaren? U slucaju da isto to ucinim samo obrnuto, znaci ekran telefona okrenem prema podu npr. prekrijem prstom senzor blizine i drzim telefon u vodoravnom polozaju telefon i senzor normalno reaguju i ekran telefona se ne pali u toku trajanja poziva. Da napomenem da senzor blizine u uspravnom polozaju telefona, npr kada se poziv odvija i telefon je na uhu, normalno gasi ekran i sve je u redu. Nije telefon okretan kao sto se ringispil okrece u razlicitim snerovima, pozama
i uglovima da bi se ispitala njegova ispravnost, sasvim slucajno se primetio ovaj problem. Ako neko ima ovaj telefon bilo bi mi od pomoci da napise da li je i kod njega isto ili je problem u mom telefonu! Hvala