Htela sam da vam kažem danas nešto o Lauri, učiteljici mog deteta

to nije nikakav biser
to je potpuno normalno
zele da znas da su videli poruku, da ne moras da nagadjas da li su,

na poslu je to redovno: da cekiras da si primio i potvrdis da si nesto procitao
Pa i jesam očekivala čekiranje a ne bip bip, 16 poruka na viberu.

- nastavnice da li ste pregledali test
- i šta sam dobio
- alooo
Kačio sam ovu viber fotku od žene kojoj učenik ovo poslao...

Neki se smejali neki bili šokirani a ja razumem punoglavca koji ovo napisao...

Totalno muška logika.

Pretpostavimo da je bio ucenjen od roditelja da će dobiti to i to ako solidno.uradi test a možda ga i pitali šta je bilo na kontrolnom i.on onako.nestrpljiv da dobije obećano.reši da "malo ubrza proceduru"...

I bi što bi...

:lol:

Ipak ova poruka nosi još nešto.- deca su prihvatila nastavnicu sa velikim poverenjem pa otud sloboda

Smejem se, al veruj mi da nimalo nije smešno. Ovolika sloboda u obraćanju nastavniku...
deca su prihvatila nastavnicu sa velikim poverenjem pa otud sloboda

A to je jako važno za dete kad ga odrasli saslušaju i onda se obraća samo njima

Ipak verujem da je nastavnica na lep način ukazala nestrpljivom učeniku na ovu spontanu i naivnu grešku u.komunikaciji sa autoritetom

Ima i taj momenat, da mnogi od nas razmišljaju kako se za tu platu ne isplati sagoreti na poslu a ionako će da te prozivaju i pljuju.

Видиш, за мене је и ово промашај. Неко може да сагорева тако што ће смишљати начин да на више начина објасни деци нешто што може да буде нејасно и проблематично, али да објашњава то родитељима је потпуно губљење времена, а поготово зато што незналице сумњају у њену компетентност. То је по мени управо оно што је и довело до овога стања какво је сада.

Видиш, за мене је и ово промашај. Неко може да сагорева тако што ће смишљати начин да на више начина објасни деци нешто што може да буде нејасно и проблематично, али да објашњава то родитељима је потпуно губљење времена, а поготово зато што незналице сумњају у њену компетентност. То је по мени управо оно што је и довело до овога стања какво је сада.
Onda ne primećuješ u kakvom društvu živimo. Mnogi mladi roditelji su toliko udaljeni od škole, da je ponekad neophodno spustiti se na nivo njihovog nerazumevanja i pojasniti mnoge stvari . Nije to meni ponižavanje niti gubljenje vremena ako će mi to olakšati saradnju i rad sa decom.

Onda ne primećuješ u kakvom društvu živimo. Mnogi mladi roditelji su toliko udaljeni od škole, da je ponekad neophodno spustiti se na nivo njihovog nerazumevanja i pojasniti mnoge stvari . Nije to meni ponižavanje niti gubljenje vremena ako će mi to olakšati saradnju i rad sa decom.

Није битно како ти то доживљаваш. Мени је као пореском обвезнику то трошење новца јер плаћам твоје време на нешто што не треба да га трошиш, а као грађанину ове државе омаловажавање запослених. Родитељи не треба да доводе твоје компетенције у питање за сваку ситницу коју не знају. Ако се њима дозволи да тако наступају, онда није чудно да ни ученици немају поштовања према својим наставницима и да им константно доводе у питање ауторитет и компетентност. То онда није радна атмосфера, већ атмосфера доказивања па поврх свега са децом.

Онај Јоца Убица је требао да учи од Лауре.

Међутим, мислио је да је најпаметнији, па ће пензију да сачека са Бироа за запошљавање.
joca ubica nije predavao prvacima crtanje cvetica

nego gimnazijalcima matematicke skole , uskostrucne stvari

i davao je relativno lake zadatke , hvale ga ( hvalile su ga ) bivse generacije

posto je umro covek isprozivan od diletanata koji bi u matematickoj gimnaziji radili zadatke

x+3=5 x=?

ali roditelji zele 5 , nema veze sto posle treba da idu i na matematicki fakultet

Back